Meteen naar de inhoud
SOHO Time Miniatuur Thuiswerkplek
Home » 20 toffe miniatuur bouwpakketten met LED-lampje

20 toffe miniatuur bouwpakketten met LED-lampje

  • 17 min read

De miniatuur bouwpakketten van Robotime zijn wereldwijd al een paar jaar razend populair en ook in Nederland niet meer weg te denken. Voor je zie je een geüpdatet artikel met veel miniatuur huisjes uit de Rolife-serie inclusief LED-lampjes die het interieur in het donker verlichten. Veel miniatuur bouwers zien het DIY – Do It Yourself – bouwen van een bouwpakket als een fijn alternatief voor puzzelen of schilderen en kleuren op nummer. Een vorm van creatieve mindfulness die je focus weer terugbrengt en je de rust geeft voor wat nog komen gaat 😉

Tof miniatuur design voor

De miniatuur kamers op schaal 1:24 zijn gemaakt voor iedereen vanaf 12 jaar. Sommige designs zijn net even wat poppiger en schattiger (kawaii) dan andere en lijken dan meer geschikt voor vrouwen. Kies er één die bij je past en die je enthousiast kunt gaan maken.

Zelf – als man – zette ik bijvoorbeeld het miniatuur tuinhuisje Cathy’s Flower House in elkaar. Heel gaaf om te doen en het resultaat is fantastisch, zeker als plantenliefhebber. Als je van mooi design houdt en bouwen en knutselen je passie is, dan kun je met deze miniatuur DIY bouwpakketten veel plezier beleven!

Miniatuur huisje met LED-lampje

Bijna alle miniatuur bouwpakketten in de Rolife-collectie hebben een LED-lampje wat meteen een huiselijke sfeer geeft en zeker als het donker is. Het is de kers op de taart. Het maken is een fijne mindfulness tijdsbesteding tussen de dagelijkse beslommeringen door. En het resultaat is een lust voor het oog. Dus voor visite al snel onderwerp van gesprek!

Engelstalige handleiding

Alle bouwpakketten van Robotime zet je door middel van een Engelse handleiding in elkaar.

Jimmy’s Studio, Mrs Charlie’s Dining Room en Anne’s Bedroom hebben geen LED-lampje

SOHO Time – altijd relaxt thuiswerken

SOHO is de afkorting voor Small Office (Home Office) in Beijing. Dit thuiskantoor of werkkamer is goed gelukt. Het lichte en moderne interieur maakt het een verademing om naar te kijken. Wat zou het geweldig zijn om daar te werken. Zie je jezelf al ’s ochtends je e-mails checken met een koffie? In het resultaat van het SOHO time bouwpakket kunnen de ramen open voor frisse lucht en hangt er een replica van Vincent van Gogh en de Mona Lisa aan de muur. De inkepingen in de schilderijenwand geven het design een speels karakter waarmee het zich onderscheidt van de rest van de Rolife-collectie.

Over PakketGeluk en Partners

Joy’s Peninsula – vakantiegevoel

Of Joy er stiekem woont of het met het ‘geluk’ van het maken van dit bouwpakketje te maken heeft is aan jou. Dit Mediterraanse zomerhuis zou in Spanje, Zuid-Italië of Griekenland niet misstaan. De lichtblauwe trap met uitgedoofde kaarsen, een openhaardje en een oude televisie geven je het vakantiegevoel waar je misschien al even naar snakt. Als je nog niet weg kan of weg wilt, haal dan dit bouwpakketje in huis. Een geweldig tijdverdrijf waarbij je lekker DIY of doe-het-zelf aan de slag kunt met het in elkaar puzzelen van deze driedimensionale ansichtkaart uit het warme zuiden.

Over PakketGeluk en Partners

Cathy’s Flower House

Cathy’s Flower House is een bouwpakket van een plantenkas of tuinhuis. Het is grotendeels van hout, papier en karton gemaakt. Het ‘glas’ is als enige van plastic. Dit design is het eerste bouwpakketje wat ik voor PakketGeluk gemaakt heb en dat smaakte naar meer. De Engelse handleiding (dowload) van Cathy’s Flower House is helder en met matig Engels kun je aan de hand van de afbeeldingen makkelijk aan de slag. Lijm, verf, een verfkwast en pincet zijn meegeleverd. Zelf heb je nog wat gereedschap nodig (wat je vast hebt liggen) en twee knoopcelbatterijen. Maak je klaar voor een geweldig samenspel van bloemen, planten, potten en gieters in alle soorten en maten.

Over PakketGeluk en Partners

Extra: uitgebreide review Cathy’s Flower House

Lees vooral mijn uitgebreide review van Cathy’s Flower House voor alle details en mijn ervaring. Zet je bloemen liever buiten in plaats van in een kas? Lees dan verderop eens over Miller’s Garden.

Jimmy’s Studio

De vintage thuiswerkplek van Jimmy is er echt één om even voor te gaan zitten. Jouw hulp is nodig om Jimmy zijn werkplek vorm te geven. De cactus, het kartonnen huis op zijn bureau, de vintage kast. Tja, eigenlijk moet alles in elkaar. En dat is heel leuk om te doen! Zie je een accessoire in Jimmy’s Studio liever op een andere plek? Het is geheel aan jou. [Geen LED-lampje]

Over PakketGeluk en Partners

Emily’s Flower Shop

Cathy richtte haar plantenkas in maar alleen met de bloemen en planten van haar favoriete bloemist Emily. Niet zo gek want haar bloemenwinkel ziet er fantastisch uit. De variatie van planten, groot, klein, subtropisch en de bloemen zijn speels verdeeld over haar winkeltje. De serre laat het benodigde zonlicht binnen.

Tot hier, aan de slag want hoe laat is het? Juist, tijd om de bloemetjes buiten te zetten!

>>> Bekijk meer Miniatuur Winkeltjes <<<

Mrs Charlie’s Dining Room

De buitenkeuken van mevrouw Charlie is wat rommelig. Maar wel gezellig rommelig! De koffie met gebak staat klaar, wat hyacinten en lavendel staan naast een klein aanrecht. Life is good in dit miniatuur bouwpakketje van Robotime. De zoete geur van gebak, de pannenkoekenplant… zie je jezelf al aanschuiven? Zet dit DIY pakket in elkaar en geniet ervan! [Geen LED-lampje]

Over PakketGeluk en Partners

Anne’s Bedroom

Anne’s Bedroom is een miniatuur slaapkamer waar het gezellig vol en knus is met allerlei frutsels en accessoires. Een miniatuur wereldkaart, miniatuur laptop en controller liggen op een poppig dekbed. Een mooi bouwpakket als creatief cadeau voor meisjes vanaf 10 jaar en vrouwen. Anne is een creatief persoon die graag met haar ijskoffie aan haar mini bullet journal werkt. Ga lekker aan de slag en geef Anne haar kamer terug! [Geen LED-lampje]

Over PakketGeluk en Partners

Miller’s Garden

Miller heeft een tuintje bij zijn op het oog Mediterraans uitziende huis. Het is zo gezellig in de tuin dat enkele meubels naar buiten zijn verhuist. Een boek op tafel, kussens goed en lekker luieren op de witte bank. Aan jou de eer om dit tafereeltje in elkaar te zetten. De eindeloze details en kleuren, zoals de klimplant langs de muur en op het dak, de azuurblauwe lamp en fleurige bloemen dwingen je om te blijven kijken. Net als bij Sam’s Study en andere designs binnen de Rolife-serie van Robotime zijn er twee ‘wanden’ en kun je het poppenhuisje of diorama vanuit drie hoeken bewonderen.

Over PakketGeluk en Partners

Dora’s Loft

De kamer van Dora is fris en modern. Het gelige licht van de lamp geeft warmte. Er is genoeg ruimte voor boeken en meer dan genoeg ruimte om de sierlijk met rozen versierde trap naar het dakterras te nemen. Dora’s Loft heeft door het dakterras een meer gesloten uitstraling zoals Cathy’s Flower House dan de andere miniatuur bouwpakketten van Robotime’s Rolife-serie. De kleurstelling, de rozen en de kat in de fotolijst zijn enkele details die dit bouwpakket net wat poppiger of poppenhuis- of meisjesachtiger maken dan de bovenstaande designs. Ook Dora’s Loft valt onder andere om die reden wereldwijd in de smaak.

Over PakketGeluk en Partners

Simon’s Coffee

Op de koffie bij Simon. Want Simon heeft een koffiehuis. Dit frisse maar gezellige koffiehuisje heeft alles in zich om een klant snel van koffie te voorzien. Terwijl je op je koffie wacht speelt iemand piano. Door het grote raam zie je dat het buiten regent. Laat je fantasie gaan en droom weg bij dit kunstige tafereel gemaakt door het designteam van Robotime. De vorm is net even anders en nodigt uit om net even om de hoek, achter de bar te kijken.

Over PakketGeluk en Partners

Sam’s Study

‘In een bibliotheek, zat ik van de week en ik voelde me…’ geweldig! In tegenstelling tot het lied van André Hazes hoef je jezelf met dit bouwpakketje van deze plek niét alleen te voelen. Sam’s Study straalt warmte uit en zoals hoort bij een echte bibliotheek of boekenkamer; het is volgepakt met boeken. Hopelijk ben je het met mee eens dat boeken fijne vrienden kunnen zijn. Alleen een boek lezen, hoe fijn is dat? Een houten trap om de boeken op de bovenste planken te pakken, schilderijtjes aan de muur en een LED-lampje om het af te maken. Dit gewaardeerde bouwpakket is het perfecte alternatief voor het maken van een puzzel, kleuren op nummer of ja… het lezen van een boek.

Over PakketGeluk en Partners

Lily’s Porch

Op Lily’s veranda mag het wat haar betreft allemaal wat uitbundiger. Wat meer girlpower! Terwijl Lily’s kat zich op voorbij vliegende insecten focust is Lily of nog beter: ben jij van alle gemakken voorzien. Bloemen, sierballen, twee lampen en foto’s omringen jouw felgele stoel of troon die jouw centraal zet in dit rijk gedecoreerde decor. Het design is wat geslotener en is daarmee een mooi cadeau als uniek object in iedere kamer of ‘chambre de filles’ die wel wat kleur kan gebruiken.

Over PakketGeluk en Partners

Jason’s Kitchen

Het bouwpakket Jason’s Kitchen van Rolife heeft de warmte in zich waarmee je meteen het gevoel krijgt dat je een deeg wilt draaien om koekjes te bakken. Alles lijkt daarvoor aanwezig te zijn. De details zijn schitterend en de terracotta tegelvloer kan het allemaal dragen. Sommige planten en patronen zie je ook in andere miniatuur DIY bouwpakketjes uit de Rolife-serie terug maar komen hier prima tot zijn recht. Heb je al zin om dit knutselpakket lekker in elkaar te puzzelen? Alvast heel veel plezier. En vergeet je koekjes niet te bakken, kun je ondertussen met een kop thee lekker verder met je project.

Over PakketGeluk en Partners

Lisa’s Tailor

Creatieve Lisa knipt met haar stofschaar alle stoffen op maat. Haar oude naaimachine ratelt nog als nieuw en voor adviezen over zomerhoeden, kussenslopen en breiwerk kun je altijd bij Lisa terecht. Ook het innemen van een broek of het op maat laten maken van een pak is aan Lisa besteedt. Jouw taak is om Lisa haar boetiek terug te geven. Alle geschaalde 1:24-ingrediënten in dit miniatuur DIY bouwpakket zijn aanwezig dus maak er wat moois van!

Over PakketGeluk en Partners

Locus’s Sitting Room

In de woonkamer van Locus is er ruimte voor kleur, moderne meubels, stoere planten, een platenspeler en zijn akoestische gitaar. Licht, fris en de werkende moderne LED-lamp aan het plafond doen je vingers jeuken om met dit bouwpakket aan de slag te gaan. De lichte houten vloer met daarop het contrasterende tapijt zouden zo in een populair interieurblad passen. Nodig jij je vrienden uit?

Over PakketGeluk en Partners

Alice’s Dreamy Bedroom

Het liefst zit je er de hele dag. Het grote raam achter je bed laat zoveel licht binnen dat het niet benauwd voelt. Luierend op bed droom je weg over verre reizen en bedenk je de wildste ideeën die je soms maar beter voor je kunt houden. Ja, de wasmand zit vol maar dat kan nog wel even wachten. Het is zondag, dit is jouw dag en jouw kamer. Een mooie tijd om wat leuks in elkaar te zetten. Je weet wel wat.

Over PakketGeluk en Partners

Balcony Daydreaming

Er is niets lekkerders dan dagdromen. Toch? Als de tijd even stilstaat, de dagen wat langer worden en je jouw balkon weer op kunt voor de benodigde zonnestralen dan is er al snel ruimte voor dagdromen. Je hebt geen zin om op te staan, jouw tijd vertraagt en je hoofd is leeg. Straks is het tijd voor een drankje maar je denkt nog even rustig na of je dat drinken alleen of met vriend(inn)en zal doen. Meer woorden zijn niet nodig voor dit ultieme dagdroom-balkon. Ga er lekker voor zitten, neem de tijd voor dit bouwpakketje. Begin met verkleinen en vertragen.

Over PakketGeluk en Partners

Dessert Shop – Ice Cream Shop

Opeens heb je het: je begint je eigen gebakswinkel. Je bakt je eigen taarten, maakt je eigen donuts en verkoopt die aan zomers geklede passanten. IJs en toetjes heb je ook en cupcakes en.. ach wat maakt het uit je noemt het Miss Dessert want sinds dat je klein was hou je al van toetjes. Dit bouwpakket is de slagroom op de kers op de pudding en op de taart. Zoeter kan niet en leuker eigenlijk ook niet. Alvast heel veel plezier met het maken van dit zomerse schouwspel!

Over PakketGeluk en Partners

Kevin’s Studio

Kevin heeft een voormalige zeecontainer omgetoverd tot zijn muziek walhalla. Hier kan hij zijn ideeën kwijt en is iedereen welkom, nou ja… alleen als het bordje op de glazen deur ‘Do Not Disturb’ niet zichtbaar is. Anders is Kevin geconcentreerd bezig met het opnemen van muziek. Dit pakketje heeft een gesloten design met genoeg ramen om van het interieur binnenin te genieten. Het designteam van Robotime heeft hiermee weer een pareltje aan haar Rolife-collectie toegevoegd. Doe er je voordeel mee en maak er jouw project van. Succes!

Over PakketGeluk en Partners

Happy Camper

Deze miniatuur caravan nodigt uit om de auto nog even te laten staan en lekker op het gras neer te ploffen met een zelf belegde baquette. Dit knusse en hippe design geeft je het hele jaar door het vakantiegevoel en de hunkering naar zwoele zomerse avonden. De geur van zonnebrand en hamburgers met geroosterde maïs op de barbecue (voor elk wat wils) maakt het verleidelijk om dit miniatuur DIY bouwpakket snel in elkaar te zetten. Gezien het design en idee van kamperen moet dat een fluitje van een cent zijn. Fijne vakantie!

Over PakketGeluk en Partners

In de shop vind je meer miniatuur bouwpakketten handig bij elkaar. Neem voor vragen/suggesties over deze miniatuur DIY pakketten van Robotime, een niet werkende link etc. contact met me op.

En alvast heel veel plezier met kiezen en bouwen! PakketGeluk 😉

[Terug naar de top]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *