Meteen naar de inhoud
Home » Fabrikanten » Ugears – Houten Bouwpakketten

Ugears – Houten Bouwpakketten

Ugears – Houten Bouwpakketten

Ugears Houten Bouwpakketten
Ugears Houten Bouwpakketten – Sfeerfoto Stoomtrein

Ugears maakt aantrekkelijke houten modelbouwpakketten die zonder lijm in elkaar kunnen. Even draaien, even opwinden en een eventuele motor die werkt op elastiek zet alles in beweging. De designs zijn geïnspireerd op bestaande mechanismen die Ugears liefde voor kunst en innovatie laten zien. Het bouwen van de bouwpakketten moet leuk zijn én je moet er iets van opsteken.

Lees ook: 12 gewilde Houten Bouwpakketten van Ugears 3D Puzzels

Geschiedenis Ugears

Ugears is als startup in Kiev (Oekraïne) in 2014 ontstaan. Binnen twee jaar bracht het 14 designs voor bouwpakketten op de markt, gemaakt van duurzaam gewonnen hout. In 2015 brachten supporters van Ugears-producten meer dan 20 keer het doelbedrag op Kickstarter (crowdfunding-platform) binnen. Dat gaf Ugears het vertrouwen dat zelfs in een wereld vol videogames en virtual reality mensen nog steeds enthousiast worden als ze iets op een creatieve manier iets met hun handen maken.

Ugears Logo Houten Bouwpakketten 3D puzzels

Constructiespeelgoed van hout

De mechanische modellen werken vrijwel hetzelfde als het origineel waar ze van afgekeken zijn. Het multiplex hout is stevig genoeg om – soms met een beetje kracht – in elkaar te zetten. Daarnaast maakt het deze soms complexe bouwpakketten een spannende uitdaging om in elkaar te puzzelen.

Leeftijd

De Oekraïense grootmeester in houten constructiespeelgoed voor maakt vooral houten bouwpakketten of 3D puzzels voor de leeftijd van 14 jaar en ouder. Een uitzondering is de serie van Modellen om te Verven die geschikt is voor kinderen vanaf 5 jaar. Kenmerkend voor Ugears-producten zijn de precies passende en gedetailleerde houten onderdelen die je onder andere in hun sportwagens, klokken, dieren, ruimtevaartuigen en vrachtwagens tegenkomt. Degelijk en origineel.

Breed assortiment

Stuk voor stuk heeft Ugears hele toffe cadeaus in huis voor stoere jongens en meiden, vaders en moeders die graag hun creativiteit gebruiken om DIY iets fantastisch in elkaar te puzzelen. Het brede Ugears-assortiment aan houten 3D puzzels strekt zich uit van de eerste technische innovaties tijdens de industriële revolutie zoals de stoomtrein tot een Amerikaanse truck met apart verkrijgbare Trailer. De verschillende productcategorieën op een rij:

1. Mechanische Modellen

Ugears Motor Bike houten bouwpakket 3d puzzel
Ugears Trein - Ugears Stoomtrein 3D puzzel of houten bouwpakket

Met de mechanische modellen is Ugears groot geworden en daar zit dan ook voor de meeste bouwers de grootste uitdaging. De vele onderdelen waarvan een groot deel ook kan draaien maken de bouwpakketten geschikt voor bouwers van 14 jaar en ouder. Vooral voor jongere bouwers is hulp van een ouder gewenst. En misschien wat meer voor de kinderserie Modellen om te Verven.

2. STEM Lab – Augmented Reality (AR)

Ugears Pendulum Metronoom Muziekhulp

Ugears – STEM Lab omvat bekende modellen die door Augmented Reality tot leven komen. Waaronder een slingerklok, teller, een kromme lijnen meter, differentieel en versnellingsbak. Door de QR-code met een smartphone te scannen en te richten op het model kun je als bouwer informatie krijgen over het model zoals hoe het functioneert, kenmerken, wiskundige formules en praktische toepassingen. Tof! Een heleboel kennis op een speelse manier, in een pakketje. STEM komt van STEM.org, een private Amerikaanse organisatie die educatief onderzoek doet en accreditatie geeft aan toonaangevende merken, organisaties en lesgevers.

Ugears Modelbouw Differentieel

3. Modellen voor Kinderen om te Verven

De ‘Coloring Models’ van Ugears bevatten weinig onderdelen en zijn daarmee kleine bouwsels, geschikt om door te kinderen (vanaf 5 jaar) te maken. Of oudere bouwers van elke leeftijd. Na het bouwen kunnen de onderdelen geverfd worden met bijvoorbeeld waterverf of acrylverf. Hoewel het gebruik van acrylverf voor de mechanische modellen wordt afgeraden (dikke verf) is het voor deze kleine modellen met weinig bewegende delen geen probleem. Maak een draaimolen, raket of teddybeer samen met je kleine ontdekkingsreiziger. Speelse kindervoeding voor het brein.

Ugears 4Kids Windmolen
Ugears 4Kids

4. Apparaatjes voor Tafelspellen

Ugears Masterscreen Bordspel Tabletop Game

Aan tafel spelen is wel zo gezellig. Toch is het de competitie die het spannend maakt. Wie gaat er met de winst vandoor? Wie? Je kijkt iedereen in de ogen aan en dan… druk je de knop in. Het houten apparaatje flipt open en laat dan zijn kaarten en dobbelstenen los. Je tegenspelers zijn stil en proberen te bevatten naar wat ze net met hun eigen ogen hebben gezien: jouw zelf gebouwde en onthullende apparaatje voor tafelspellen.

Ga je er je tegenstanders mee verslaan? Nee, het is een allemans vriend voor een betere spelervaring. Ugears heeft een kaartenhouder, een eigen kaartselectie-houder, dobbelsteen-gooitoren, gamemaster-bord en dobbelsteenhouder om zelf DIY in elkaar te zetten. Dubbel speelplezier dus!

Ugears Speelkaartenhouder

DIY met handleiding

De lol zit in het zelfstandig – maar met handleiding – in elkaar zetten van de houten ontwerpen. Zo kun je jezelf de opdracht geven om een werkende kluis te maken, een windmolen of klok waarin alles draait. Eén ding staat vast: je bent voorlopig nog niet uitgebouwd! De handleidingen / bouwinstructies zijn in het Engels en nog 10 talen beschikbaar.

Voorbeeld van een handleiding:

Geen lijm en batterijen

Batterijen en lijm zijn niet nodig. Het inventieve mechanische systeem wat draait op tandwielen en elastiekjes laat ieder model werken. Geen geplak, geen gedoe. Door de perfect passende multiplex onderdelen krijg je toch een stevig resultaat. Eventueel is wat kaarsvet (waxinelichtje) om de onderdelen te smeren, een hamertje of schuurpapier nodig. Vaak staat dat ook in de handleiding aangegeven.

Kaal? Verven en beitsen

Als je de onbehandelde houten onderdelen er wat kaal uit vindt zien; geef ze een kleur met wat verf of beits. Een PakketGeluk-tip is om niet alles te verven zodat je een mooi contrast hebt en de charme van het hout niet verloren gaat. Ugears raadt je aan om waterverf, gouache verf of beits te gebruiken. Een dikke laag acrylverf kan de onderdelen vast laten lopen dus gebruik die verf liever niet.

Waar kun je Ugears online kopen?

Ugears houten bouwpakketten zijn in veel webshops te koop. Maar na wat research komt PakketGeluk tot de conclusie dat op dit moment de meeste Ugears-producten op Amazon.nl voor jou het meest voordelig zijn. Zodra dit wijzigt, zal ik deze tekst weer aanpassen.

Gerelateerd artikel: 12 gewilde Houten Bouwpakketten van Ugears 3D Puzzels