Meteen naar de inhoud
Model in volle glorie Lamborghini Sián FKP 37 LEGO Technic
Home » LEGO Technic Auto voor echte LEGO Masters

LEGO Technic Auto voor echte LEGO Masters

  • 9 min read

Technisch LEGO is terug

(van nooit weggeweest)

De LEGO Technic Auto en Kraan zijn populair bij echte LEGO Masters net zoals alle andere LEGO Technic Sets trouwens. De LEGO Technic Auto’s van 2020 – voor verschillende leeftijden – staan in dit artikel voor je bij elkaar. PakketGeluk checkt wat er nu op de LEGO-markt te koop is en zet ze voor je op de brug. Alles voor bouwgeluk: steen voor steen tot het werkt. Je kunt de portieren sluiten, de banden bijten zich in het stof. Jij weet dat een LEGO Technic project gaaf is om te bouwen, je schuwt de meer dan 500 steentjes niet, je weet dat het je focus verlegt en voldoening brengt. Meer dan 2500 of 4000 steentjes? Kin omhoog, grijns en doorwerken. Stukje voor steentje. Vooruitgang! Ja, hard work pays off. En dan heb ik het nog niet over het resultaat gehad.

Welke LEGO Technic Auto of LEGO Technic Kraan ga jij dit jaar nog bouwen? Alle LEGO Technic Auto’s, Kranen en meer voertuigen van dit bijzondere jaar 2020 op een dikke rij. Motor? Olie! Kijk rond en dan snel gas erop. Succes!

Technisch LEGO of LEGO Technic?

Natuurlijk is dat precies hetzelfde. Ik leg je kort wat meer uit over LEGO Technic of Technisch LEGO. Bouwen en spelen kan vanaf 6 jaar maar voor een lagere leeftijd zijn er minder onderdelen en een lagere moeilijkheidsgraad van toepassing. Vanaf 10 jaar wordt Technisch LEGO spannender: meer onderdelen (500+) en meer uitdaging.

Korte tijdlijn: LEGO Technic is in 1977 voor het eerst verkocht. Vanaf 1984 heet het LEGO Technic. Kleurstellingen veranderden door de jaren heen van standaardkleuren naar realistische variaties. 1987 was het jaar dat pneumatische functies in de bouwpakketten toegepast werden.

De naam LEGO Technic zegt het al: het gaat om de techniek, het functionele en veel minder om een perfect ogend design. Hoewel het er anno 2020 wel heel dichtbij komt.

“Dit is niet voor mietjes!”

PakketGeluk

LEGO Technic Auto

Welke LEGO Technic Auto’s zijn er verkrijgbaar? In 2020 zijn er een aantal toppers uitgekomen. Deze springen eruit: de Dom’s Dodge Charger, de Lamborghini Sián FKP 37 en de Top Gear Rally Auto.

LEGO Technic Auto Dom's Dodge Charger doos

Dom’s Dodge Charger [2020]

10+ leeftijd | 1.077 onderdelen

De Dom’s Dodge Charger van Technisch LEGO is gebaseerd op de iconische Dodge Charger R/T uit de jaren ’70. Bomvol authentieke details is het een lust om te bouwen en te showen. Onder de motorkap van deze Technic LEGO Dom’s Dodge Charger zit een V8-motor met bewegende zuigers.

Wat heeft deze LEGO Dodge Charger nog meer in huis?

Naast de bewegende zuigers van de V8-motor heeft de Dodge een gevorkte ophanging, een werkende stuurinrichting en blower. In de achterbak liggen flessen nitro om een flinke boost te geven tijdens Fast & Furious-achtige achtervolgingen de tegenstander te snel af te zijn. De Dodge Charger van LEGO Technic is cool en een perfecte replica van de klassieke muscle car.

LEGO Technic Dom’s Dodge Charger in beeld

Afmetingen: 39cm (L), 16cm (B) en 11 cm (H)

Handleiding Dom’s Dodge Charger

Bouwinstructie Handleiding Dom’s Dodge Charger

Ik wil bestellen bij

Als Amazon.nl en Bol.com Associate / Partner verdien ik een kleine commissie voor in aanmerking komende aankopen. Lees hier meer over op PakketGeluk en Partners.

Lamborghini Sián LEGO Technic Doos voorkant

Lamborghini Sián FKP 37 [2020]

Rijdt sneller dan je hem uitspreekt

18+ leeftijd | 3.696 onderdelen| luxe instructieboek + display

Ontsnap uit het hier en nu met deze supersnelle sportwagen, de Lamborghini Sián FKP 37 van LEGO Technic. Een Italiaanse trots en luxe product. In het echt onbetaalbaar maar met LEGO kun je hem in huis halen en genieten van elke steen waarmee je hem je eigen maakt.

8 versnellingen en vierwielaandrijving

De versnellingsbak met 8 versnellingen kun je activeren met een beweegbare schakelpaddle. De V12-motor(!) heeft bewegende zuigers en met de vierwielaandrijving is er genoeg grip om snel meters te maken. De Lamborghini is voor en achter geveerd en het stuur werkt zoals je van een stuur mag verwachten.

De beweegbare achterspoiler, te openen motorkap en kofferbak, gedetailleerde schijfremmen en goudkleurige velgen maken de Lamborghini af.

Inkijkje in het vormgeven van LEGO i.s.m. Lamborghini

Luxe extra’s

De bouwinstructies zijn voor dit LEGO Technic model niet weggestopt in een standaard LEGO handleiding. In de doos zit namelijk een exclusief koffietafelboek met bouwinstructies, afbeeldingen en interviews van achter de schermen. Onder de motorkap staat een uniek serienummer die je toegang geeft tot speciale online content. Alleen voor jou. Dit alles in een luxe verpakking die al het bewaren waard is (zeker doen!).

Afmetingen: 60cm (L), 25cm (B) en 13 cm (H)

Handleiding Lamborghini Sián FKP 37

Neem een kijkje in de handleiding:

Ik wil bestellen bij

Als Amazon.nl en Bol.com Associate / Partner verdien ik een kleine commissie voor in aanmerking komende aankopen. Lees hier meer over op PakketGeluk en Partners.

“Dit is het echte LEGO-werk en dat zet zoden aan de dijk”

PakketGeluk
Top Gear Rally Auto LEGO Technic Auto

Top Gear Rally Auto – Afstandbestuurbaar LEGO [2020]

9 – 16 jaar | 463 onderdelen | afstandbestuurbaar met app

Deze Top Gear Rally Auto van LEGO Technic is afstandbestuurbaar met de CONTROL+ app op je telefoon of tablet. De app heeft 3 schermen. Check LEGO.com/devicecheck voor alle geschikte apparaten.

LEGO afstandbestuurbaar met app

Na het bouwen kun je de app downloaden en met je coole rally auto gaan racen. De auto wordt aangedreven door een smart hub in combinatie met een XL-motor en L-motor waarmee je voor- en achteruit kunt rijden, sturen, versnellen en remmen. De geluidseffecten zorgen voor een realistische speelervaring en je kunt realtime feedback krijgen op je rijstijl zodat je steeds beter wordt. Voor de app-bediening heb je 6 batterijen van 1,5 V voor in de smart hub nodig.

In de doos zitten alle instructies zodat je je geen zorgen hoeft te maken over hoe iets werkt. Let op: deze set is niet compatibel met het LEGO Power Functions systeem.

Afmetingen: 26cm (L), 14cm (B) en 10 cm (H)

Handleiding Top Gear Rally Auto

Inkijken: Instructie Handleiding Top Gear Rally Auto

Ik wil bestellen bij

Als Amazon.nl en Bol.com Associate / Partner verdien ik een kleine commissie voor in aanmerking komende aankopen. Lees hier meer over op PakketGeluk en Partners.

“LEGO Technic heeft meer functionaliteit. Het geeft meer bouw- en speelplezier dan ooit’

PakketGeluk
Land Rover Defender LEGO Technic Auto Technisch LEGO

Land Rover Defender [2019]

11 – 16 jaar | 2.573 onderdelen

Eén van ’s werelds topfabrikanten van terreinwagens zei ‘Yes, I will’ tegen de Deense LEGO grootmacht. Het resultaat is een fantastisch vormgegeven Land Rover Defender door het LEGO designteam. Je kunt niet om hem heen. De grove banden, de boze look, zijn army green kleur en camel interieur. Uitgebracht in 2019 en met succes; bouwers zijn laaiend enthousiast.

Vierwielaandrijving en Wielophanging

De LEGO Technic Land Rover Defender zit vol met realistische functies zoals de vierwielaandrijving met 3 differentiëlen, een onafhankelijke wielophanging op beide assen en een werkende lier. Klik je het portier open?

LEGO Technic Land Rover Defender in beeld

Transmissie en Versnellingsbak

Dan zie je binnenin de cabine van de Land Rover een werkend stuur, gedetailleerd dashboard en een transmissiesysteem met 2 hendels die een hoge of lage overbrenging garanderen. Ook vind je er een selectieknop voor de meest geavanceerde LEGO Technic versnellingsbak (met 4 versnellingen) ooit gemaakt.

6-cilindermotor en Designvelgen

Achterin de Land Rover kunnen de stoelen naar voren geklapt worden zodat je de versnellingsbak kunt bekijken. Heel vet. Til de motorkap op en check de 6-cilindermotor met bewegende zuigers. Draai je aan het reservewiel op de achterkant dan gaat de achterklep open. De dakdrager kan eraf en daarmee dus de opbergbox, draagsysteem, ladder en tractiematten. Deze top Land Rover Defender van LEGO Technic draait en krijgt grip met kwaliteitsbanden met originele designvelgen.

Afmetingen: 42cm (L), 20cm (B) en 22 cm (H)

Instructie LEGO Technic Land Rover Defender

Bouwinstructie en Handleiding Land Rover Defender

Ik wil bestellen bij

Als Amazon.nl en Bol.com Associate / Partner verdien ik een kleine commissie voor in aanmerking komende aankopen. Lees hier meer over op PakketGeluk en Partners.

“De leeftijd voor LEGO Technic? Je bent nooit te oud maar wees niet te laat”

PakketGeluk

Anderen bekeken ook:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *