Meteen naar de inhoud
Halloween Decoratie Ideeën 2020 Zonnebloem Schedels Doodshoofden DIY
Home » 5 DIY Halloween Decoratie Ideeën 2020

5 DIY Halloween Decoratie Ideeën 2020

 • 9 min read

DIY Halloween decoratie ideeën die goedkoop en makkelijk zijn. Super handig voor een creatieveling met een klein budget, in het krankzinnige jaar 2020, waarschijnlijk meer dan welkom. Om nog meer horror toe te voegen en zo ook wat lol te beleven. Want wie het laatst lacht, lacht het best. Je kunt deze Halloween Decoratie Ideeën maken van goedkope hobbymaterialen uit een Action, Xenos of hobbyzaak. Maar online bestellen is vaak makkelijker. De benodigdheden voor de Halloween Decoratie Ideeën heb ik voor je getraceerd en bij het idee geplakt. Alles bij elkaar voor een DIY Halloween. Okay, let’s go creepy!

Wanneer is het Halloween?

Zonnebloem Schedels

Halloween Decoratie Idee Zonnebloem Schedels Doodshoofden DIY 2
Halloween Decoratie Idee van Beejay Oslon

Wow, heel vet! Ik stuitte op deze zonnebloem-schedels, gemaakt door Beejay Oslon, een creative artist en biermaker uit Chicago. Hij combineert het maken van speciaalbier met het maken van allerlei kunstobjecten zoals deze schedels in zonnebloemen voor Halloween.

Het maken van dit goedkope en makkelijke Halloween decoratie idee is zo simpel dat een korte uitleg je al op weg helpt! Wat heb je nodig?

Stappenplan Halloween Decoratie Idee

Benodigde tijd: 1 uur.

Benodigd: een lijmpistool met lijmsticks en koop de volgende hobbymaterialen voor dit Zonnebloem Schedels Halloween Decoratie Idee:

 1. Grote plastic / kunststof / nep zonnebloemen

  Koop grote nep zonnebloemen (of een andere grote bloem naar keuze). Houd rekening met de grootte van de te kopen plastic schedels zodat ze netjes op elkaar gelijmd kunnen worden. Aanbevolen links voor de zonnebloemen:

 2. Plastic schedels

  De plastic schedels heb je nodig om straks met lijm in de zonnebloemen te bevestigen. Schedels zijn er in alle soorten en maten. Als de schedels nog wit zijn kun je ze zelf ouder laten lijken door ze te bewerken met schoenpoets, koffieprut of verf.

  Houd rekening met een grootte die past in de zonnebloemen. De grote schedels kosten je meer. Aanbevolen links voor de plastic schedels:

 3. Gedroogd mos – oranje of rood

  Langs de snijrand van de schedel plak je gedroogd mos, het liefst in oranje of rood. Het maskeert de overgang naar de zonnebloem en geeft een ‘creepy edge’ aan je ontwerp. Aanbevolen links:

 4. Aan de slag!

  Een heel stappenplan is niet nodig: zijn jouw schedels mooi wit? Bewerkt ze even met schoenpoets, koffieprut of verf. Snijd vervolgens één schedel doormidden zodat je alleen nog het voorhoofd ziet. Bevestig dat deel en de gedroogde mos met de verwarmde lijm uit je lijmpistool op de kern van de zonnebloem. Voor een kleinere zonnebloem kun je de onderkaak van de schedel verwijderen of gebruik je een kleinere schedel.

 5. Klaar is Kees

  Of Magere Hein… Zet je enge Halloween zonnebloemen met schedels in een vaas of pot. Bind ze eventueel even samen. Enjoy!

Hangende Lichtgevende Spoken

Hangende Lichtgevende Spoken Halloween Decoratie Idee
door: The Navage Patch

Handan en Greg van The Navage Patch zijn een leuk en internationaal koppel. Zij is Turks en reisde voor haar werk de hele wereld over, hij is een Amerikaan uit San Francisco en ze ontmoetten elkaar voor het eerst online. Met Halloween wil Handan vooral spoken in haar tuin. Vriendelijke spoken die wapperen in de wind. Je kunt ze zelf DIY maken van witte plastic tafelkleden en papieren lampionnen. Maar hoe maak je dit Halloween Decoratie Idee?

Stappenplan Hangende Lichtgevende Spoken

Benodigde tijd: max. 1 uur

Benodigdheden:

 • Witte papieren lampionnen met of zonder lichtje (koop er genoeg voor als er één sneuvelt)
 • Lampionlichtjes (optioneel)
 • Ronde plastic tafelkleden
 • Plastic transparante inpaktape
 • Schaar
 • Koord of touw
 • Zwart vinyl voor de ogen (alternatief: zwarte vuilniszak + dubbelzijdig tape of permanent marker)
 • Herdersstaf a.k.a. Tuinhaak

Stap 1 – Zet de papieren lampion in elkaar

We maken samen één spook goed? Stap 1 is het in elkaar vogelen van een witte papieren lampion. Dat lukt je vast wel. No further comments. Tip: koop genoeg lampionnetjes voor het geval er één of meer sneuvelen.

Stap 2 – Plastic tafelkleed

Haal het plastic tafelkleed uit de verpakking, houdt het tafelkleed nog één keer dubbel gevouwen omhoog (dus niet uitgevouwen) en zoek het midden op.

Stap 3 – Midden verstevigen

 • In het midden van het dubbel gevouwen tafelkleed plak je een paar centimeter aan transparant tape op de naad. Deze actie zorgt dat je spook niet scheurt en is daarmee bestand tegen de wind.
 • Vouw het met tape beplakte deel dubbel zodat je een puntje hebt. Knip een heel klein puntje af.

Stap 4 – Zoek het midden

Open nu het hele tafelkleed en zoek weer naar het midden. Gevonden? Als het goed is zie je nu het gaatje precies in het versterkte midden van het tafelkleed zitten!

Stap 5 – Haakje in gaatje

 • Souffleer de lampion met het haakje en lichtje in het gaatje. Top, je hebt nu al een behoorlijk spook!
 • Hang nu een stuk touw aan het midden van de lampion.

Stap 6 – Oog om oog

Knip nu uit het zwarte vinyl de ogen van het spook. Of knip ze uit je zwarte vuilniszak en plak ze op met dubbelzijdig tape óf teken ze met een permanent marker. Alternatieven genoeg maar vinyl is wel zo netjes, wel zo zwart en stevig.

Stap 6 – Ophangen

Hang je spoken aan de Herdersstaf a.k.a. Tuinhaak en zet ze in je tuin. Of hang ze op in huis! Voor alle foto’s check TheNavagePatch.com

Geest van Kippengaas

Vrouwelijke Geest Kippengaas Halloween
Halloween Decoratie Idee: kneed kippengaas tot een geest

Dikke vette disclaimer: dit is makkelijk en goedkoop qua materiaal maar pittig qua creatief proces. Het kost je ongeveer 10 uur om te maken. Heb je een ruime geest en engelengeduld? Lees dan verder!

Er staat een geest in je tuin… Maar hoe komt die daar? Heel simpel: vorm kippengaas naar het silhouet van een geest en spuit daar glow-in-the-dark verf overheen. Dat kan een jurk zonder armen en hoofd zijn maar ook een compleet vrouw- of manfiguur. De verf is optioneel.

Geest van Kippengaas Halloween

Een automatisch uit het Engels vertaalt artikel met foto’s helpt je om een vrouwelijke geest met jurk van kippengaas te maken. Lees ‘kippengaas’ waar ‘draad’, de afbeeldingen verhelderen de uitleg. Een artikel van Amy Roberts over een man met bijl (zonder afbeeldingen) is al wat lastiger te volgen: een aantal stappen uit om een geest van kippengaas (man met bijl).

Benodigheden:

 • kippengaas op rol niet kleiner dan 1×8 meter
 • glow-in-the-dark verf
 • kapperspop, pruikhoofd of vaas/kom ter grootte van een hoofd
 • werkhandschoenen
 • puntbektang
 • kniptang (zelfde: zijkniptang)

Opgesloten in een Kerker

Pallet Kerker Handen

Verschrikkelijk! Opgesloten in een helse kerker, onder de grond met alleen wat buitenlucht om je aan vast de klampen en… de houten spijlen van de pallet boven je hoofd. Benauwend, claustrofobisch, de geur van vochtige aarde.. Voor dit simpele Halloween Decoratie Idee heb je alleen een houten pallet, een paar nep handen en rood licht nodig. En eventueel wat mist. Bedek de randen van de pallet goed zodat je bouwwerk geheel opgaat in je tuin wat het nog realistischer maakt.

Benodigheden:

 • houten pallet
 • 1 paar handen
 • rood licht
 • mist (optioneel)

Freaky Ogen in de Nacht

Bekijk de 2 minuten durende video van Cool Art Ideas

Met Halloween is het oppassen in het donker. Je loopt naar het volgende huis, er brandt een lampje bij de voordeur, pompoenen lachen je gemeen toe… Maar wat je compleet overvalt zijn de freaky ogen die (naast je!) in de struiken je aankijken. Nadat je een stap achteruit hebt gezet vraag je jezelf – net als Joep van Deudekom – af: How Did They Do It?

Benodigdheden:

 • Toiletrolletjes
 • Glow-sticks
 • Paar ideeën voor creepy ogen
 • Potlood
 • Schaar
 • Zwarte verf (optioneel)

Wanneer is het Halloween?

Wanneer is het Halloween? 31 oktober 2020 is het zover: Halloween in ons kleine Nederland. Beetje bij beetje wordt Halloween in dit kikkerlandje door de jaren heen steeds wat bekender en geaccepteerd. Maar zuurpruimen zullen blijven zeggen; het is commercie en Amerikaans. Dat is je eventuele iPhone ook en Valentijnsdag vinden we ook prima. Vind ik dan. Nou ja, het kan ook niet een feest voor iedereen zijn. En Sint Maarten gaat over iets heel anders maar is wel een oer-Hollandse traditie.

PakketGeluk Halloween Masker
PakketGeluk zei ik nog…

Oh, en ik moet je bekennen: een horrorfilm is niets voor mij. Maar lekker schrikken in je eigen straat is vooral leuk en je kunt er met deze goedkope en makkelijke Halloween Decoratie Ideeën sowieso je creativiteit in kwijt!

Vond dit artikel nuttig? Deel en like hem dan! Reageer of mail me als je vragen hebt.

Gerelateerd:


Nieuwsbrief

Dit kun je van tijd tot tijd van PakketGeluk (dus mij) in je inbox verwachten: nieuwe creatieve pakketten, producten, doe-het-zelf (DIY) tips en nog veel meer inspiratie!

*PakketGeluk gaat zorgvuldig met je privacy om. Lees de Privacyverklaring (EU)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *