Meteen naar de inhoud
LEGO Boeket Bloemen
Home » LEGO Bloemenboeket, creatief boeket vol bloemen cadeau

LEGO Bloemenboeket, creatief boeket vol bloemen cadeau

  • 8 min read

Dit LEGO bloemenboeket is een hit. Zeker als je van bloemen houdt maar ze geen water wil geven. “Wauw!” riep ik toen ik het LEGO bloemenboeket voor het eerst zag. Het is een uniek ontwerp en het eerste LEGO boeket ooit. “Is dit LEGO?” Dit LEGO boeket vol bloemen zien er verrassend echt uit, zeker van een afstandje. De verschillende bloemen en stelen – deels gemaakt van plantaardig kunststof(!) – zet je zelf in elkaar. Daarna kun je er extra lang van genieten, zonder gedoe. Ik neem je mee in alle ins en outs wat dit LEGO bloemenboeket of Flower Bouquet zo geweldig maakt.

PakketGeluk is partner van Amazon.nl

LEGO Bloemenboeket

De LEGO bloemen maak je met 756 steentjes dus ze zijn makkelijk om maken. Een vrolijk cadeau om op een relaxt moment in elkaar te zetten. Rozen, leeuwenbekjes, klaprozen, asters, madeliefjes en grassen maken dit LEGO boeket tot een fantastisch geheel om naar te kijken. Alle bloemen hebben verschillende lengtes, zo heeft het leeuwenbekje met zijn rechte stengel een lengte van 36 centimeter. LEGO gebruikte nieuwe kleuren en vormen in dit LEGO bloemenboeket zodat voor de volwassen LEGO-fan ook deze set een unieke bouwervaring geeft. De LEGO bloemen hebben meer dan 17 bijzondere elementen en zijn geschikt om te maken voor iedereen van 18 jaar en ouder.

Uitpakken van het boeket bloemen

Anderson Grubb (senior LEGO designer) en Astrid Sundorf Christensen (stagiare) vertellen over hun LEGO boeket vol vrolijke bloemen

De verschillende LEGO onderdelen zitten – zoals gebruikelijk – in genummerde zakjes. Samen met de duidelijke handleiding maak je met gemak alle bloemen en takken. De onderdeeltjes komen van verschillende LEGO-productielijnen. De bloemstelen maak je van LEGO Technic-onderdelen, de rozen bevatten stuurtjes uit onder andere de LEGO City-sets en zo zit er misschien nog meer herkenbaars voor je tussen.

De ontwerpers van LEGO Creator Expert – waar het LEGO bloemenboeket toebehoort – krijgen vanuit LEGO de opdracht om binnen bepaalde interne richtlijnen voor kleur en vorm nieuwe creaties te maken. Dat scheelt kosten en maakt onderdelen uitwisselbaar. Voor de bloemstelen (LEGO Technic-assen) is een uitzondering gemaakt door ze een groene kleur te geven. De inventiviteit en flexibiliteit waarmee de designers aan de slag zijn gegaan met dit bloemenboeket als resultaat, verdient applaus.

Plantaardig kunststof

Het LEGO boeket vol kleurrijke bloemen maakt deel uit van de LEGO botanische collectie met LEGO-steentjes gemaakt van plantaardig kunststof. Het bioplastic (plantaardig polyethyleen) in onderdelen van de LEGO bloemen is gemaakt van suikerriet. Plantaardig polyethyleen op basis van suikerriet bevat dezelfde sterke eigenschappen als ‘normaal’ plastic. Zo legt LEGO niet toe op zijn hoge kwaliteitseisen voor alle sets.

LEGO botanische collectie

De LEGO botanische collectie binnen het thema LEGO Creator Expert bestaat voorlopig uit het LEGO bloemenboeket en de LEGO bonsaiboom. Maar het duurt niet lang (1 juni 2021) of LEGO voegt de Paradijsvogelplant aan hun collectie toe.

Ontstressen en relaxen

Het zijn werkwoorden voor minder stress en een rustgevend gevoel: ontstressen en relaxen. 7 van de 10 volwassenen zoekt regelmatig naar nieuwe manieren om de ontstressen en 8 van de 10 zegt dat spelen hun helpt te relaxen. Deze resultaten uit de LEGO Play Well Study 2020 zijn niet opmerkelijk als je kijkt naar de oplopende werkdruk en bijkomende stressfactoren door de stand van zaken in de wereld van vandaag. De LEGO botanische collectie zoals de LEGO bloemen geven je een ultiem projectje om creatief bezig te zijn, te ontstressen en de momenten van mindfulness op een dag. Wat werkt voor jou?

Vaas voor je LEGO bloemenboeket

De vaas op de LEGO-verpakking voor het LEGO bloemenpakket is niet inbegrepen. Het ontwerpteam heeft wel overwogen om een vaas aan dit LEGO bloemenboeket toe te voegen maar heeft daar toch van afgezien. Zo blijft de focus van het bouwen op de bloemen die nog realistischer ogen in een echte glazen vaas. Een glazen vaas is ook stabiel genoeg voor de relatief zware bloemen. Stop wat transparante glazen

Toch liever een LEGO-vaas? Natuurlijk kun je die zelf maken van origineel transparante LEGO-stenen of je schaft een onofficieel op LEGO-lijkend alternatief aan. Tot slot blijft alleen het bloemschikken over, neem daar even de tijd voor en met een passende (glazen) vaas heb je samen een schitterend resultaat. Zoals je in de video van JANGBRICKS ziet is het handig om wat materiaal in je vaas te stoppen zodat je de bloemen net zo kunt schikken als op de verpakking 😉

Review LEGO Bloemenboeket

Even wat review-informatie voor je bij elkaar. Want sinds begin 2021 gingen een aantal kopers en experts je voor en trokken hun eigen conclusies. De plus- en minpunten van dit LEGO boeket met bloemen op een rij!

Video Review LEGO Bloemenboeket van JANGBRICKS

Pluspunten

  • Schitterend én uniek design met nieuwe vormen in nieuwe kleuren
  • Duurzaam, bevat onderdelen gemaakt van plantaardig kunststof
  • Goede bouwinstructie zoals je van LEGO gewend bent

Minpunten

  • Van sommige bloemen raken de onderdelen snel los, behalve als die steady in de vaas staan
  • Niet heel uitdagend om te maken
  • Geen bloemenvaas van LEGO

Reviews van kopers

“Het eerste toen ik deze voorbij zag komen op de Lego site had ik iets van WOW deze wil ik graag hebben om gewoon neer te zetten als decoratie.

Nadat de doos bezorgd was ben ik op mijn gemak eerst de bijbehorende bouwbeschrijving gaan bekijken wat er allemaal instond. Het leuke is dat er een beschrijving bijzit van iedere bloem die je gaat bouwen. Minpunt is dat er gebruik wordt gemaakt van een zwarte achtergrond van de bouw instructie waardoor het soms lastig is om te zien hoe de lego aan elkaar zit.

Na te beginnen met de zakjes nummer 1 (heel ideaal dat de zakjes genummerd zijn, dit is echt gebruikers gemak), dit wordt aangegeven in de handleiding […]

RIP1968 op Bol.com

“Nice bouquet of flowers, make sure you have a relatively small vase. While they are not tiny, they are definitely not life-size either 😉

Sander op Amazon.nl

Prijs en beschikbaarheid

Voor € 59,99 is het LEGO bloemenboeket (LEGO Flower Bouquet) van jou, op Lego.com dan. Een redelijke prijs voor bloemen die lang goed blijven. Op Amazon.nl kun je het product ook voor die prijs kopen. Door het succes van het LEGO bloemenboeket, zijn die niet altijd op voorraad. Ook op Lego.com niet. Houd hier rekening mee en zet in dat geval de LEGO bloemen op je digitale verlanglijst.

Conclusie

Origineel en vernieuwend zijn de LEGO designers met dit LEGO bloemenboeket uit de hoek gekomen. Flexibel en slim hebben ze met al bestaande LEGO-onderdelen een prachtig nieuw ontwerp gemaakt. Het thema LEGO Creator Expert heeft er écht in de botanische collectie een aanwinst bij.

Als volwassene is het LEGO bloemenboeket makkelijk om te maken. Dus al heb je nog nooit een LEGO-set aangeraakt, begin dan met dit boeket vol LEGO bloemen. Voor langlevende bloemen waar je zelf nog veel plezier aan het maken beleeft is prima, een schappelijke prijs dus in lijn met andere LEGO-sets.

Niet alle onderdelen blijven bij LEGO meteen goed vastzitten – ook als is dat wel de bedoeling. Maar dit is niet een specifiek issue van deze set, daar hebben meer sets last van. Je kunt de bloemen én bloemblaadjes schikken zoals je wilt, neem hier lekker de tijd voor.

Geef dit bloemenboeket een stevige vaas van glas of LEGO-steentjes want die is niet inbegrepen. Zet deze eyecatcher op een prominente plek in je kamer en geniet van je eeuwigdurende bloemen!

LEGO Bloemenboeket Kopen

Je kunt het LEGO bloemenboeket het meest voordelig op Amazon.nl bestellen. Veel plezier!

PakketGeluk is partner van Amazon.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *