Meteen naar de inhoud
Home » Fabrikanten » Robotime

Robotime

Robotime ook in Nederland

Robotime aula hoofdkantoor
Ontmoetingsruimte Robotime (Rolife) hoofdkantoor

In oktober 2004 werd in Beijing het Noahrobot Research Center opgericht. Drie jaar later in 2007 werd de naam Robotime geïntroduceerd en zo heet het bedrijf tot vandaag nog steeds. Het begon allemaal met de liefde voor techniek. De creatieve inspiratie van de Robotime-designers voor hun bouwpakketten komt uit de natuur, geschiedenis en wetenschap. Ieder product vertelt een verhaal over de machtige en ongrijpbare natuur en de menselijke geest.

De producten van Robotime zijn voor jong en oud en zetten je aan het denken, je leert zo wat en je bent creatief bezig. Robotime’s speelgoed is innovatief, beeldend, intelligent en interactief. Kortom: leuk educatief speelgoed voor kinderen én volwassenen!

Nieuw Robotime logo 2019 online

In dit artikel

Over Robotime Nederland

Robotime in cijfers

Robotime’s hoofdkantoor is gevestigd in Suzhou (China) en heeft zijn fabriek in Shuyang County in de provincie Jiangsu. Daar werken 400 medewerkers. Aan het design werken totaal zo’n 60 vormgevers en ingenieurs samen. Robotime is door de jaren heen een wereldwijd merk geworden met meer dan 400 verschillende soorten – in elkaar te puzzelen – educatief speelgoed van hout. Het produceert 20 miljoen producten per jaar en heeft 4 productielijnen om dat voor elkaar te boksen. Robotime exporteert naar de Verenigde Staten, Canada, Polen, Mexico, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Bulgarije, Japan, Korea, Nederland en nog veel meer landen. In Europa zijn er meerdere distributiecentra.

Robotimelogo
Robotime's nieuwe hoofdkantoor Rolife
Robotime centrale hal in het hoofdkantoor

Merken van Robotime

ROKR

ROKR als Robotime-merk omvat houten schaalmodellen van bijvoorbeeld een locomotief. Ook: houten wapens die een elastiekje kunnen wegschieten. Maar ook knikkerbanen, apparaten, SteamPunk-muziek bouwpakketten, een klok, ruimtevaartuigen en brullende dinosaurussen.

Een aantal ROKR-bouwpakketten voor volwassenen en kinderen in beeld: een projector, knikkerbaan en een robot-muziekdoos die muziek maakt en licht geeft.

Ben je geïnteresseerd in één van deze producten? Bestel ze dan op Bol.com:

ROLIFE

Klassieke muziekdoosjes, DIY miniatuur huisjes, poppenhuismeubels, houten bloempotten van vrolijke figuren en nog veel meer bouwpakketten vallen onder de ROLIFE-serie van Robotime.

Een paar voorbeelden in beeld: miniatuur poppenhuisje, een boomhut-muziekdoos en een houten bloempot voor volwassenen. Allemaal makkelijk in elkaar te zetten voor volwassenen en wat oudere kinderen.

Ben je geïnteresseerd in één van deze producten? Bestel ze dan op Bol.com:

ROBUD

Het ROBUD-merk is echt gemaakt voor de allerkleinsten. Puzzels met grote puzzelstukken, veel kleur en letters en cijfers. Maar ook: dinosaurussen van hout en klei en legpuzzels voor kinderen.

Veiligheid

Alle producten voldoen aan internationale voorwaarden en standaarden. Zo maken ze gebruik van FSC-hout en zijn de onderdelen niet bewerkt met schadelijke stoffen en zijn daarmee niet schadelijk voor kinderen en volwassenen. Hun producten worden onder andere gecheckt door het internationaal opererende Duitse T.Ü.V. lab.

Prijs

De producten liggen over het algemeen wereldwijd op één niveau. Uiteraard kortingen en invoerbelasting / douanerechten niet meegenomen.

Waar zijn Robotime-producten te koop? En waar moet je op letten?

Robotime is via veel eigen online webshops, nationale en internationale verkoopplatformen te koop. Maar het is handig om de verschillen tussen de verschillende webshops en verkoopplatformen te weten. PakketGeluk doet het zoekwerk al voor je.

Weet wat je koopt, koop via PakketGeluk

Koop via PakketGeluk in een Nederlandse webwinkel en eventueel een webwinkel in de Europese Unie voor de beste koopervaring. PakketGeluk checkt, reviewt en probeert je zo goed mogelijk te helpen.

PakketGeluk is fan van Robotime-producten. Maar let op: het initiatief om een product te kopen, gebruiken en reviewen komt van PakketGeluk zelf. Zo niet, dan staat dat bij de publicatie vermeld. Per verkoop via PakketGeluk.nl krijgt PakketGeluk een kleine commissie (die geen invloed heeft op de verkoopprijs) om jou te helpen.

Lees meer over PakketGeluk en Partners.

Logo PakketGeluk

Bol.com

Bestel je in Nederland via Bol.com en de levertijd is maximaal enkele dagen dan weet je zeker dat de Bol.com en/of de Bol.com-verkoper het in voorraad heeft en jij het dus snel in huis hebt. Je hoeft je geen zorgen te maken over voorraad, levertijd en invoerbelasting. En voor die goede service betaal je iets meer.

Is er een levertijd van enkele weken en gaat het om een Bol.com-verkoper (dus niet Bol.com zelf)? Dan kan het zijn dat het product via de Bol.com-verkoper direct vanuit Robotime in China naar jouw huisadres wordt gestuurd. Het is geen verkeerde verkoopmethode maar handig (door verzenden uit China) voor jou als klant is het niet. Dit kan ook op Amazon.nl /.de /.com en andere verkoopplatformen voorkomen.

Amazon.nl /.de /.com e.a.

Is het product op Amazon.nl (e.a.) te koop? Amazon.nl verzendt voor de Nederlandse markt van net over de Duitse grens. Toch is het ook hier belangrijk om de levertijd in de gaten te houden. Zo kan het zijn dat internationale producten op Amazon.nl te zien zijn. Daarmee komen ook (hogere) verzendkosten, eventueel invoerkosten en een langere levertijd om de hoek kijken.

AliExpress

Koop je een Robotime-product in de officiële Robotime-store op het Chinese AliExpress? Dan kan Robotime zijn producten voor Nederland verzenden vanuit het Verenigd Koninkrijk, Spanje, België en natuurlijk China. Als het product in één van deze landen voorradig is, dan is die optie aanklikbaar. Maar ook hier geldt een langere levertijd, eventuele invoerbelasting en hogere verzendkosten. De levertijd vanuit China kan oplopen tot 4 weken.

Webshops van Robotime

De webshops zijn er bijvoorbeeld in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Voor het eerste land geldt dat over je postpakket verzendkosten en invoerbelasting geheven wordt. Kijk dus goed vanuit welk land de webshop verkoopt.

Reviews en ervaringen met Robotime

Enkele reviews en ervaringen met de producten van Robotime. De producten krijgen over het algemeen 4 of 5 van de 5-sterren als beoordeling.

“Echt zo leuk om hier mee bezig te zijn! Alles compleet voor de hele inrichting en aankleding. Je kunt zelfs je eigen creativiteit hierin kwijt door dingen te schilderen of iets anders te maken dan omschreven: je eigen touch zeg maar! […]”

Fragment uit review van Bol.com over Miller’s Garden miniatuur huisje met licht

“Heel leuk om in elkaar te zetten, alles past goed, en is goed gemaakt. Alle toebehoren, zoals lijm, schroevendraaiertje, schuurpapiertje zitten in de doos, wat het samenbouwen makkelijker maakt. […]”

Fragment uit review van Bol.com over de Steampunk Robot muziekdoos

“Ik heb deze 4 sterren gegeven voor hoe makkelijk het in elkaar te zetten is, omdat het een beetje lastig is, vooral bij het monteren van een klein gedeelte van de landingsbaan aan het spiraalvormige gedeelte. Hier waren een paar stukjes slap en bleven niet op hun plaats, ik moest ze lijmen. Afgezien daarvan […]”

Fragment uit een Engelse review van Amazon.com over de Waterrad Knikkerbaan

Voor een gedetailleerde indruk van één van Robotime’s producten; lees de uitgebreide review van Cathy’s Flower House (Rolife-serie, Robotime).

Heb je vragen of opmerkingen over één van Robotime’s producten? Neem dan contact op, dan probeer ik je zo goed mogelijk te helpen.

[ Terug naar de top ]