Meteen naar de inhoud
LEGO Friends Glamping Tent 2020
Home » LEGO Meisjes, LEGO Friends 2020. Dames met een Missie

LEGO Meisjes, LEGO Friends 2020. Dames met een Missie

  • 15 min read

LEGO Friends aan een meisje cadeau geven in 2020… Zie je even door de bomen het bos niet meer in ‘LEGOLAND’? Ik snap het. Ieder jaar komt er voor diverse LEGO thema’s een enorme hoeveelheid nieuwe LEGO Sets beschikbaar. Vaak uitgebracht in verschillende releases. Ik van PakketGeluk help jou op weg met LEGO voor Meisjes; LEGO Friends. En avontuurlijke jongens die wat anders willen dan vechten kunnen gerust aanschuiven. Lekker belangrijk. Tijd voor de cadeaugids voor LEGO Friends 2020, LEGO voor vooral Meisjes 😉

Wat is LEGO Friends?

LEGO Friends logo

In 2012 kreeg LEGO het briljante idee om LEGO Friends als LEGO thema te introduceren als vervanger van LEGO Belville wat sinds 1994 op de markt was. Vooral gemaakt voor meisjes en het onderscheidde zich door vrouwelijke kleuren maar in het bijzonder met de miniatuur poppen. Deze LEGO Friends poppetjes zijn even groot als de traditionele LEGO poppetjes maar zijn gedetailleerder en realistischer.

Heartlake City is het fictieve (rand)stadje waar de hoofdkarakters Andrea, Emma, Mia, Olivia en Stephanie hun leventje leven. In 2018 kregen de dames nieuwe looks. LEGO Friends is een succesverhaal en heeft al heel wat kleine meiden groot gemaakt door ze speels te laten bouwen en fantaseren.

LEGO Friends is de trotse sponsor van het werk van National Geographic Explorers, die hun creativiteit, nieuwsgierigheid en passie inzetten om bedreigde diersoorten in de jungle te beschermen en te bouwen aan een betere wereld voor ons allemaal.

LEGO Friends op televisie

De vijf vriendinnen Olivia, Andrea, Emma, Mia en Stephanie zien Heartlake City verpauperen met afval en graffiti. Helaas is er niemand die er iets tegen doet. Ze besluiten zelf een team te vormen om hun stad te beschermen. Ze moeten alleen nog een naam verzinnen… In kleine afleveringen van rond de 10 minuten kun je LEGO Friends – Girls on a Mission op RTL XL bekijken.

LEGO Friends Andrea Legopoppetje
Andrea

Populaire LEGO Friends Sets 2020

LEGO Friends Sets in 2020 die populair zijn. De meest gewaardeerde LEGO Friends sets in een handig overzicht. De LEGO Friends Pakketten voor een budget t/m 27 euro vind je verderop op deze pagina.

Jungle Reddingsbasis

LEGO Friends alle uitrusting en LEGO Poppetjes

8 – 12 jaar | 648 onderdelen | 3 LEGO Poppetjes + dieren

De jungle staat onder druk. De meiden Andrea, Mia en Olivia moeten een luiaard redden. Ze krijgen hulp van hun olifanten en de quad is ook erg handig. Het veldhospitaal in de bomen is zelfs uitgerust met een drone om goed te communiceren en zonnepanelen voor de benodigde stroom. De luiaard lijkt het te redden en dat is reden voor een feestmaal!

Afmetingen van de boomhut: 28 cm (H) en 31 cm (B).

Review

“[…] Pret verzekerd, zowel bij de mama als bij de dochter. Ikzelf was onmiddellijk verliefd op de mama olifant en haar baby. We vielen letterlijk van de ene verbazing in de andere, zoals het toilet verstopt in de boom. Super tof gevonden!! De kleine leuke details maken het steeds weer af. Tijdens het bouwen lieten we onze fantasie al de vrije loop. Er zitten ook heel veel kleine extra’s bij zoals het autootje, de drone, de luiaards, de schildpad, de glijbanen, de slaapplek. Toen wij even een pauze namen zat plots mijn 2-jarige dochter te spelen met de set. […]

Bol.com

Handleiding LEGO Friends Jungle Reddingsbasis

Ik wil bestellen bij

Als Amazon.nl en Bol.com Associate / Partner verdien ik een kleine commissie voor in aanmerking komende aankopen. Lees hier meer over op PakketGeluk en Partners.

Vriendschapsbus

Vriendschapsbus van LEGO Friends 2020

8 – 12 jaar | 778 onderdelen | 3 LEGO Poppetjes

Stephanie, Olivia en Mia gaan op pad met hun vriendschapsbus. De bus lijkt op een omgebouwde Londense stadsbus en hij is van alle gemakken voorzien. Een uitschuifbaar zwembad, een grote glijbaan, keuken, slaapgedeelte, een zonnedak die je kunt openklappen… niets is te gek!

Afmetingen van de bus: 14 cm (H) en 30 cm (B of L).

Review

[…] mijn kleindochter heeft er helemaal alleen met aandacht geconcentreerd en met plezier mee gewerkt. Ik weet echter niet of zij de bus weer helemaal uit elkaar kan halen en weer opbouwen als boot.”

Bol.com

Handleiding LEGO Friends Vriendschapsbus

Bouwinstructie Handleiding LEGO Friends Vriendschapsbus

Ik wil bestellen bij

Als Amazon.nl en Bol.com Associate / Partner verdien ik een kleine commissie voor in aanmerking komende aankopen. Lees hier meer over op PakketGeluk en Partners.

Heartlake City Ziekenhuis

Complete LEGO Set Heartlake City Ziekenhuis 2020

6 – 12 jaar | 379 onderdelen | 3 LEGO Poppetjes + rolstoel

Bananenschillen… Heel vervelend zijn ze. Ethan is gewond geraakt omdat hij over een bananenschil is uitgegleden. Hup bel de ambulance! Neem Ethan mee in een rolstoel naar het Heartlake City Ziekenhuis voor een röntgenfoto. Emma zorgt en bezoekt Ethan en dokter Maria is de specialist. Nu maar hopen dat hij snel beter wordt.

Afmetingen van het ziekenhuis: 19 cm (H), 22 cm (B) en 6 cm (D).

Review

“Enig cadeau voor onze dochter van 7 jaar. Zelf in elkaar gezet. Binnen een dag in huis, erg tevreden.”

Bol.com

Handleiding LEGO Friends Heartlake City Ziekenhuis

Ik wil bestellen bij

Als Amazon.nl en Bol.com Associate / Partner verdien ik een kleine commissie voor in aanmerking komende aankopen. Lees hier meer over op PakketGeluk en Partners.

Strandhuis

Sfeerfoto Strandhuis LEGO voor Meisjes

6 – 12 jaar | 444 onderdelen | 2 LEGO Poppetjes + dieren

Mia en Andrea gaan samen op vakantie. Ze vieren hun strandvakantie in dit strandhuis van LEGO Friends. Mia heeft een waterfiets waar ze de zee mee op kan en Andrea draait plaatjes aan elkaar met haar DJ-set. In het strandhuis hangt een oude schatkaart en het dj-terras met luidsprekers en lampen zorgen dat de meiden en hun gasten zich de hele nacht kunnen vermaken. Oh en er is een surfplank, zwemflippers… wow nog veel meer om te ontdekken!

Afmetingen van het strandhuis: 17 cm (H) en 21 cm (B).

Review

[…] Mijn dochter is 8 jaar oud en voor haar was het makkelijk om de set in elkaar te zetten, die was dan ook snel gebeurd. De kwaliteit van de steentjes en onderdelen is zowel we gewend zijn van Lego, super! De instructies waren over het algemeen duidelijk, maar op sommige plaatjes is niet helemaal duidelijk te zien waar ze geplaatst moeten worden. Het is leuk dat Lego regelmatig vernieuwingen toevoegt, zoals in dit geval de hangmat. Het baby dolfijntje en de flamingo zijn hier favoriet. Doordat er 2 figuurtjes (Andrea en Mia) bijzitten en de diertjes kan de fantasie flink aan de haal en hoor je af en toe de leukste verhalen langskomen. Aan deze set zal nog uren speelplezier worden beleefd en is zeker een aanrader.”

Bol.com

Handleiding LEGO Friends Strandhuis

Instructie Handleiding Strandhuis LEGO Friends

Ik wil bestellen bij

Als Amazon.nl en Bol.com Associate / Partner verdien ik een kleine commissie voor in aanmerking komende aankopen. Lees hier meer over op PakketGeluk en Partners.

Heartlake City Vliegtuig

Heartlake City Vliegtuig LEGO voor Meisjes - LEGO Friends 2020

7 – 12 jaar | 574 onderdelen | 3 LEGO Poppetjes + hondje

Stephanie en Olivia gaan dit keer op vakantie, met het vliegtuig natuurlijk! Piloot Ashley bestuurt het vliegtuig maar de tickets moeten nog gescand worden, de bagage is nog niet gecheckt en waar is het kleine hondje van de dames? Als dat maar goed gaat! Het vliegtuig heeft echte bagagevakken, een bagageruim en cockpit die allemaal open kunnen. Zelfs aan de douanecontrole is gedacht. En er zitten tv-schermen in de vliegtuigstoelen. Dit en nog veel meer is eigenlijk behoorlijk cool, vet en tof. Ik wens jullie samen een fijne vlucht en happy holidays!

Afmetingen van het vliegtuig: 13 cm (H) en 36 cm (L) en 33 cm (B).

Review

“Leuk vliegtuig. Zijkant kan open waardoor er ook poppetjes in en uit gehaald kunnen worden. Dochter is er blij mee.”

Bol.com

Handleiding LEGO Friends Heartlake City Vliegtuig

Vliegtuig van Heartlake City LEGO Friends Bouwinstructie Handleiding

Ik wil bestellen bij

Als Amazon.nl en Bol.com Associate / Partner verdien ik een kleine commissie voor in aanmerking komende aankopen. Lees hier meer over op PakketGeluk en Partners.

Bakwestrijd

Bakwedstrijd LEGO Friends Meisjes 2020

6 – 12 jaar | 361 onderdelen | 3 LEGO Poppetjes + Prijs

Heel Holland Bakt maar dan in deze LEGO Bakshow voor kinderen met Stephanie in de hoofdrol. Draai maar aan het wiel boven het decor en je ziet welke gekke ingrediënten de bakkers moeten gebruiken. Leef je in als de jury of als één van de bakkers. Een echte wedstrijd met draaibare taartenstandaards, bakplaten, televisiecamera’s en veel ingrediënten en toppings. Wie gaat er met de prijs en bijhorend geldbedrag mee naar huis?

Afmetingen van de Bakwedstrijd: 15 cm (H) en 30 cm (B).

Review

“Geweldig, zoals alle Lego”

Bol.com

Handleiding LEGO Friends Bakwestrijd

Instructie LEGO Friends Bakwedstrijd

Ik wil bestellen bij

Als Amazon.nl en Bol.com Associate / Partner verdien ik een kleine commissie voor in aanmerking komende aankopen. Lees hier meer over op PakketGeluk en Partners.

Zomer Waterpretpark

Waterpretpark in bedrijf

8 – 12 jaar | 1001 onderdelen | 4 LEGO Poppetjes + IJswagen

Emma, Stephanie en Olivia genieten van een hete zomer in dit zomerse waterpretpark van LEGO Friends. Badmeester Mason en flamingo Pinky houden de dames nauwlettend in de gaten. Safety First! De jacuzzi, massage, ijswagen, waterkanon, 3 glijbanen en nog veel meer accessoires en details maken het waterpretpark echt af. Haal de zomer in huis!

Afmetingen van het waterpretpark: 31 cm (H), 33 cm (B) en 19 cm (D).

Review

“Wat was mijn 8-jarige dochter blij toen ‘haar’ pakketje met Lego Friends werd bezorgd. Uren heeft ze zelf zitten bouwen (met een klein beetje hulp van haar grote broer.) Dat zelf bouwen gaat op deze leeftijd al heel goed. De Lego set heeft super leuke details en ziet er tof uit. Na uren bouwen heeft ze nog veel meer plezier met spelen. De Lego Friends poppetjes roetsen van de glijbaan, liggen lekker op hun bedjes of halen wat te drinken […]

Bol.com

Handleiding LEGO Friends Zomer Waterpretpark

Ik wil bestellen bij

Als Amazon.nl en Bol.com Associate / Partner verdien ik een kleine commissie voor in aanmerking komende aankopen. Lees hier meer over op PakketGeluk en Partners.

Goedkope LEGO Friends Sets 2020

Voor een budget t/m 27 euro

LEGO kan prijzig zijn. Met nadruk op kan want over de hele linie zijn de kosten per LEGO steentje de afgelopen 10 jaar flink gedaald. Voor een grotere LEGO Friends Set betaal je meer maar dan heb je ook meer in huis. Meer bouw- en speelplezier. Goedkope LEGO Friends Sets zijn er ook zat en die zijn niet minder populair dan de eerder op deze pagina beschreven exemplaren. Een overzicht van LEGO Friends Sets voor een klein budget in 2020:

Panda Jungle Boomhut

Panda Plezier met Mia en Olivia LEGO Friends

7 – 12 jaar | 265 onderdelen | 2 LEGO Poppetjes + Panda’s

Mia en Olivia hebben jouw hulp nodig bij het verzorgen van 3 schattige, geredde panda’s. De boomhut van Olivia en Mia is helemaal uitgerust voor deze taak. De panda’s kunnen drinken van het babyflesje zodat ze weer herstellen van hun benarde situatie. Vergeet niet wat bamboe te verzamelen. Er is een panda-weegschaal om het gewicht te controleren en de boomhut heeft een speelrek en glijbaan voor de nodige beweging en lol! en laat ze los in de boomhut zodra ze een gezond gewicht hebben. Stop de panda’s in het badje om ze weer schoen te boenen.

Afmetingen van de panda-boomhut: 17 cm (H), 16 cm (B).

Review

“Wat een super leuke Lego set deze Lego friends panda jungle boomhut!! Onze kids (zoon 8, dochter 6, zoon 4) waren dol enthousiast bij het open van de doos. Vooral onze dochter van 6 vind deze set helemaal geweldig! Gelijk ging ze aan de slag met het bouwen, de set is heel duidelijk op te bouwen met gebruik van het bij horende instructie boekje maar zeker ook in combinatie met de Lego plus instructie app, hier op kun je elke stap in 3D bekijken […]

Bol.com

Handleiding LEGO Friends Panda Jungle Boomhut

Handleiding Panda Jungle Boomhut LEGO Friends

Ik wil bestellen bij

Als Amazon.nl en Bol.com Associate / Partner verdien ik een kleine commissie voor in aanmerking komende aankopen. Lees hier meer over op PakketGeluk en Partners.

Glamping in de Natuur

Glamping LEGO Meisjes 2020

6 – 12 jaar | 241 onderdelen | 2 LEGO Poppetjes + Eekhoorn

Mia en Olivia zijn de stad uitgevlucht, lekker op de glamping in de natuur. Kampvuurtje maken, lekkere bedden om op te slapen, een telescoop om de sterren te bekijken en een bubbelbad voor een relaxte beauty behandeling. Wat een luxe kampeerervaring van LEGO!

Afmetingen van de tent: 9 cm (H) en 15 cm (B).

Review

“Even mooi en leuk als op de foto. Uren speelplezier voor onze dochter van 5, ze heeft dit samen met haar zus van 15 in mekaar geknutseld en is er helemaal weg van”

Bol.com

Handleiding LEGO Friends Glamping in de Natuur

Natuur Glamping Handleiding LEGO Friends

Ik wil bestellen bij

Als Amazon.nl en Bol.com Associate / Partner verdien ik een kleine commissie voor in aanmerking komende aankopen. Lees hier meer over op PakketGeluk en Partners.

Heartlake City Kapsalon

Kappersstoel LEGO Friends 2020 met wat te eten en drinken

6 – 12 jaar | 235 onderdelen | 2 LEGO Poppetjes + Haar

Soms is het tijd voor een nieuw kapsel. Emma bezoekt haarstyliste Nina voor een frisse coupe. Tijdens het knippen en verven krijgt Emma een kop koffie en een lekker koek. Verwissel het haar van Emma en voeg er een strik aan toe. De droogkap, wasbak, waterspuit en borstels brengt de fantasie van je kleine meid tot leven. Wat kriebelt er nou zo? Ah! Er zit nog een haartje.

Afmetingen van de kapsalon: 11 cm (H) en 17 cm (L).

Review

“Heel leuk voor onze poppenmoedertjes”

Bol.com

Handleiding LEGO Friends Heartlake City Kapsalon

Handleiding Instructie Heartlake City Kapsalon 2020

Ik wil bestellen bij

Als Amazon.nl en Bol.com Associate / Partner verdien ik een kleine commissie voor in aanmerking komende aankopen. Lees hier meer over op PakketGeluk en Partners.

Emma’s Modewinkel

Emma's Modewinkel LEGO Friends Meisjes 2020

6 – 12 jaar | 343 onderdelen | 2 LEGO Poppetjes + Fashion

Andrea rijdt op haar scooter naar Emma’s Modewinkel en atelier met maar liefst 2 verdiepingen! Als Andrea binnenkomt ziet ze meteen iets wat ze leuk vindt. Ze past het aan in de draaibare paskamer. Emma geeft nog wat stylingtips en kruipt daarna weer achter haar naaimachine.

Afmetingen van de modewinkel: 17 cm (H) en 16 cm (B).

Review

“Een prima en stevig product om kinderen eindeloos te laten fantaseren. Mijn dochter vond het een geweldig verjaardagscadeau.”

Bol.com

Handleiding LEGO Friends Emma’s Modewinkel

Instructie Emma’s Modewinkel LEGO Friends

Ik wil bestellen bij

Als Amazon.nl en Bol.com Associate / Partner verdien ik een kleine commissie voor in aanmerking komende aankopen. Lees hier meer over op PakketGeluk en Partners.

Anderen bekeken ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *