Meteen naar de inhoud
Mobiele Kraan 2020 LEGO Technic
Home » LEGO Technic Kraan, Betonmixer en Kiepwagen

LEGO Technic Kraan, Betonmixer en Kiepwagen

  • 8 min read

De LEGO Technic Kraan, Betonmixer en Kiepwagen zijn allemaal nieuw verschenen in 2020. Ga dus snel de LEGO bouwplaats op om ze te gaan maken. Voor de echte liefhebber met een volwassen portemonnee is er de Liebherr Graafmachine R 9800 uit 2019: afstandbestuurbaar LEGO voor Volwassenen. Wat je in ieder geval over al deze LEGO Technic Sets kunt zeggen is dat je ze écht ‘constructiespeelgoed’ kunt noemen!

LEGO Technic Kraan

LEGO Technic heeft door de jaren heen veel gele (mobiele) kranen uitgebracht. De meeste zijn nu voor astronomische bedragen online te koop. Echt iets voor de verzamelaar. Jij kunt hem gewoon bouwen voor rond de €80,- een prima prijs voor 1.292 onderdelen. Als je de LEGO Technic Mobiele Kraan afgebouwd hebt dan kan hij met zijn uitschuifbare arme een hoogte van 78 cm halen!

Mobiele Kraan 2020 LEGO Technic

Mobiele Kraan – Technisch LEGO 42108 [2020]

10+ | 1.292 onderdelen

Voordat je aan andere LEGO projecten begint is een hijskraan handig. De mobiele kraan uit 2020 rijdt je overal naartoe waar gewerkt moet worden. Welke functies heeft deze LEGO Technic Kraan?

Functies Mobiele Kraan – LEGO Technic 2020

De kraan heeft 8 bestuurbare wielen en 2 cabines. Zet de 4 steunpoten uit zodat de kraan stabiel staat. Kruip vervolgens in cabine nummer 2 om de kraanarm tot grote hoogte te laten groeien. Met de takel kun je de betonnen pilaar of andere hijsklussen omhoog en naar zijn eindbestemming takelen.

LEGO Technic Mobiele Kraan (zonder geluid)

Afmetingen: 48cm (L), 11cm (B) en max 78cm (H)

Handleiding Mobiele Kraan LEGO Technic 2020

Even inkijken? Instructie Mobiele Kraan 42108 LEGO Technic 2020

PakketGeluk is partner van Bol.com

Alternatief:

“Eettafel wordt bouwplaats, LEGO legt de fundering voor focus, mindfulness en ja… ook voor het avondeten”

PakketGeluk
Betonmixer in bedrijf van LEGO Technic 2020

Betonmixer van LEGO Technic 42112 [2020]

10+ | 1.163 onderdelen

Fans van bouwmaterieel en bouwplaatsen kunnen hun lol op met het maken van de LEGO Technic Betonmixer. Deze cementwagen bestaat uit niet te veel stenen en heeft een draaibare trommel.

Functies Betonmixer – LEGO Technic 2020

Als de bestanddelen van het beton gemengd zijn kan het gestort worden. Beweeg de draaiende trommel tegen de klok in om het beton eruit te laten stromen. Gebruik de handgreep om de storttrechter de juiste richting op te laten wijzen zodat je het beton op de goede plek terecht komt.

In deze Technisch LEGO Set zitten 100 LEGO stenen van 1×1 die je als beton kunt gebruiken. Gooi ze maar in de trommel en draaien maar.

LEGO Technic Betonmixer

Afmetingen: 42cm (L), 12cm (B) en 19cm (H)

Handleiding Betonmixer 42112 LEGO Technic 2020

PakketGeluk is partner van Bol.com

Volvo 6x6 Truck met Kieptrailer Technic afstandbestuurbaar LEGO

Volvo 6×6 Truck met Kiepwagen 42114 [2020]

11+ | 2.193 onderdelen

Deze massieve Volvo 6×6 aangedreven Truck met Kieptrailer van LEGO Technic is geschikt voor het zware mijnwerk in openlucht mijnen wereldwijd. Deze gigant van meer dan een halve meter lang (60 cm) is op afstand bestuurbaar. Afstandbestuurlego LEGO dus d.m.v. de CONTROL+ app bestuurbaar is op een smartphone of tablet.

Functies Volvo 6×6 Truck met Kiepwagen

De truck kan voor- en achteruit rijden. Jij bepaalt de snelheid, richting en in welke versnelling de kiepwagen beweegt. De LEGO Technic CONTROL+ app geeft realistisch geluid en heeft originele bedieningsknoppen. Zo kun je de kiepbak op afstand kantelen om zijn lading te storten.

Afmetingen: 42cm (L), 12cm (B) en 19cm (H)

LEGO Technic Betonmixer

Handleiding Kiepwagen Volvo 6×6 LEGO Technic 2020

Kijk de instructie even in: Bouwinstructie Volvo 6×6 Truck met Trailer

PakketGeluk is partner van Bol.com

Beest van een LEGO Graafmachine LEGO voor Volwassenen
15 – 25 uur bouwplezier!

LEGO Technic Graafmachine Liebherr R 9800 [2019]

12+ | 4.108 onderdelen

Een groter LEGO Technic Bouwpakket bestaat op dit moment niet. Ik heb het over de LEGO Technic Liebherr R 9800 Graafmachine. Wat een beest. In het echt maar ook zeker in LEGO formaat. Volledig afstandbestuurbaar LEGO met gebruik van de CONTROL+ app van LEGO Technic voor op je smartphone of tablet. Welke functies heeft de Liebherr Graafmachine eigenlijk?

Functies LEGO Technic Graafmachine

De Liebherr R 9800 Graafmachine kun je met de CONTROL+ app bedienen, zo kun je één of meerdere sleeppatronen voor de arm selecteren en opslaan om complexe graafbewegingen te simuleren. De bovenbouw van de graafmachine kan draaien, met de rupsbanden kun je voor- en achteruit rijden en de graafbak beweegt en opent zich weer op zijn eigen manier. Ben je geoefend? Daag jezelf dan uit om beloningsbadges te verdienen.

Inclusief 3 XL-motoren, 4 L-motoren en 2 smart hubs met Bluetooth-technologie. Een smart hub beschikt over een Bluetooth Low Energy (BLE)-verbinding, een activeringsknop, een sensor met 6 assen (3 gyro- en 3 versnellingsmetersensoren) en 4 verbindingspoorten.

Check him out!

Exclusief: 12 AA batterijen. Niet compatibel met LEGO Power Functions.

Afmetingen: 65(!)cm (L), 27cm (B) en 39cm (H)

Handleiding Liebherr R 9800 Graafmachine

Check de Handleiding en Instructie LEGO Technic Graafmachine Liebherr:

Met de CONTROL+ app een échte Liebherr R 9800 Graafmachine besturen!

Reviews LEGO Graafmachine

[…] En wat een set zeg! Avonden lang bouwplezier! Echt ontzettend mooie set om te bouwen en later te besturen.

Er zit echt wel een fout in de bouwinstructies. Tijdens het bouwen moeten de motoren op juiste plaatsing, aansluiting en werking gecontroleerd worden. Bij de eerste test van de 2e unit wordt er slechts 1 motor aangesloten en faalt de test. Testen van de 2e unit kan pas als alle motoren zijn aangesloten!!!”

Bol.com

“Uren bouwplezier, uitdagende stukken techniek, bevredigend na elke test als een onderdeel af is en het werkt zoals het hoort, en de vele verschillende bewegingen aangestuurd door de lego app zorgen voor vele uren bouw,- en speelplezier […]

Bol.com

PakketGeluk is partner van Bol.com

Wat is Technisch LEGO?

Technisch LEGO of LEGO Technic is natuurlijk precies hetzelfde. De kern van LEGO Technic en de geschiedenis in een notendop. Bouwen en spelen met LEGO Technic kan vanaf 6 jaar maar voor een lagere leeftijd zitten er minder onderdelen in de doos en is een lagere moeilijkheidsgraad van toepassing. Vanaf 10 jaar wordt Technisch LEGO spannender: meer onderdelen (500+) en meer uitdaging.

Door de tijd heen: LEGO Technic werd in 1977 voor het eerst verkocht. Vanaf 1984 heet het LEGO Technic. De kleuren van de LEGO steentjes en onderdelen veranderden door de jaren heen van standaardkleuren naar realistische versies. 1987 was het jaar dat pneumatische functies in de bouwpakketten toegepast werden.

De naam LEGO Technic zegt het al: het gaat om de techniek, het functionele en veel minder om een strak design. Maar het komt er qua design wel heel dichtbij! Veel bouwplezier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *