Meteen naar de inhoud
LEGO Ideas The Starry Night 21333
Home » LEGO Van Gogh The Starry Night opent je ogen

LEGO Van Gogh The Starry Night opent je ogen

  • 5 min read

Een LEGO Van Gogh Starry Night aan je muur? De LEGO Ideas The Starry Night 21333 is een set die vanaf woensdag 1 juni 2022 exclusief te koop is op LEGO.nl. Een eerbetoon aan Vincent van Gogh’s (1853-1890) beroemde schilderij De Sterrennacht, een olieverf schilderij uit 1889 die hij schilderde vlak voor zijn dood in 1890. Het schilderij behoort tot de absolute topstukken van het Museum of Modern Art in New York waar het sinds 1935 een bezoekersfavoriet is. Lees in dit artikel alles wat je over dit kleurrijke schilderij wilt weten 😉

Unieke elementen

De meegeleverde minifguur van Vincent van Gogh als LEGO-poppetje kun je met een verstelbare standaard aan het 3D-schilderij vastmaken. Het slaperige dorpje in de Provence komt net als de wervelende wolken en glooiende heuvels, driedimensionaal uit het schilderij zetten. De sprekende kleuren en 3D-elementen brengen LEGO Ideas The Starry Night 21333 echt tot leven. Heel cool om te maken en om er daarna van te genieten.

LEGO Ideas The Starry Night 2133, idee van Truman Cheng

Het design van LEGO Ideas The Starry Night 21333 komt van Truman Cheng, een 25-jarige LEGO-fan uit Hong Kong. De officiële set heeft LEGO in samenwerking met The Museum of Modern Art (MoMa) in New York tot stand gebracht.

“Ik denk vaak dat de nacht levendiger en kleurrijker is dan de dag.”

Vincent van Gogh

Achtergrond LEGO Ideas The Starry Night

LEGO Ideas The Starry Night heeft driedimensionale elementen die dichtbij de authentieke penseelstreken en kleurkeuzes van Vincent van Gogh komen. Van Gogh inspireerde het schilderij op het uitzicht uit zijn raam in de psychiatrische inrichting Saint-Paul-de-Mausole in Saint Rémy in de Provence. Hij had net voor de tweede keer een zenuwinzinking achter de rug, waarvoor hij in de inrichting werd opgenomen. De Sterrennacht wordt gerekend tot de beroemdste kunstwerken uit de kunstgeschiedenis van alle tijden.

Van-Gogh-De-Sterrennacht-origineel-WikiCommons
WikiCommons Copyright – Origineel – Vincent van Gogh De Sterrennacht

Samenwerking met LEGO en MoMa

Als kunstliefhebber en LEGO-fan kun je jouw schilderpalet verruilen voor LEGO-stenen om dit meesterwerk opnieuw tot leven te wekken door het steentje voor steentje na te bouwen. Van de stralende sterren aan de nachtelijke hemel, de adembenemende maan tot het slaperige dorpje in de Provence eronder. Truman Cheng, LEGO en MoMa hebben met hun samenwerking en ideeën met LEGO Ideas The Starry Night 21333 het meesterstuk De Sterrennacht van Vincent van Gogh op weergaloze wijze opnieuw tot leven gebracht.

LEGO Van Gogh Starry Night aan je muur?

Pak jouw rol in dit bijzondere verhaal en hang LEGO Ideas The Starry Night thuis aan je muur. Dit doe je makkelijk met het meegeleverde haakje. Of zet hem neer door het standaardje te gebruiken. De afmetingen zijn compact met: 38 cm (L), 21 cm (B) en 28 cm (H).

Review LEGO Ideas Van Gogh Starry Night

Een review van de LEGO Ideas The Starry Night 21333 door Tiago Catarino hij vertelt over alle bijzonderheden zoals nieuwe zeldzame stenen in unieke kleuren.

Bouwinstructie LEGO Van Gogh Starry Night

Bekijk alvast de bouwinstructie of handleiding van LEGO Ideas The Starry Night 21333 door op de afbeelding te klikken.

Specificaties

  • Uniek: minifiguur Vincent van Gogh, haakje om op te hangen, 3D-elementen
  • Naam: The Starry Night
  • Thema: Ideas
  • Setnummer: 21333
  • Aantal stenen: 2.316
  • Afmetingen: 28 cm hoog, 38 cm breed en 12 cm diep
  • Releasedatum: juni 2022
  • Leeftijd: 18+

LEGO Ideas The Starry Night kopen

Vanaf woensdag 1 juni 2022 is de LEGO Ideas The Starry Night 21333 exclusief te koop op LEGO.nl, de officiële Nederlandse webshop. Wees één van de eersten die Vincent van Gogh’s De Sterrennacht in huis haalt en geef dit levendige 3D-schilderij een mooie plek aan de muur. Veel plezier, PakketGeluk!

Nee, ‘schilderen’ is niets voor mij

PakketGeluk is partner van Lego.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *