Meteen naar de inhoud
Review miniatuur bouwpakket Cathy's Flower House
Home » Creatief bouwpakket knutselen tegen de verveling [Review]

Creatief bouwpakket knutselen tegen de verveling [Review]

 • 11 min read

Review. Mijn ervaring met Cathy’s Flower House – Robotime.

De voldoening van het knutselen van dit bouwpakket is fantastisch. Blijf niet in negativiteit en onzekerheid hangen. Ga een creatief bouwpakket knutselen tegen de verveling. Met een totale focus op de details van dit knutselpakket Cathy’s Flower House van Robotime vergeet je even de wereld om je heen. Ik gun het je. Het werkte voor mij toen ik met mezelf in de knoop zat. Het werkte zo goed dat ik er een review over heb geschreven. Noem het bouwen op schaal 1:24 een vorm van kunstzinnige therapie of creatieve mindfulness. En de kleurrijke details zoals bloemen en planten in Cathy’s Flower House helpen daarbij.

Je zou het modelbouwpakket kunnen omschrijven als een poppenhuisje of poppenkamer. Maar de poppen ontbreken. Een diorama of een miniatuur 3D-voorstelling of -puzzel dan? Het valt als bouwpakket tussen traditionele houten modelbouw van huisjes en poppenhuizen in. Ik heb qua design nog geen vergelijkbaar product gezien. Het is dus vrij uniek en daarmee een mooi cadeau voor jezelf, creabea’s of vrienden en vriendinnen.

De verveling verdwijnt als de zon schijnt
Je plantenkas is uitgegroeid tot een oase van groen en rust. Laat de zon maar schijnen!

Gerelateerd artikel: 20 toffe miniatuur DIY bouwpakketten met LED-lampje in miniatuur bouwpakketten

Donkere wolken

Ik bouwde het bouwpakketje eind 2019. Ik zat toen al even thuis met mijn eigen strubbelingen. De verveling sloeg toe maar met toch ging het over het algemeen met de week beter met me. Kerst stond voor de deur en het sluimerende coronavirus in China wat van corona-epidemie tot een coronapandemie zou uitgroeien leek toen nog ver weg. Tegen de verveling kocht ik online dit creatieve bouwpakket om te knutselen. Het maken voelde therapeutisch of meditatief en gaf me een simpel doel: afmaken. Dus weg met de negativiteit want het is tijd om uit te pakken!

Uitpakken

Het uitpakken van de doos is leuk om te doen. Uitpakken is eigenlijk altijd leuk en één grote verrassing. Een goed begin! Uit de doos komen verschillende genummerde zakjes met kleine onderdelen. Het is fijn dat er ook een Engelse handleiding met duidelijke kleurenfoto’s in zit zodat je stap voor stap de eerste onderdelen bij elkaar kunt zoeken en in elkaar kunt zetten. Met basis Engels en de duidelijke foto’s is de handleiding prima te volgen. Eén keer ben ik in de tekst twee synoniemen voor hetzelfde onderdeeltje tegengekomen. Dat was even verwarrend maar verder geen probleem.

Uitpakken, wat zit er in dit bouwpakket?

Engelse handleiding Cathy’s Flower House (DG104) – Robotime

Engelse handleiding Cathy's Flower House (DG104) - Robotime

Stel: per ongeluk vind je een Chinese handleiding in plaats van een Engelse handleiding in je Robotime-bouwpakket. Bekijk en download dan de Engelse handleiding van Cathy’s Flower House (DG104) van Robotime.

Helaas is er op dit moment geen Nederlandse handleiding beschikbaar.

*De handleiding is gepubliceerd met toestemming van Robotime en voorbehouden aan PakketGeluk.nl. Download alleen voor eigen gebruik.

Wat zit er nog meer in dit bouwpakket?

In de doos zitten ook twee papieren vellen met de exacte afmetingen van de onderdelen. Die zijn handig om nog even te checken of je écht het juiste onderdeeltje tussen je vingers hebt. Een ander soort papier in het bouwpakket is er in felle kleuren en is bestemd voor het maken van bloem- en plantenblaadjes. Dan zijn er nog papieren vellen met geprinte designs voor het maken van fotolijsten, schilderijen, de vloer of de blauwe deur. Er is zwart papier voor onder andere de afwerking van de ‘glazen’ (plastic) kaswanden. En tot slot is er karton als uitsnijmodel, ondergrond of om bijvoorbeeld bloempotten te maken.

Dan zijn er twee soorten touw, kralen en tandenstokers (verrassing!), kleine rubberen buizen, elektradraad, het LED-lampje… én de behuizing voor twee knoopcelbatterijen (CR2032). Op de verpakking staat dat er twee knoopcelbatterijen in de doos zouden moeten zitten maar dat bleek bij mij niet het geval. Een minpuntje. Het is niet schokkend, het stond in de beschrijving van de webshop maar houd er rekening mee. Voor de rest was mijn bouwpakket compleet.

Lijm, verf en wat gereedschap zit erbij

Twee soorten lijm, witte latex en transparante knutsellijm, zijn aan het bouwpakket toegevoegd. Net als wat verf, een verfkwastje en een pincet die je nog vaak nodig zal hebben.

Verpakking bouwpakketje Cathy's Flower House - Robotime
Een creatief bouwpakket knutselen om verveling tegen te gaan begint met uitpakken

Wat moet je zelf in huis hebben?

Haal voor de zekerheid in huis: een paar knoopcelbatterijen, type CR2032. Die kun je bij een lokale winkel halen of hier bestellen. Dan heb je er misschien te veel maar dat is vast niet erg, altijd fijn als back-up. Wat niet op de verpakking maar wél op de introductiepagina van de handleiding staat is dat je de volgende gereedschappen in je huis moet opsnorren of aanschaffen. Dus wat je minimaal nodig hebt:

 • Liniaal
 • Schaar (een borduurschaartje; hoe fijner de punt van het blad/mes, hoe fijner de bloem- en plantenblaadjes)
 • Stanleymes / werkmes voor het grovere snijden
 • Punttang met een platte bek (synoniemen: puntbektang, langbektang, telefoontang, radiotang). Niet: ronde neustang of ronde punt(bek)tang.
 • Clip(s)
 • 2.5mm schroevendraaier (klein dus: horlogeschroefjes-niveau)
 • Potlood
 • Naald
 • (En die twee knoopcelbatterijtjes CR2032 dus)

Handig om ook bij de hand te houden

 • Scalpelmesje als hobbymes (mijn tip om kleine items uit papier snijden)
 • Zijsnijtang / zijkniptang / kniptang (mijn tip voor het knippen van het elektradraad)
 • Iets om opgedroogde lijm uit het lijmflesje te halen (bijvoorbeeld een paperclip of naald)
 • Een werk- of snijmat
 • Keukenrol en wattenstaafjes voor overtollige of uitgeschoten lijm

Materiaal met een andere bestemming

Je hebt hierboven al over ‘kralen en tandenstokers’ gelezen. Het zijn een paar van de al bestaande materialen of producten die in het bouwpakket gebruikt worden om het tuinhuisje of de plantenkas te maken. Je gaat de materialen alleen heel anders gebruiken. Zo gebruik je bijvoorbeeld touw om een bloemblaadje te maken of als onderdeel van een plantenstengel of deurmat. Dat creatieve gebruik (dual use) van materialen zet je vast op een positieve manier aan het denken over de dagelijkse spullen en afval om je heen.

Knutselplezier

Hoe kleine onderdelen een accessoire worden

Alles mag in elkaar! Het is heel fijn om volledig geconcentreerd met de kleine onderdelen (schaal 1:24) aan het werk te zijn. De vele kleine onderdelen uit papier, stof en hout vormen uiteindelijk een meubelstuk of accessoire wat jij zelf hebt gemaakt. Zo lijmde ik stap voor stap de houten onderdelen van de blauwe kast met lade in elkaar. De lade kon bewegen! Vervolgens plakte ik de prints van de kastdeuren en lade op de kast en kon ik het afmaken door de handgrepen te buigen en te bevestigen. Later voegde ik de planten, bloemen en accessoires op de kast toe. Miniatuur papieren bloemen maken: even wennen en de volgende keer gebruik ik een fijnere schaar.

Therapeutisch of meditatief?

De voldoening van al het geknutsel zou ik het beste kunnen omschrijven als therapeutisch of meditatief. Kunstzinnige therapie. Ik vond het fantastisch om uren te knutselen, puzzelen en aanpassen. Soms was het gepriegel en gepuzzel frustrerend. Zeker toen ik net begon met bouwen en ik er al een aantal pogingen op had zitten. Op dat moment legde ik de klus even weg om dan later weer verder te gaan.

Kwaliteit

De meeste onderdelen zijn van FSC multiplex-hout wat in dit geval bestaat uit drie dunne lagen samengeperst hout. De meeste houten onderdelen zijn geverfd maar omdat het materiaal zo dun is, is het wel kwetsbaar. Ga het dus niet ombuigen als je denkt dat recht niet recht genoeg is (ik begon net met bouwen en boog totaal overbodig én met kracht de voordeur in tweeën). Stom! Niet nodig en niet doen dus. Soms is er een licht kleurverschil in dezelfde kleur tussen de verschillende onderdelen van dezelfde kast. Eenmaal in elkaar zie je daar niets meer van.

Robotime

Zoals zoveel producten komt dit product uit China maar dat doet niets af aan de kwaliteit. Alles is bij fabrikant Robotime netjes getest door internationaal gecertificeerde laboratoria en daarmee veilig om te gebruiken. Pas alleen op met de kleine onderdelen als je jonge kinderen (op bezoek) hebt. De juiste balans tussen design, prijs en kwaliteit maakt het één van de best verkochte producten van Robotime wereldwijd.

De gemaakte accessoires vormen nu één geheel

Tijd

Een tijdinschatting vind ik lastig maar minimaal anderhalve week iedere dag drie uurtjes? Het lijkt misschien veel tijd maar als je jezelf die tijd gunt en je weet dat het plezier in het knutselproces zit, dan kun je er veel plezier aan beleven. Stel je zelf als doel om een paar meubels of accessoires op een dag af te maken in plaats van een hele pagina uit de handleiding. Relax en neem je tijd. Het geeft je rust als je bezig bent en een geweldige voldoening als je weer een onderdeel af hebt.

Niveau

Gemiddeld. Ben je een beginnend bouwer/knutselaar van bouwpakketten? Dan kun je vast met dit bouwpakket overweg. Schaal 1:24 betekent veel kleine onderdelen. Het is soms even doorbijten maar het is mij ook gelukt!

Prijs

Dit is afhankelijk bij welke webwinkel je het koopt. Neem daarbij de levertijd, verzendkosten, en eventuele invoerbelasting in overweging.

Pluspunten

 • Tof kleurrijk design
 • Door gesloten design (tuinhuis, kas) minder vatbaar voor huisstof
 • LED-lampje voor in het donker, origineel!
 • Geen extra lijm nodig
 • Duidelijke handleiding
 • Veilig, natuurlijk en recyclebaar materiaal

Minpuntje

 • Twee knoopcelbatterijen CR2032 missen
Als je meteen het resultaat wilt zien!

Conclusie

Ik ben trots als een pauw! Het was een heel gaaf knutselproject en het resultaat mag er zijn. Een creatief bouwpakket in elkaar knutselen is dus niet moeilijk en het helpt zeker tegen de verveling. Na uren geconcentreerd en rustig werken is mijn tuinhuisje/plantenkasje af. Alles staat op zijn plek en precies volgens de handleiding. Dat is voor het inrichten van de accessoires niet nodig want de afbeeldingen in de handleiding dienen dan als referentie. Je bent dus met het inrichten helemaal vrij om de accessoires te plaatsen waar jij wilt.

Het is een compleet bouwpakket met een goede kwaliteit-prijsverhouding en het is gebruiksvriendelijk. Alleen het gemis van twee knoopcelbatterijen is een minpuntje maar dat is voor mij geen probleem. Ik was gelukkig voorbereid door de verkoopinformatie op de website van de online verkoper. Geef je het cadeau? Doe er dan een paar batterijtjes bij 😉

Ook prettig is dat je er niet een maand of maanden mee bezig hoeft te zijn om het af te maken. Een beginner kan het met geduld en doorzettingsvermogen prima in elkaar zetten. Als ik de goede reviews of klantervaringen over de producten van Robotime lees, trek ik de conclusie dat Robotime zich wereldwijd al meer dan bewezen heeft. De levertijd is goed (1-10 dagen), zeker als je het koopt in Nederland of in de EU.

Ga je het ook proberen?

Ga jij dit creatieve bouwpakket ook proberen in elkaar te knutselen tegen de verveling of geef je het gewoon cadeau? Laat dan hieronder een reactie achter. Neem direct contact met me op als je vragen hebt.

Ik wens je alvast heel veel geluk en plezier!

Melvin Mulder


Bekijk meer Robotime huisjes: 20 toffe miniatuur DIY bouwpakketten met LED-lampje

Anderen bekeken ook:


Ik heb het product gekocht, in elkaar gezet, gereviewd en geanimeerd. Dit artikel bevat geen gratis en/of gekregen producten en/of diensten. Lees meer over PakketGeluk en Partners.

Met dank aan Stop Motion Studio Pro van Cateater voor de animatie-app inclusief muziek.

7 reacties op “Creatief bouwpakket knutselen tegen de verveling [Review]”

  1. Gaaf Manuela, fijn dat ik je heb kunnen inspireren! Ze zijn heel bijzonder, leuk om te maken en het lampje maakt het echt af. Als je via PakketGeluk bestelt help je mijn (voor)werk ook een beetje. Ik ga nog even verder lezen op hetismaan.com 😉 Dank je wel en alvast veel plezier! 🙂

 1. Hoi! Ik ben vandaag begonnen met het bouwen 🙂 …kan het zijn dat ik onderdelen mis van zakje n. 5? Daarin zitten wel de led lichtjes en batterijen ( terwijl op de doos staat geen batterijen)…
  Bedankt
  Gr
  Ilaria

 2. Hoi Ilaria! Wat leuk! Ik hoop niet dat er iets mist, zo ja dan zou je de verkoper misschien wat voor je kunnen doen. Vreemd van die batterijen maar fijn dat ze er bij jou meegeleverd zijn of is het de batterijbehuizing? In ieder geval veel plezier met bouwen 😉 gr Melvin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: