Meteen naar de inhoud
12 gewilde Houten Bouwpakketten van Ugears 3D Puzzels
Home » 12 gewilde Houten Bouwpakketten van Ugears 3D Puzzels

12 gewilde Houten Bouwpakketten van Ugears 3D Puzzels

 • 27 min read

Houten bouwpakketten van Ugears 3D puzzels: houten constructiespeelgoed, educatief speelgoed of technisch speelgoed voor jong (5 of 14+) en ouder. Speels leren alleen of samen.

Pfff. Ben jij al zuur van al het negatieve nieuws? Op tv, in de kranten en de gesprekken om je heen? Dan kan het helpen om even niet ‘aan’ te staan. Leg je telefoon weg, zet de tv uit en zet wat muziek op of misschien nog beter; helemaal niets. Zoals je misschien al gelezen hebt wil ik graag mijn kleine geluk met je delen: houten bouwpakketten van Ugears 3D puzzels zonder lijm.

Iets creatief met je handen maken en er eventueel je eigen draai aangeven is een prettig gevoel en een fijne afleiding. Een alternatief en oase van rust in een gehaast leven wat we onszelf maar al te makkelijk opleggen. In dit artikel de stoere houten bouwpakketten van Ugears 3D puzzels dus. Technische wonderen van hout die je zonder(!) lijm in elkaar kunt zetten. Het is educatief speelgoed voor jong en oud om te bouwen en vervolgens echt te laten werken. Een relaxte activiteit waar je ook nog wat van leert.

Houten constructiespeelgoed

Het functioneert net zoals het levensechte design, het hout is stevig en daarmee heel geschikt voor puzzelkoppen die van een leuke uitdaging houden. PakketGeluk stelt je voor aan Ugears, een Oekraïense grootmeester in houten constructiespeelgoed voor jong (14+) en oud die al aardig wat jaren aan de weg timmert. Ugears staat voor Ukrainian Gears. Kenmerkend voor Ugears-producten zijn de precies passende en gedetailleerde houten onderdelen die je onder andere in hun sportwagens, klokken, dieren, ruimtevaartuigen en vrachtwagens tegenkomt. Degelijk en origineel.

Stoomtrein tot Onderzoeksschip

Onderzoeksschip Ugears
Onderzoeksschip van Ugears – Amazon.nl

Ugears is één van ‘s werelds koplopers op het gebied van houten 3D puzzels. Stuk voor stuk zijn het hele toffe cadeaus voor stoere jongens en meiden, vaders en moeders die graag hun creativiteit gebruiken om DIY iets fantastisch in elkaar te puzzelen. Het brede Ugears-assortiment aan houten 3D puzzels strekt zich uit van de eerste technische innovaties tijdens de industriële revolutie zoals de stoomtrein tot een recent in de vaart genomen onderzoeksschip bomvol moderne technologie.

Educatief speelgoed kietelt speels je hersenen

De lol zit in het zelfstandig – maar met handleiding – in elkaar zetten van de houten ontwerpen. Zo kun je jezelf de opdracht geven om een werkende kluis te maken, een windmolen of klok waarin alles draait. Eén ding staat vast: je bent voorlopig nog niet uitgebouwd. Educatief speelgoed die de hersens kietelt. Het ‘hout’ niet over 😉

Geen batterijen en lijm nodig

Tja, dat is toch wel erg handig: batterijen en lijm zijn niet nodig. Het inventieve mechanische systeem wat draait op tandwielen en elastiekjes laat ieder model werken. Geen geplak, geen gedoe. Door de perfect passende multiplex onderdelen krijg je toch een stevig resultaat.

Beginner of ervaren?

Per houten 3D puzzel in dit artikel zie je uit hoeveel onderdelen het bouwpakket bestaat, wat de geschatte puzzeltijd of bouwtijd is en de moeilijkheidsgraad. Maar géén één houten bouwpakket is onmogelijk om te maken, alleen weet je als beginner dat een 3D puzzel met moeilijkheidsgraad ‘Ervaren’ je wat meer tijd zal kosten. Handig als je jezelf oriënteert op het kopen van een houten bouwpakket als cadeau voor jezelf of om weg te geven.

Product series van Ugears

Ugears heeft een aantal productcategorieën van verschillende houten bouwpakketten met ieder bijzondere kenmerken. In het kort:

 • Mechanische Modellen: alles draait om de magie van de techniek
 • STEM Lab: modellen komen tot leven door Augmented Reality
 • Modellen om te Verven – kinderen: simpele bouwpakketjes voor kinderen om vervolgens te schilderen
 • Apparaatjes voor Tafelspellen: hulpmiddelen voor het spelen van je favoriete bord- en kaartspellen

Hobbygereedschap

Alle onderdelen passen in principe prima in elkaar – daar zijn ze voor gemaakt – maar houd wat schuurpapier en kaarsvet (van een waxinelichtje) achter de hand om alles soepel te laten werken / draaien. Soms staat dat ook in de bijgeleverde instructie aangegeven. Een hamertje kan je helpen een onderdeel net een extra tikje te geven, doe het subtiel.

Ugears Kluis

Ugears Kluis een 3D puzzel als Houten Bouwpakket
Kluisje voor sieraden of snoep. Net wat voor jou waardevol is 😉

De Ugears Kluis is één van de meest populaire Ugears houten bouwpakketten. Als je nadenkt om als beroep kluizen te gaan kraken, dan kun je alvast beginnen met deze kluis. Bouw je eigen kluis met een zelfgekozen cijfercombinatie. Stop vervolgens je meest waardevolle sieraden of snoep in de kluis en… vergeet je cijfercombinatie. Damn! Om de kluis open te krijgen volg je de bijgevoegde instructies om zo de verschillende draaibewegingen en met gespitst luisteren van het mechaniek het openen onder de knie te krijgen. Krijg je jouw kostbaarheden nog terug of moet je een slotenmaker inhuren? Probeer het uit en zie hoe het bij jou gaat.

Ugears Kluis in het kort

 • Aantal onderdelen: 179
 • Geschatte bouwtijd: 6 à 7 uur
 • Moeilijkheid: gemiddeld
 • Modelgrootte: 19,6 x 18,5 x 17,6 cm
 • Inhoud kluis: 15,5 x 14 x 10,5 cm

Handleiding en Instructie Ugears Kluis

Kluis van Ugears, een houten 3D puzzel in interieur
De kluis staat open…

Hoe open je de Ugears Kluis?

Je hebt in de handleiding al je vaste cijfercombinatie ingesteld. Om de kluis te openen moet je allereerst de cijferslotcombinatie terugzetten: draai de knop met één à twee keer draaien tegen de klok in (linksom dus). Je kunt nu opnieuw de cijfercombinatie gebruiken:

 1. Draai de knop tegen de klok in (linksom) naar je eerste cijfer (1 t/m 9). Houd de knop op die plek.
 2. Draai vervolgens de knop met de klok mee (rechtsom) naar het cijfer 0 (nul). Draai over de 0 (nul) heen en draai de knop verder naar rechts naar je tweede cijfer van de door jouw gekozen cijfercombinatie. Houd de knop op die plek.
 3. Tenslotte voor het derde cijfer draai je de knop nu weer tegen de klok in (linksom). Als de cijfercombinatie klopt dan klikt de kluis vanzelf open.

Dus in het kort: draai linksom voor het eerste cijfer, dan rechtsom voor de nul en dan linksom voor het derde cijfer.

Inhoud van de Ugears Kluis Houten Bouwpakket
Ugears Kluis

Hoe sluit je de Ugears Kluis?

Om de kluis te hersluiten:

 1. Sluit de kluisdeur van de Ugears kluis.
 2. Draai de knop tegen de klok in (linksom) en de kluis sluit vanzelf.

Als Amazon.nl Associate / Partner verdien ik een kleine commissie voor in aanmerking komende aankopen. Lees hier meer over op PakketGeluk en Partners.

Ugears Trein (Ugears Train)

Ugears Trein - Ugears Stoomtrein 3D puzzel of houten bouwpakket
De stoomtrein is één van de houten bouwpakketten van Ugears 3D puzzels
 • Aantal onderdelen: 538
 • Geschatte bouwtijd: 10 uur
 • Moeilijkheid: Ervaren
 • Modelgrootte: 56 x 12 x 12 cm
 • Spoorgrootte: 245 xc 12 x 12 cm

In de Victoriaanse Tijd jaagt de geest van de Industriële Revolutie vele slimme koppen tot grote innovaties. Daarom is het een tijd die een belangrijke bron van inspiratie voor vormgevers en ingenieurs vormt. Ugears gaat nog één keer terug naar de Victoriaanse Tijd om de V-Express Stoomtrein met aanhanger (tender) te maken. In de tender zaten kolen en water voor de locomotief.

Het belangrijkste symbool van de industriële revolutie – een mooie en krachtige locomotief – is een historische mijlpaal in een tijd van wereldwijde technologische en economische transformatie van de samenleving. De Ugears Express neemt je mee op reis naar dit opwindende tijdperk van uitvindingen en innovaties.

Sfeerfoto Ugears Stoomtrein houten bouwpakket
Sfeerfoto van de Ugears stoomtrein op de meegeleverde rails

Het gedetailleerde ontwerp van de V-Express laat je de schoonheid van de bewegende details zien: tandwielen, een vliegwiel en het werk van cilinder-zuigeropstelling – bijna een exacte miniatuurkopie van één van de belangrijkste mechanische blokken van een echte locomotief.

Doos Ugears Trein Stoomtrein houten bouwpakket 3D puzzel

Als je de locomotief volledig opwind dan geeft het de V-Express voldoende energie om een afstand van maximaal 4 meter op of naast de bijgeleverde rails van 2,45 meter af te leggen. Je kunt de richting veranderen door een kleine hendel aan de zijkant van de behuizing van het model om te zetten.

De locomotief heeft drie instellingen: vooruit, achteruit en stationair. Wanneer het mechanisme van het model in stationair-neutraal staat, kun je veilig het werk van de bewegende elementen bekijken zonder dat je jezelf zorgen hoeft te maken dat de trein er vandoor gaat. Als je nog een interessante optie van de stoomlocomotief wilt testen, schakel dan over naar de instelling ‘achteruit’. De V-Express rolt achteruit en koppelt vloeiend aan de (kolen)aanhanger (tender).

Handleiding / Instructie Ugears Trein

Verhouding Grootte Ugears Trein 3D puzzel
Verhouding van de Ugears Stoomtrein

Aanhanger met kolen en water

De aanhanger van de V-Express-stoomtrein verdiend nog wat extra toelichting . Deze kolenwagen met opklapbare zijwanden heeft een luik die je met een klein slotje op slot doet. Aangedreven door een rubberen motor heeft de locomotief natuurlijk geen kolen nodig. Om die reden is er in de kolenwagen voldoende ruimte voor wat kleine vracht die je misschien wilt bezorgen: snoep, kleine accessoires of geschreven berichten. Het V-Express-stoomtrein-tender bouwpakket bevat zoals vermeld ook 2,45 meter aan spoor.

Als je de locomotief van de Ugears in elkaar zet, voel je je als een uitvinder die voor het eerst de magie ontdekt van het complexe mechanisme dat in je handen vorm krijgt. Een trein is een reis op zich. Jouw reisavontuur zal met deze V-Express Stoomtrein van Ugears in ieder geval niet saai zijn!

Maak je set compleet met het Ugears Station

Als Amazon.nl Associate / Partner verdien ik een kleine commissie voor in aanmerking komende aankopen. Lees hier meer over op PakketGeluk en Partners.

Ugears Hurdy Gurdy – draailier

DIY draailier muziekinstrument als houten pakket
Een Hurdy Gurdy is een draailier, een soort mechanische viool

Geïnspireerd door de kunst van Keltische en Scandinavische middeleeuwse ambachtslieden en verrijkt door slimme techniek van de 21e eeuw heeft Ugears een Hurdy-Gurdy (draailier) – ’s werelds eerste mechanische muzikale model. Een parel binnen het Ugears-assortiment. Het is de meest bijzondere mechanische modelbouwset die alles-in-één is: zelf bouwen, speelgoed en een volwaardig muziekinstrument. De Hurdy-Gurdy speelt dansmelodieën, van folk tot modern en vormt een brug tussen de Middeleeuwen en het heden. Nou ja, speelt… Jij bespeelt hem! Dit houten bouwpakket van Ugears 3D puzzels is een unieke mix van het plezier van creëren, muziek spelen, techniek en design. Bouw met je handen en voel je als Stradivari of een Hurdy-Gurdy-ster!

De Hurdy Gurdy draailier zelf bespelen
Na het bouwen kun je hem bespelen

Handleiding / Instructie Ugears Hurdy Gurdy (draailier)

 • Aantal onderdelen: 292
 • Geschatte bouwtijd: 4-5 uur
 • Moeilijkheid: Gemiddeld
 • Modelgrootte: 40 x 16,5 x 22 cm

Als Amazon.nl Associate / Partner verdien ik een kleine commissie voor in aanmerking komende aankopen. Lees hier meer over op PakketGeluk en Partners.

Ugears Motor of Ugears Bike

Ugears Motor Bike houten bouwpakket 3d puzzel
Ugears Motor Bike

Met het houten modelbouwpakket Ugears Bike of Ugears Motor kun je een echte ‘lowrider’ motorbike in elkaar zetten. Heb je het gevoel dat je de laatste tijd behoorlijk doorgezakt bent op je bank? Was je leventje iets té comfortabel en eigenlijk dubbel zo saai? Laat dat nu snel achter je want de weg roept. Trek je leren jack aan en ervaar de opwinding van totale snelheid met deze gedurfde en stoere Bike van Ugears.

De Bike VM-02 wordt aangedreven door een krachtige motor die werkt op elastiekjes die ervoor zorgt dat de motor maar liefst 3 meter in één bocht rijdt. De energie die door de motor wordt geproduceerd, wordt door een riemaandrijving op het mechanisme overgedragen. Door het ontwerp van de Bike kun je het werk van de motor bekijken inclusief de bewegende zuigers die er absoluut fascinerend uitzien.

Modelbouw Motor Miniatuur
Ugears Motor Bike vanaf de staart

Het brede achterwiel zorgt ervoor dat het model stabiel staat en niet kantelt. Het stuur is te draaien in elke richting waardoor je rit nog spannender wordt. Wanneer je jouw eindbestemming hebt bereikt en het tijd is om je motorfiets te parkeren, gebruikt dan de middenstandaard om het model op de plank te zetten.

Handleiding / Instructie Ugears Bike

Sierlijk en gedurfd

Sierlijk en gedurfd is dit houten bouwpakket – een Ugears 3D puzzel. De combinatie van een high-tech buitenkant en milieuvriendelijke materialen maken het model een cool welkomstgeschenk voor een vriend of zakenpartner. Het gedetailleerde realistisch ontwerp zorgt ervoor dat het model een prachtige aanvulling is in elk huis of kantoor.

Houten Motor
Motor van Ugears 3D Puzzels

Een motorfiets is nooit alleen maar een vervoermiddel geweest; het was en zal voor altijd een uitdaging, snelheid en echte vrijheid vertegenwoordigen. Creëer ‘the spirit of the road’ met je eigen handen. Houd je stuur vast en adem de geur van de snelweg in met het motorbike model van Ugears.

 • Aantal onderdelen: 189
 • Geschatte bouwtijd: 3-4 uur
 • Moeilijkheid: Gemiddeld
 • Modelgrootte: 25,8 x 8,4 x 10,5 cm

Alternatief: Crossmotor met afneembaar Zijspan

Als Amazon.nl Associate / Partner verdien ik een kleine commissie voor in aanmerking komende aankopen. Lees hier meer over op PakketGeluk en Partners.

Ugears Auto: Ugears Cabriolet of Ugears Roadster

Ugears Cabriolet

Ugears Cabriolet
Cabriolet van Ugears
 • Aantal onderdelen: 739
 • Geschatte bouwtijd: 13 uur
 • Moeilijkheid: Ervaren
 • Modelgrootte: 35 x 15,7 x 9 cm

Terugblikkend op de geschiedenis van mechanica, mocht Ugears de belangrijke en interessante periode van de jaren 50 niet missen. Rockabilly-muziek, swingjurken, bobby-sokken en natuurlijk prachtige luxe auto’s en cabrio’s: voel een deel van de tijd met ons nieuwe ingenieuze werk – The Dream Cabriolet VM-05.

Jaren ’50

De jaren ’50 hadden auto’s een compleet nieuwe look gegeven met unieke en herkenbare ontwerpen. De Dream Cabriolet VM-05 is een zeer gedetailleerd en realistisch eerbetoon van de ontwerpers en ingenieurs van Ugears aan één van de hoogtepunten op het gebied van car design in de auto-industrie van dat decennium.

Afmetingen Modelbouw Cabriolet
Houten Modelbouw Auto Ugears

Het model is volgens de Ugears-traditie uitgerust met een elastiek aangedreven motor die het wielmechanisme aandrijft en de auto laat rijden. De Cabriolet kan voor- of achteruit. Om ervoor te zorgen dat je de werkende V8-motor goed kunt bekijken heeft Ugears de stationaire (neutrale) modus geïntroduceerd. In deze modus staat de Cabriolet stil zodat je onder de motorkap kunt kijken om de realistisch bewegende versnellingen van dichtbij te bekijken. Als je de auto wilt laten rijden dan trek je aan de versnellingshendel op de stuurkolom. Net echt!

Vering

Zowel de voor- als de achterwielen van het model zijn geveerd om de rit soepel te laten verlopen. Gebruik het stuur om de voorwielen te verplaatsen en ga met je Dream Cabriolet in de door jou gekozen richting.

Om het ontwerp van dit unieke model nog realistischer te maken hebben de ingenieurs van Ugears een paar belangrijke elementen toegevoegd die de auto er levensecht uit laten zien. Je zult vast versteld staan van de raamhendels en volledig functionele ruitenwissers, net als een krik en een reparatieset die onder de kofferbak zijn gemonteerd.

Mechanisch pakket de stoelen kunnen naar voren
De stoelen kunnen bewegen, het stuur, de raampjes… en nog veel meer

Handleiding / Instructie Ugears Cabriolet

Een ander mechanisch kenmerk zijn de openingsmechanismen van de kofferbak en motorkap die dit zeer gedetailleerde vintage voertuig wat extra leven geven. Zoek je favoriete retro-radiostation op en je Dream Cabriolet neemt je mee naar de dromerige jaren ’50. Jep, een coole ‘smooth’ houten bouwpakket als Ugears 3D puzzel.

Als Amazon.nl Associate / Partner verdien ik een kleine commissie voor in aanmerking komende aankopen. Lees hier meer over op PakketGeluk en Partners.

Ugears Roadster

Ugears Roadster Houten Modelbouw
Charmante ronde vormen van de Ugears Roadster

Je avontuur begint wanneer je de doos opent: de lekker geur van natuurlijk hout komt je tegemoet en die blijft bij je tijdens het montageproces, testen en spelen. Het bouwen van het model is fascinerend en spannend: met je eigen handen zet je multiplexdeeltjes in elkaar om een driedimensionaal bewegend mechanisch wonder te creëren.

Als de Roadster klaar is wil je zien waartoe hij in staat is en er een proefrit mee maken. Zelfs als je er meer de weg op gaat en daarna klaar bent om jouw model op te bergen, dan raad ik je aan om het op een zichtbare plek in je huis of kantoor te parkeren. De klassieke vormen en het iconische Ugears-ontwerp maken van de Roadster een prachtige aanvulling in elk interieur. En geef hem gerust je favoriete kleur!

Roadster afgebouwd schaalmodel
Jep, het is een plaatje. Geef eventueel de Ugears Roadster nog een kleur

Charmante auto

De charme van het model is gebaseerd op de uitstekende technische kenmerken als het gedetailleerde realistische retrodesign. De slimme combinatie van de multiplex-elementen van verschillende diktes – 2 en 4 mm – zorgt ervoor dat de carrosserie van de auto er gestroomlijnd en helder uitziet. Open de motorkap om de krachtige V8-motor te zien en kijk naar de bewegende kleppen.

Jouw sportwagen heeft een versnellingsbak met drie versnellingen: vooruit, achteruit en stationair (neutraal). Natuurlijk beweegt het stuur de Roadster in de gekozen richting. Door de vering van de voorwielen ziet de Roadster er nog realistischer uit.

Sportauto versnellingsbak schaalmodel
Vooruit-, achteruit en in zijn neutraal schakelen. Vet!

Handleiding / Instructie Ugears Roadster

Vier meter vlammen

Met een krachtige motor die werkt op elastiek legt de auto in één keer zo’n vier meter af. De opwindknop is zo ontworpen dat het eruit ziet als een reservewiel aan de achterkant van de Roadster.

Deze houten sportwagen heeft veel om tot de verbeelding te spreken, ontdek je eigen favoriete onderdelen. Neem je vrienden en familie mee op een spannende rit en geniet van een leuke tijd met het Ugears Roadster VM-01-model.

 • Aantal onderdelen: 437
 • Geschatte bouwtijd: 6-7 uur
 • Moeilijkheid: Ervaren
 • Modelgrootte: 30,5 x 13 x 10 cm

Als Amazon.nl Associate / Partner verdien ik een kleine commissie voor in aanmerking komende aankopen. Lees hier meer over op PakketGeluk en Partners.

Ugears Klok, Timer en Pendulum

Ugears heeft een klok, timer en pendulum (metronoom). Ieder met zijn eigen charme.

Ugears Klok – Steampunk Klok

Modelbouw klokje van hout
Steampunk Klok, één van de houten bouwpakketen van Ugears 3D Puzzels

Dit model is een miniatuurimitatie van een klok met een precies uitgesneden vorm. Het slimme mechanisme brengt de tandwielen en vervolgens de wijzers van de klok in beweging. De mooie ornamenten van de Steampunk Clock zijn onder meer bloemmotieven, de zon, sterren en de maan.

Slimme overbrenging

Dit model heeft een slimme overbrenging van de tandwielen en een originele 90 graden hoekkoppeling die je kunt zien wanneer je het mechanisme in beweging brengt. Naast een slimme versnellingsverbinding hebben de ingenieurs van Ugears nog een andere interessante functie geïmplementeerd: de niet-gesynchroniseerde wijzers die op dezelfde as zitten. Elk van wijzers beweegt op zijn eigen tempo.

 • Aantal onderdelen: 43
 • Geschatte bouwtijd: 1 uur
 • Moeilijkheid: Makkelijk
 • Modelgrootte: 5,3 x 7,8 x 12,5 cm

Handleiding / Instructie Ugears Klok

Gemonteerde model Steampunk Klok
Verpakking Steampunk Klok

Als Amazon.nl Associate / Partner verdien ik een kleine commissie voor in aanmerking komende aankopen. Lees hier meer over op PakketGeluk en Partners.

Ugears Timer

Zachtjes tikt de tijd weg met deze houten Timer
Houten Modelbouw Timer van Ugears

De Timer is een mooi en simpel model van Ugears. Daar zijn er uiteraard meer van binnen het assortiment houten bouwpakketten van Ugears 3D puzzels. Maar de Timer is een verfijnd mechanisch apparaatje dat vanaf 1 tot 20 minuten tot nul kan aftellen. Nu laat ik je weten hoe je dat doet: stel gewoon de door een rubberen band aangedreven teller van de Timer in, draai het alarm af en kijk hoe het ontspannende en elegante uurwerk wegtikt.

Totdat het alarm je eraan herinnert dat het tijd is om alles opnieuw te doen. Geweldig voor meditatie en het geeft een natuurlijk accent en ritme aan je werk- of woonruimte!

Handleiding / Instructie Ugears Timer

Ugears Timer DIY houten bouwpakket
De Timer van dichtbij
De werking met elastiek van de Timer
Met elastiek werken alle tandwielen
 • Aantal onderdelen: 107
 • Geschatte bouwtijd: 3-4 uur
 • Moeilijkheid: Gemiddeld
 • Modelgrootte: 17,3 x 8 x 25,6 cm

Als Amazon.nl Associate / Partner verdien ik een kleine commissie voor in aanmerking komende aankopen. Lees hier meer over op PakketGeluk en Partners.

Ugears Pendulum (STEM Lab)

Ugears Pendulum Metronoom Muziekhulp
Pendulum of Metronoom van hout

De pendulum of in goed Nederlands ‘metronoom’ is een bijzondere stukje techniek van Ugears. Het maakt onderdeel uit van de STEM Lab serie waarbij je als bouwer – door middel van Augmented Reality met behulp van een app op je telefoon – je pendulum tot leven kunt brengen. Je leert zo alles over het model wat je gebouwd hebt!

Handleiding / Instructie Ugears Pendulum

 • Aantal onderdelen: 92
 • Geschatte bouwtijd: 1 – 2 uur
 • Moeilijkheid: Easy
 • Modelgrootte: 11,5 x 8,3 x 16,7 cm

Als Amazon.nl Associate / Partner verdien ik een kleine commissie voor in aanmerking komende aankopen. Lees hier meer over op PakketGeluk en Partners.

Ugears Vlinder

Vlinder bouwpakketje
De vlinder heeft 2 sets vleugels; gekleurd en blanco.
 • Aantal onderdelen: 161
 • Geschatte bouwtijd: 2 uur
 • Moeilijkheid: Gemiddeld
 • Modelgrootte: 29 x 55 x 40 cm

De Vlinder van Ugears is een bijzonder model. In veel opzichten. In plaats van industriële of steam punk techniek draait het bij dit model om de wonderlijke bewegingen en mechanieken van Moeder Natuur. De bewegingen zijn levensecht. Een uniek exemplaar binnen het brede assortiment van houten bouwpakketten van Ugears 3D Puzzels.

Natuurlijke beweging

Gefascineerd door het unieke samenspel van natuur en mechanica blijft Ugears de wondere wereld ontdekken en kwam met een fijn nieuw huisdier (of beter: insect): de Vlinder.

De vlinder is geen statisch model maar een geanimeerde kinetische sculptuur. Elk van zijn details is ontworpen om ervoor te zorgen dat het op zijn eigen plek past en zijn eigen rol speelt in de werking. Uitgerust met een motor die werkt met elastiek, beweegt deze mechanische vlinder zoals een echte vlinder fladdert en dat zonder stroom of batterijen.

Vlinder van hout puzzelen - mechaniek
De onderdelen van dichtbij

Bouwen van de Vlinder

Het bouwen van de vlinder is opgedeeld in verschillende fasen: in eerste instantie moeten de kleine onderdelen worden samengevoegd om grotere onderdelen te vormen die op hun beurt samen het hele model zullen creëren.

De verfijnde vleugels van de Vlinder zijn gemaakt van knutselpapier. De onderste vleugels veranderen hun hellingshoek – als je het model in beweging brengt – om ervoor te zorgen dat de bewegingen van deze modelvlinder lijken op die van een echte vlinder. De twee voorste paar poten bewegen terwijl de vleugels fladderen. Het achterste paar poten wordt gebruikt als start- / stophendels van de elastiekmotor.

Handleiding / Instructie Ugears Vlinder

Twee sets vleugels

Je Vlinder wordt geleverd met twee sets vleugels: een gekleurde en een minder heldere, beige-kleurige, die je in jouw smaak kunt beschilderen.
De vlinder zit op een bloemvormig platform. De elastische ondersteuning stuitert het model enigszins op en neer waardoor de bewegingen realistischer worden zodat de Vlinder danst en fladdert in de lucht en ze de bloem nadert.

Ugears wil met haar houten bouwpakketten van 3D puzzels graag haar kennis en liefde voor slimme mechanismen delen met kinderen en volwassenen. Daarom is het lichaam van de Vlinder ontworpen in een skeletstijl waardoor je de werking van tandwielen en blokken binnenin kunt zien en kunt begrijpen hoe het vliegmechanisme van een vlinder werkt.

Als Amazon.nl Associate / Partner verdien ik een kleine commissie voor in aanmerking komende aankopen. Lees hier meer over op PakketGeluk en Partners.

Ugears Truck – Heavy Boy Truck

Ugears 3D puzzel Truck Vrachtwagen
Truck van Ugears
 • Aantal onderdelen: 541
 • Geschatte bouwtijd: 8-9 uur
 • Moeilijkheid: Ervaren
 • Modelgrootte: 38 x 13,5 x 17,8 cm

Ugears heeft een aantal trucks in zijn wagenpark staan: een UGM-11, een Tanker, een Fire Truck (tot nu toe allemaal klassieke modellen en redelijk prijzig) en een Heavy Boy Truck VM-03, eventueel met trailer (allebei voordeliger). Allemaal houten bouwpakketten van Ugears om deze modellen als 3D puzzel te maken. De Heavy Boy Truck is een Amerikaans model truck (trekker) waarachter je de trailer (apart verkrijgbaar) kunt hangen.

Ugears Truck Vrachtwagen houten bouwpakket
De trekker van de Heavy Boy Truck

Gehuld in mist en nevel

Stel je voor – vroeg in de ochtend: de mist die langs en over de snelweg kruipt vult de lucht met een slaperige kilte. Het is niet de koffie die je wakker maakt maar het omdraaien van de sleutel in het contactslot die de brandstof door de aderen van je 18-wielige beest stuurt. Je truck spint tevreden als een machtig grote kat. In de cabine adem je een lucht met een vertrouwde mix van leer en benzine in. Lange dagen en slapeloze nachten op de weg laten hun sporen na. Je rijdt langzaam met je truck naar de snelweg en neemt de tijd voordat hij zijn ware kracht kan uitbrullen en vooruit kan vliegen als een beest op de weg. Heb je ooit zoiets meegemaakt? Dit is je kans om je aan te sluiten in het lint van langeafstandsvrachtwagens met dit Heavy Boy Truck VM-03-model van Ugears.

Krachtige elastiekmotor

Robuust en krachtig. Want de Ugears-langeafstandsmotor heeft een R6-motor die in dit model wordt aangedreven met een elastiekmotor. Na één keer opwinden kan de truck ongeveer 5 meter vooruit vlammen. Het transmissiesysteem dat in het model is geïmplementeerd heeft drie standen: vooruit, achteruit en neutraal. De voorste én geveerde wielen kunnen draaien om de richting te bepalen.

Handleiding / Instructie Ugears Heavy Boy Truck

Zijkant Houten Modelbouw vrachtwagen
Zijaanzicht Truck

Tot in detail

Het gedetailleerde ontwerp bevat alle iconische elementen van een vrachtwagen voor de lange afstand: twee grote buizen en twee paar spiegels, een realistisch haaksysteem dat deze trekker met de aanhanger verbindt. Om makkelijk de cabine in te klimmen en zo achter het stuur te duiken is een kleine ladder onder de cabinedeur gemonteerd. Achterin de truck vind je een schop en een gasfles. Je weet maar nooit! Bovendien biedt de Heavy Boy voor de vermoeide chauffeur een gezellig slaapstation met tv. Haha, altijd goed.

De romantiek van de weg en de kracht van een grote en snelle auto laten niemand onverschillig. Of je nu een eenling bent of een bedrijfsmens, de tijd onderweg zal je hoofd leegmaken en je zult leren om de tijd met je naasten nog meer te koesteren. Vul de tank tot de rand en ga op pad met Ugears ’Heavy Boy Truck VM-03 om nieuwe routes te verkennen.

Als Amazon.nl Associate / Partner verdien ik een kleine commissie voor in aanmerking komende aankopen. Lees hier meer over op PakketGeluk en Partners.

Trailer – Heavy Boy Truck VM-03

Trailer voor de Truck
Trailer / aanhanger van de Heavy Boy Truck
 • Aantal onderdelen: 138
 • Geschatte bouwtijd: 2 uur
 • Moeilijkheid: Gemiddeld
 • Modelgrootte: 36,5 x 12 x 16 cm

De Heavy Boy Truck van Ugears is op zichzelf al een interessant en spannend model. Maar heb je niet het gevoel dat een vrachtwagentrekker iets zou kunnen gebruiken om daadwerkelijk te trekken? Om je langeafstands-avontuur compleet te maken is er de Heavy Boy Truck Trailer VM-03.

Mocht je besluiten om een kans te maken op expeditie dan heb je een aanhanger nodig. En dit is precies wat dit model is. In deze ruime Trailer kun je jouw favoriete dingen vervoeren hij kan een doos chocolaatjes, een lading fruit of zelfs een schip in een fles afleveren.

Handleiding / Instructie Ugears Heavy Boy Trailer

Het aantrekkelijke design zorgt ervoor dat hij mooi in elk interieur past. Gebruik een heftruck om jouw trailer met potplanten te laden en je hebt een absoluut unieke verrijdbare miniatuur tuin.

Koppel je Heavy Boy Truck Trailer aan de trekker met de automatische koppeling – en je hebt een perfect paar klaar staan om de weg mee op te gaan. Sommige dingen zijn gewoon beter als duo!

Als Amazon.nl Associate / Partner verdien ik een kleine commissie voor in aanmerking komende aankopen. Lees hier meer over op PakketGeluk en Partners.

Waar is Ugears voordelig te koop?

Ugears kun je in veel webshops kopen. Toch lijkt Amazon.nl op dit moment – en voor de meeste Ugears-producten – de voordeligste keus te zijn. Wanneer dit verandert past PakketGeluk deze informatie aan.

Als Amazon.nl Associate / Partner verdien ik een kleine commissie voor in aanmerking komende aankopen. Lees hier meer over op PakketGeluk en Partners.


Conclusie

Een hoop leerzame en van hout gemaakte bouwpakketten of 3D puzzels. Eigenlijk allemaal even leerzaam maar de complexiteit van de designs verschilt en daarmee de moeilijkheid. In ieder geval zijn het bouwpakketten die jou – jong of ouder – uitdagen zodat je jezelf niet hoeft te vervelen en je er nog wat van opsteekt ook!

Heb ik je een beetje op weg kunnen helpen met je keuze binnen het ruime assortiment houten bouwpakketten van Ugears 3D puzzels? Zo ja, let me know! Zo niet, jammer maar deel ook je mening. Reageer hieronder of stuur me een e-mail.

Gerelateerd artikel: MINISO Nederland 3D Puzzel Unboxing en Review

Gerelateerde categorieën: Bouwpakketten en Miniatuur Bouwpakketten

Over PakketGeluk en Partners | Copyright foto’s: Ugears

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *