Meteen naar de inhoud
Home » Creatieve Kennisbank » Hobbygereedschap

Hobbygereedschap

Welk hobbygereedschap heb je nodig? Hier vind je een overzicht van hobby benodigdheden of hulpmiddelen om te knutselen, bouwen en om creatief bezig te zijn. Verschillende soorten lijm, tangen, hobbymesjes, hobbyscharen, snijmatten etc.

Scharen en hobbyscharen

Lekker scharen, geschaard en schaarde. We kunnen niet meer zonder… schaar. Geknipt voor bijvoorbeeld papier, stof, blik en kinderen. Welke soorten scharen zijn er? Hoe knippen hobbyscharen? En vooral: welke verschillende soorten hobbyscharen zijn handig en voor wat?

Lees alles over scharen en hobbyscharen

Hobbymesjes

Hobbymessen zijn er grofweg in drie varianten. Zo is er een scalpel-achtig hobbymesje, dan is er het stanleymes als grovere geschut en zijn er afbreekmessen.

Lees alles over hobbymesjes

Tangen

Met een oude tang is niets mis en zeker niet als die nog goed functioneert. Het staal waarvan de tang gemaakt is het belangrijkst voor de sterkte en levensduur. Tangen of ander gereedschap gemaakt van chroom-vanadium staal zijn het beste. Chroom en vanadium zorgen namelijk dat het staal harder is en het beschermt tegen corrosie en oxidatie.

Lees alles over tangen