Meteen naar de inhoud
Zijkant Ferrari Daytona SP3 van LEGO Technic
Home » LEGO Technic Ferrari Daytona SP3 42143 maakt furore!

LEGO Technic Ferrari Daytona SP3 42143 maakt furore!

  • 5 min read

De LEGO Technic Ferrari Daytona SP3 42143 is te koop! Het zoemde al even rond maar vanaf nu is het zover en kun je deze iconische LEGO sportwagen in de LEGO-shop kopen. Pak je kans en bouw de Ferrari Daytona SP3 op schaal 1:8 met 3.778 LEGO stenen. Daarna zie je het resultaat met een V12-motor met bewegende zuigers en dikke zilverkleurige velgen. Samen met een versnellingsbak voorzien van 8 versnellingen en schakelflippers rondom een werkend stuur is het gas geven! De vleugeldeuren, schokdempers en een afneembaar dak maken de Daytona SP3 een sportwagen om lang van te genieten.

LEGO Technic Ferrari Daytona SP3 42143

LEGO bouwde voor de LEGO Technic Ferrari Daytona SP3 42143 al even aan een serie van supercars. De serie LEGO sportwagens begon in 2016 met de Porsche 911 GT3 RS, in 2018 volgde de Bugatti Chiron en de Lamborghini Sián was de laatste LEGO sportauto voor de release van deze Ferrari Daytona SP3. Je krijgt in de set een geprint informatieplaatje met technische gegevens meegeleverd.

Exclusieve content met jouw unieke serienummer

Op LEGO.nl kun je met jouw unieke serienummer – uit de LEGO set – toegang krijgen tot exclusieve content. Dus naast het bouwen van de LEGO Technic Ferrari Daytona SP3 42143 heb je nog genoeg materiaal om je in te verdiepen.

Uniek boek LEGO Technic Ferrari Daytona SP3 los verkrijgbaar

Naast een geïllustreerd boekje in de chique Ferrari-rode verpakking over de samenwerking tussen LEGO en Ferrar, brengen beide fabrikanten als eerbetoon aan de splinternieuwe LEGO Daytona SP3 tegelijkertijd een uniek – en dik – showboek uit. Het boek is los verkrijgbaar in een gelimiteerde(!) oplage van 5000 boeken. Het staat boordevol verhalen en vakkennis van Ferrari (uit Maranello) en LEGO (uit Billund). Voor jou als LEGO-fan en/of Ferrari-fan de uitgelezen kans om meer over het ontwerp en de productie van deze Ferrari Daytona SP3 te leren. En de LEGO- en Ferrari-ontwerpers te leren kennen.

Quote: CEO van de LEGO Group Niels B. Christiansen

“Dit model is een testament voor het streven naar uitmuntendheid wat je terugvind in de kern van waar Ferrari en de LEGO Group voor staan. Geen detail in het design is overgeslagen en als iemand met een ingenieursachtergrond, sta ik versteld van de aandacht voor detail en precisie van dit model van zo’n kleine schaal. We prijzen ons ongelooflijk gelukkig met Ferrari als partner om fans hun dromen uit te laten komen als ze dit opvallende voorbeeld van race-kwaliteit met deze nieuwe set in het echt bouwen.”

Niels B. Christiansen, CEO van de LEGO Group

Quote: Flavio Manzoni, Hoofd Design bij Ferrari

““Het is een groot genoegen geweest om aan dit model samen te werken met de LEGO Group, een prachtige replica van onze limited-edition Daytona SP3 sportwagen. Dankzij deze uitstekende creatie met LEGO-elementen, kunnen Ferrari- en LEGO-fans deze auto nu stukje voor stukje bouwen en het gevoel hebben dat ze deelnemers zijn in het assemblageproces. Met de mogelijkheid om het uiteindelijke model in hun eigen huis te tonen, waar ze de schoonheid kunnen waarderen.”

Flavio Manzoni, Hoofd Design bij Ferrari

Review LEGO Ferrari Daytona SP3 42143

Bekijk in de onderstaande Engelstalige review van Bricksie alle details van de LEGO Technic Ferrari Daytona SP3 42143. Van de verpakking, technische aspecten en het totale design, deze set is echt een meesterwerk! Je kan duidelijk zien dat LEGO nauw met Ferrari heeft samenwerkt tot ze de Daytona SP3 ontwierpen. Hun tijd en moeite betaalt zich zeker uit.

Specificaties

  • Uniek: bewegende zuigers, stuur, te openen dak, kofferbak en motorkap, dikke velgen en vleugeldeuren
  • Naam: Ferrari Daytona SP3
  • Thema: Technic
  • Setnummer: 42143
  • Aantal stenen: 3.778
  • Afmetingen: 14 cm hoog, 59 cm lang en 25 cm breed
  • Releasedatum: juni 2022
  • Leeftijd: 18+

LEGO Ferrari Daytona SP3 42143 kopen?

De LEGO Technic Ferrari Daytona SP3 42143 is exclusief te koop op LEGO.nl, de officiële Nederlandse webshop.

Nee, deze supercar is niets voor mij

PakketGeluk is partner van Lego.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *