Meteen naar de inhoud
Druppelsysteem planten druppelaar automatisch water geven
Home » Druppelsysteem potplanten zelf maken [houten watertoren]

Druppelsysteem potplanten zelf maken [houten watertoren]

  • 5 min read

Een druppelsysteem voor potplanten om zelf te maken? Deze houten druppelaar voor planten – het meest geschikt voor potplanten – heeft de vorm van een miniatuur watertoren. Vul het reservoir en met dit watersysteem kun je jouw planten automatisch water geven. The Amazing Plant House voegt met dit creatief bedachte miniatuur bouwpakket ‘plant-dripper’ opnieuw een kleine topper aan zijn collectie toe. Leuk om zelf DIY te maken of als creatief cadeau weg te geven aan familie en vrienden. Als fan maakte ik al eens de plant house. Nu neem ik je mee in de details van dit druppelsysteem voor planten. Geef je er je eigen kleur aan en geniet!

Druppelsysteem potplanten in miniatuur en balsa

Dit druppelsysteem voor potplanten bestaat voor het grootste deel uit balsahout, een zachte en super lichte houtsoort van de snel groeiende balsaboom. Het is een populaire houtsoort in modelbouw, vooral voor modelvliegtuigjes. Wist je dat in de Tweede Wereldoorlog de Havilland Mosquito grotendeels van balsahout werd gemaakt? Deze jachtbommenwerper – later gevechtsvliegtuig – was daarmee één van de snelste vliegtuigen van de Tweede Wereldoorlog. Terug naar het Amazing planten druppelsysteem: je tilt je potplant makkelijk op en de plantendruppelaar neemt een bescheiden plek in.

Uitpakken van het planten druppelsysteem

De planten druppelaar (plant-dripper) krijg je als bouwpakketje door de brievenbus. Dat scheelt verzendkosten. Klein en goed verpakt komt alles veilig en heel aan. Tijd om uit te pakken! Wat krijg je?

  • 4 Balsa houten platen
  • 6 prikkers
  • Bouwinstructie (Engels)
  • Houtlijm
  • Druppelkraantje

Wat heb je zelf nodig?

Voor het zelf maken van deze planten druppelaar heb je nodig:

Recyclebaar

Recyclen is een vak en wordt makkelijk door fabrikanten geclaimd. The Amazing Plant House geeft het goede voorbeeld met dit houten druppelsysteem voor potplanten door je te vragen je frisdrankflesje te laten hergebruiken en met het vederlichte balsahout te bouwen wat makkelijk composteert. En tja… met het plastic druppelkraantje kun je weer wat nieuws verzinnen 😉

Kwaliteit van de planten druppelaar

Het balsahout is super licht, daardoor kwetsbaar maar door het lichtgewicht heel geschikt voor je potplanten. Het is daarmee makkelijk te bewerken en als het echt moet kun je een foutje met de houtlijm herstellen. Zoals je hieronder leest heb ik er een goede ervaring mee.

Review Amazing druppelsysteem potplanten

Creatieve bouwers die de planten druppelaar van The Amazing Plant House kochten zijn enthousiast over hun nieuwe aanwinst.

“Such a fun idea and the end result looked really good. Putting it together was fun. The dripper empties within an hour even after trying to finetune, so not really suitable as a ‘set and forget’ watering mechanism unfortunately. I got my adresses mixed up but the seller was friendly and proactive in solving it for me. Overall, recommended!”

Hanna op Etsy.com

The Amazing Plant House

The Amazing Plant House (Wunderlich Products) is een idee van Maarten Kok uit Rotterdam. Maarten verkoopt zijn amazing plant houses op Etsy.com en hij heeft al aardig wat ervaring met miniaturen opgedaan. Onder de naam United Enterprise maakt Maarten samen met Sietse Koenders originele korte video’s (promotiefilms en muziekclips tot reclames) en daarbij komt zijn fijne motoriek van pas. Maarten is als verkoper makkelijk benaderbaar en reageert vlot op je vragen, ook over dit druppelsysteem voor potplanten, iets wat door meerdere klanten wordt gewaardeerd.

Review plantenaccessoires The Amazing Plant House

Overrompeld door de verfijnde details en creatieve idee van de plant house besloot ik het miniatuur boomhuis van The Amazing Plant House te kopen en te maken. In amper 2 uur had ik een plantenhuisje voor mijn kamerplant met touwladder. Zelf bracht ik met wat beits een kleur aan op de wanden en het dak. Trots op mijn resultaat bevestigde ik het in mijn plant op de vensterbank en schreef ik er een uitgebreide review over. Doe er je voordeel mee!

Conclusie

Een aanrader! Pimp met deze plantendruppelaar je kamerplant en geef je potplanten automatisch water door dit druppelsysteem voor planten zelf te maken. Het lijkt erop dat je jouw plant niet eindeloos van water kunt voorzien (hij druppelt lekker door en heeft een klein reservoir) als je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Toch is het leuk om te maken en een aanvulling op de overige planthuisjes en boomhutjes van The Amazing Plant House. Door het blanke balsahout kun je er zelf nog een kleur aangeven, met beits of wat acrylverf. Veel heb je niet nodig omdat de oppervlakten klein zijn en het hout gretig alle vloeistoffen opzuigt.

Planten druppelaar Kopen

The Amazing Plant House verkoopt o.a. op Etsy.com, daar vind je nog meer toffe miniatuur bouwpakketten voor in je planten.

Meer producten van The Amazing Plant House

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *