Meteen naar de inhoud
LEGO Ninjago Ninja Kai
Home » LEGO NINJAGO 2020, alle Sets en Pakketten

LEGO NINJAGO 2020, alle Sets en Pakketten

 • 16 min read

Alle LEGO sets en LEGO bouwpakketten van LEGO Ninjago 2020 aangevuld met reviews van doorgewinterde LEGO strijders en bouwers speciaal voor jou. Dus je hebt de keuze uit de allernieuwste LEGO Ninjago Sets van dit jaar! Handig dus als cadeaugids voor een LEGO cadeau met Sinterklaas of Kerst 2020. Ben je klaar voor de start? Ik neem je mee in de wondere wereld van LEGO, Ninja, GO!

Ninjago Ninja Helden

Inhoudsopgave

Wat is LEGO Ninjago?

Lego Ninjago Logo Zwarte Letter

LEGO Ninjago is een LEGO thema van verschillende LEGO Ninjago sets waarin Ninja’s tegen het Kwaad (Garmadon e.a.) strijden. Kinderen kunnen met dit thema eindeloos veel avonturen en acties bedenken om met hun Ninja’s het Kwaad te bestrijden. En zoals je misschien weet: Kwaad kan net als Goed in van alles schuilen 😉

Ninjago Televisieserie en Film

LEGO Ninjago werd zo populair dat er met succes een Amerikaans-Deense televisieserie en film over gemaakt is. Het verhaal in het kort (plot): ver voor de avonturen in de serie en film was er een Eerste Spinjitzumeester die de kracht van Gouden Wapens gebruikte om Ninjago te maken. Meester Wu traint een groep van 6 jonge ninja’s hoe ze de – ruim genomen – natuurelementen (zoals Vuur, Water, Bliksem) moeten beheersen. Elk seizoen van de televisieserie draaft er een andere tegenstander op. Garmadon is het grootste Kwaad en de tegenstander die het meest voorkomt. Om het wat gecompliceerder te maken: Garmadon is de vader van Ninja Lloyd en de broer van Meester Wu. Dat lijkt me erg vervelend, wat denk jij?

Uitzendingen Ninjago TV-serie

De uitzendingen van LEGO Ninjago kun je op RTL7 bekijken en terugkijken via RTLXL. De afleveringen worden ’s ochtends (vroeg) uitgezonden en duren slechts 10 minuten. Kijk er niet overheen! 😉

LEGO Ninjago als Cadeau

Cool cadeau voor Verjaardag, Sinterklaas of Kerst

LEGO is qua populariteit eigenlijk nooit weggeweest maar is dit jaar populairder dan ooit. Natuurlijk heb je het televisieprogramma LEGO Masters op RTL4 gevolgd en weet je misschien dat er al een nieuw seizoen voor 2021 gepland staat. LEGO Ninjago is een hit en naast de bioscoopbezoeken loopt de televisieserie gewoon door. Met deze LEGO Sets zit je kleine ninjastrijder gebakken voor vele uren speelplezier.

Wat is LEGO Ninjago Legacy?

LEGO NINJAGO Legacy Logo

LEGO Ninjago Legacy is een subthema van de Ninjago LEGO Sets en kwam in januari 2019 voor het eerst op de markt in de meeste landen. Het thema bestaat uit opnieuw vormgegeven versies van LEGO Sets en concepten uit eerdere jaren. De eerste release van Ninjago Legacy was in 2019 en bestond uit LEGO Sets van Seizoen 1 en 2 van de Ninjago tv-serie. De tweede release was in het begin van 2020 met sets van Seizoen 1 t/m 4. Tot slot: de derde release was in juni 2020 met sets van Seizoen 1 en 3.

Meest populaire Ninjago LEGO Sets in 2020

Wat zijn de meest populaire Ninjago LEGO Sets in 2020 om cadeau te geven? Ik zocht het voor jouw PakketGeluk uit en ik deed een rondje langs de velden op zoek naar reviews en ervaringen met LEGO Ninjago:

Skull Sorcerer’s Kerkers

Skull Sorcerer's Kerkers LEGO Ninjago

9 – 14 jaar | 1.171 onderdelen | 8 LEGO Poppetjes

Ninja’s Cole, Zane en Lloyd moeten het opnemen tegen de Skull Sorcerer. De verraderlijk gevaarlijke kerkers zitten vol vallen en strijders van het Kwaad: Murt, Ginkle en Awakened. Ze moeten alle gevaren ontwijken om het Schaduwzwaard der Bevrijding te pakken te krijgen en de ninja uit zijn of haar gevangeniscel te redden. Alleen jouw ninafan kan het Goed van het Kwaad scheiden en zijn / haar ninjavriend redden!

LEGO Set en Bordspel in één

De Skull Sorcerer’s Kerkers is niet alleen een bouwpakket maar ook een bordspel. Er zit een dobbelsteenspinner bij die helpt bij het vinden van de weg door de kerkers met als doel: het bevrijden van de ninja. Deze LEGO Set kun je combineren met andere LEGO Sets om zo een groot bordspel te vormen. Leuk om samen met ouders of met vriendjes / vriendinnetjes te spelen.

Grootte en LEGO Ninjago Poppetjes – Minifiguren

Grootte: 31cm (H), 27cm (L), 43cm (B) | LEGO Poppetjes: Cole, Zane en Lloyd, Murt, Ginkle en Awakened

Handleiding Skull Sorcerer’s Kerkers

Handleiding Instructie Skull Sorcerer’s Kerkers

Review LEGO Ninjago Skull Sorcerer’s Kerkers

De pluspunten, minpunten en ervaringen van eerdere kopers voor de LEGO Ninjago Skull Sorcerer’s Kerkers.

Gedetailleerde Engelse Review Ninjago Skull Sorcerer’s Dungeon – JANGBRICKS*

*JANGBRICKS (Bamidele O. Shangobunmi) is goed in wat hij doet: reviewen van alle LEGO Sets die maar verkrijgbaar zijn of nog moeten uitkomen. JANG staat voor Just A Nice Guy. Hij is duidelijk en geeft eerlijk zijn mening. Bamidele woont in San Francisco en is inmiddels een veel bekeken bekende YouTuber.

Pluspunten

 • Bewegende delen
 • Vormgeving, veel details!
 • Bordspel-functie
 • Veel LEGO poppetjes

Minpunt

 • Veel kleine stickers, niet altijd even handig plakken

Hoe vonden eerdere kopers het?

Een paar snippets uit reviews online:

[…] Want ik en papa deden er 5 uur over maar ik heb meer geduld dan eerst. En ik vind het erg leuk dat er allemaal dingen zijn die draaien en nog meer, het zwarte zwaard en het witte vinden ik en mijn broertje ook super cool. En we hebben heel veel ermee gespeeld met alle lego poppetjes ik vind het super!!!”

Kind op Bol.com

“Mijn zoon van 9 was razend enthousiast toen hij deze kreeg, uren aan een stuk heeft hij zitten bouwen! Hij vond het vooral ook geweldig dat je er ook een bordspel mee kan spelen met de dobbelsteenspinner! […]

Ouder op Bol.com

Ik wil bestellen bij

Als Amazon.nl en Bol.com Associate / Partner verdien ik een kleine commissie voor in aanmerking komende aankopen. Lees hier meer over op PakketGeluk en Partners.


Destiny’s Bounty [Legacy]

Destiny's Bounty - Legacy LEGO Ninjago

9 – 14 jaar | 1.781 onderdelen | 7 LEGO Poppetjes

Zane, Jay en Cole zijn met hun Meester Wu op zee met hun Destiny’s Bounty. Dit schip is niet voor mietjes want de kwaadaardige vijanden moeten ermee verslagen worden. Om precies te zijn: met de wapens van de ninja’s. Het schip is niet alleen een vechtschip maar ook hun hoofdkwartier. Dit schip is een nieuwe versie van de Ninjago boot uit seizoen 1 van de tv-serie.

Grootte en LEGO Ninjago Poppetjes – Minifiguren

Grootte: 32cm (H), 44cm (L), 38cm (B) | Minifiguren: Meester Wu, Kai, de jonge Lloyd Garmadon, Samoerai X, Zane, Jay en Cole

Handleiding Destiny’s Bounty [Legacy]

Review Destiny’s Bounty [Legacy]

De pluspunten, minpunten en ervaringen van eerdere kopers voor de LEGO Ninjago Destiny’s Bounty.

Review Ninjago Destiny’s Bounty – JANGBRICKS

Pluspunten

 • Bewegende details
 • Vormgeving!
 • Grote boot
 • Veel LEGO poppetjes

Minpunt

 • Vleugels achtersteven (voor vliegmodus) kunnen makkelijk loskomen

Hoe vonden eerdere kopers het?

Een paar snippets uit reviews online:

“Uren bouwplezier heeft onze zoon van 8 jaar aan deze Ninjago boot gehad. Het instructieboekje bevat ruim 300 bladzijden en in de doos zitten 14 zakjes, vol met Lego. Elk vrij moment werd er aan besteed.

Zelfs naar de Ipad werd niet meer gevraagd. Iets dat redelijk uniek is hier. […]

Ouder op Bol.com

“Onze jongens van 6 en 9 jaar hebben samen deze set in elkaar gezet zonder hulp van papa of mama. En zonder ruzie 😉 Ze waren gelijk beide weg van hoe stoer de boot wel niet was want het leek ook nog eens op een vliegende draak! Regelmatig gaat de boot hier ‘vliegend’ door de kamer en de set is zelf ook 1x voorzichtig mee in bad geweest want ze waren erg benieuwd of ie ook echt bleef drijven. En dat deed ie 🙂 […]

Ouder op Bol.com

Ik wil bestellen bij

Als Amazon.nl en Bol.com Associate / Partner verdien ik een kleine commissie voor in aanmerking komende aankopen. Lees meer over PakketGeluk en Partners.


Gouden Mech [Legacy]

Doos LEGO Ninjago 2020 Gouden Mech

8 – 14 jaar | 489 onderdelen | 4 LEGO Poppetjes

De Gouden Mech is een beest van een strijder. Met zijn enorme katana verpulvert hij zijn duistere vijanden. Generaal Kozu en de Scout van het Stenen Leger moeten verslagen worden om Ninjago City te redden. Maak je vingers maar los voor veel bouw- en speelplezier want spannende scenes uit de tv-serie naspelen is wel heel cool.

Grootte en LEGO Ninjago Poppetjes – Minifiguren

Grootte: 25cm (H), 23cm (L), 30cm (B) | Minifiguren: Lloyd (Gouden Ninja), Meester Wu, Generaal Kozu en de Scout van het Stenen Leger.

Handleiding Gouden Mech [Legacy]

Handleiding Instructie LEGO Gouden Mech Ninjago 2020

Review Gouden Mech [Legacy]

De pluspunten, minpunten en ervaringen van eerdere kopers voor de LEGO Ninjago Gouden Mech.

Review Ninjago Golden Mech – JANGBRICKS

Pluspunten

 • Prijs-Kwaliteit
 • LEGO Poppetje met 4 armen

Minpunt

 • Geen

Hoe vond een eerdere koper het?

“Gaaf en groter dan verwacht”

Bol.com

Ik wil bestellen bij

Als Amazon.nl en Bol.com Associate / Partner verdien ik een kleine commissie voor in aanmerking komende aankopen. Lees meer over PakketGeluk en Partners.


Keizerrijk Tempel van de Waanzin

LEGOdoos Tempel van de Waanzin Unagami Lego Ninjago 2020

9 – 14 jaar | 810 onderdelen | 6 LEGO Poppetjes

Het is zover… de eindstrijd in het keizerrijk Prime Empire waarin Digi Jay, Lloyd en Cole zich klaarmaken voor de strijd tegen Unagami in zijn verschrikkelijk verraderlijke Tempel van de Waanzin. Rood Vizier en Sushimi komen hem helpen. Probeer dus de vallen te ontwijken en zorg dat je langs Sushimi bovenin de toren klimt. Als je boven bent gebruik je de drie Key-Tana’s om de laatste poort naar Unagami’s geheime kamer te ontgrendelen.

Grootte en LEGO Ninjago Poppetjes – Minifiguren

Grootte: 38cm (H), 22cm (L), 28cm (B) | LEGO Poppetjes: Digi Jay, Lloyd en Cole tegenover Unagami, Rood Vizier en Sushimi.

Handleiding Keizerrijk Tempel van de Waanzin

Bouwinstructie of handleiding van de Tempel van de Waanzin – LEGO Ninjago 2020

Review Keizerrijk Tempel van de Waanzin

De pluspunten, minpunten en ervaringen van eerdere kopers voor de LEGO Ninjago Keizerrijk Tempel van de Waanzin.

Review Ninjago Empire Temple of Madness – JANGBRICKS

Pluspunten

 • Design!
 • Prijs-Kwaliteit
 • Poort kan open en dicht via draaisysteem

Minpunt

 • LEGO Minifiguren kunnen er niet echt in staan of vechten

Hoe vond een eerdere koper het?

“[…] 1 zijde lijkt een boss-fight, de andere heeft arcade consoles, wat wel heel meta is. in de bovenkant moet een van de keyblades, maar het is niet duidelijk hoe een figuurtje daar komt. Wellicht dat e.a. duidelijk is als je de tv-serie gezien hebt, maar zonder is het ‘raar’.”

Bol.com

Ik wil bestellen bij

Als Amazon.nl en Bol.com Associate / Partner verdien ik een kleine commissie voor in aanmerking komende aankopen. Lees meer over PakketGeluk en Partners.


Ninja Tuning Auto

LEGOdoos Ninja Tuning Auto LEGO Ninjago 2020

8 – 14 jaar | 419 onderdelen | 4 LEGO Poppetjes

Het Prime Empire of Keizerrijk is gevaarlijk maar deze super Ninja Tuning Auto kan vliegen als je hem in de vliegstand zet. Hoe vet is dat? Daar kan toch geen vijand tegenop? Scott is de maker van dit super gepantserde voertuig om samen met Digi Kai te vechten tegen de Rood Vizieren. Alles draait om de strijd om de onbetaalbare Key-Tana’s.

Grootte en LEGO Ninjago Poppetjes – Minifiguren

Grootte: 6cm (H), 33cm (L), 11cm (B) | LEGO Ninjago Poppetjes: Digi Kai, Scott en 2 Rood Vizieren

Handleiding Ninja Tuning Auto

Handleiding LEGO Ninjago Ninja Tuning Auto

Review Ninja Tuning Auto

De pluspunten, minpunten en ervaringen van eerdere kopers voor de LEGO Ninjago Tuning Auto.

Review Ninjago Ninja Tuner Car – JANGBRICKS

Pluspunten

 • Niets bijzonders, wat je van LEGO kun verwachten!

Minpunt

 • Geen

Hoe vonden eerdere kopers het?

“Compleet, urenlang speelplezier, geweldig product!”

Bondige reviews op Bol.com

Ik wil bestellen bij

Als Amazon.nl en Bol.com Associate / Partner verdien ik een kleine commissie voor in aanmerking komende aankopen. Lees meer over PakketGeluk en Partners.


Ninjago Draken en Robots

LEGO Ninjago heeft een behoorlijk aantal draken en een paar robots. De Skull Sorcerer’s Draak is één van de grootste met een hoogte van 31 centimeter. Qua lengte is Jay’s Cyberdraak met 39 cm een geduchte tegenstander van het Kwaad. Een overzichtje van Bol.com:

Vuursteen Robot

Skull Sorcerer’s Draak

Zane’s Mino Figuur

Jay’s Cyberdraak

Keizerrijk Draak

Wu’s Gevechtsdraak

Gouden Mech

Bol.com? Of Amazon.nl?

Maak je keuze – maak een kind blij – op basis van prijs, levertijd en verzendkosten en GO for it!

Als Amazon.nl en Bol.com Associate / Partner verdien ik een kleine commissie voor in aanmerking komende aankopen. Lees meer over PakketGeluk en Partners.


Losse LEGO Ninjago LEGO Poppetjes – Minifigures

In Ninjago City zijn er speelkasten waarmee je een Ninjago-held (kort: ninja) zelf kunt personaliseren. Een druk op de knop en je bent zo een geüpgradede digitale ninja-avatar!

Arcade Pod Avatar – Jay, Lloyd en Kai

7 – 14 jaar | 48 onderdelen | 2 LEGO Poppetjes (1 figuur – 2 uitvoeringen) | PRIJS: 7 – 12 euro

De LEGO Arcade-speelkast is 8 cm hoog, 5 cm lang en 7 cm breed. Je krijgt er 2 LEGO poppetjes bij: de originele ninja en zijn digitale variant: de Avatar. Een opvallend pluspunt aan deze kleine LEGO Set is de vormgeving van de LEGO-doos in de vorm van een Arcade-speelkast.

Review LEGO Ninjago Arcade Pod Avatar

JANGBRICKS over de LEGO Ninjago Arcade Pod Avatar met de ninjahelden Jay, Lloyd en Kai:

Ik wil bestellen bij

Als Amazon.nl en Bol.com Associate / Partner verdien ik een kleine commissie voor in aanmerking komende aankopen. Lees meer over PakketGeluk en Partners.


Spinjitzu Burst – Cole, Kai en Lloyd

7 – 14 jaar | 48 onderdelen | 1 LEGO NINJAGO Poppetje | PRIJS: 8 – 12 euro

Cole, Kai en Lloyd moeten hun Spinjitzu-technieken oefenen. Meester Wu verwacht dat ze goed trainen. Plaats de ninja in de Burst-spinner met zwaardendek en lanceer – door een druk op de knop – het geheel de lucht in. Bij de landing blijft de ninja ronddraaien als een echte strijder! Oefening baart kunst. Grootte: 7 cm (H), 10 cm (L) en 7 cm (B).

Review LEGO Ninjago Spinjitzu Burst

just2good over de LEGO Ninjago Spinjitzu Burst met de ninjahelden Cole, Lloyd en Kai:

Ik wil bestellen bij

Als Amazon.nl en Bol.com Associate / Partner verdien ik een kleine commissie voor in aanmerking komende aankopen. Lees meer over PakketGeluk en Partners.


Goedkope LEGO Ninjago Sets en Pakketten voor een Klein Budget

De kleine LEGO Sets zoals Arcade Pod Avatar en Spinjitzu Burst zijn het goedkoopst. Ze hebben weinig onderdelen maar met veel fantasie kom je een heel eind. Ook de zogenoemde ‘polybags’ (simpele zakjes met enkele stuks origineel LEGO) zijn heel voordelig. Daar begin ik mee en dan zet ik nog een paar LEGO Ninjago Sets t/m 45 euro op een rijtje.

Ninjago Polybags – LEGO Zakjes

Polybag Kai en de Vuurdraak LEGO Ninjago Zakje 2020

Wat zijn LEGO Polybags?

LEGO Polybags zijn kleine plastic zakjes van LEGO waarin LEGO Poppetjes of kleine LEGO Sets zitten. Veel van de LEGO Polybags zijn bedoeld als promotie om kopers te triggeren in alle winkels. Andere Polybags zijn meer exclusief voor specifieke bedrijven. Tot slot zijn er nog de LEGO Polybags die meer seizoensgebonden of te sparen zijn. De volgende polybags zijn uit 2020:

 • Combo Charger
 • Ninja Workout
 • Kai en de Vuurdraak

Meer LEGO Zakjes – Polybags van vóór 2020 op Bol.com

Als Bol.com Associate / Partner verdien ik een kleine commissie voor in aanmerking komende aankopen. Lees meer over PakketGeluk en Partners.

Goedkope LEGO Ninjago Sets t/m 45 euro

Hier een kort overzicht van alle LEGO Sets t/m 45 euro die je nog niet eerder op deze pagina gezien hebt. Dus exclusief Gouden Mech [Legacy], Wu’s Gevechtsdraak, Jay’s Cyberdraak en Keizerrijk Draak die in dezelfde prijsklasse vallen.

Dit zijn ze:

 • Jungle Aanvalsvoertuig [Legacy],
 • Jay en Loyd’s Supersnelle Racers,
 • Kai’s Mech Jet,
 • Kai Fighter [Legacy],
 • Reis naar de Kerkers van Skull,
 • Gamer’s Markt,
 • Storm Fighter Gevecht (4+) [Legacy],
 • Cole’s Speederwagen (4+) én een
 • LEGOLAND Ninjago World – Attractie.

De laatste LEGO Ninjago Set is eigenlijk een set die hoort bij het LEGO thema LEGOLAND-attracties. In LEGOLAND staat een NINJAGO-attractie waarvan een LEGO Set gemaakt is. Leuk en slim!

LEGO Ninjago Sets Jonge Kinderen (4+) t/m 45 euro

Zoals je ziet zitten er in deze prijsklasse ook twee LEGO Ninjago Sets voor jongere kinderen (leeftijd 4+): de Storm Fighter Gevecht (4+) [Legacy] en Cole’s Speederwagen (4+).

Ik wil bestellen bij

Als Amazon.nl en Bol.com Associate / Partner verdien ik een kleine commissie voor in aanmerking komende aankopen. Lees meer over PakketGeluk en Partners.

Ben je tevreden met dit artikel? Deel en Like ‘em dan! Mis je informatie of heb je een vraag? Reageer of mail me.

Over PakketGeluk en Partners

Anderen bekeken ook:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *