Meteen naar de inhoud
Mini vakantie met zomer knutsels en bouwpakketten
Home » Mini vakantie met deze zomer knutsels en bouwpakketten

Mini vakantie met deze zomer knutsels en bouwpakketten

  • 8 min read

Ga je mee op mini vakantie met deze zomer knutsels en bouwpakketten? Knutselen in de zomer is een creatieve tijdsbesteding en een fijne mindfulness. Of je nu wel of niet op vakantie gaat en of het weer mee- of tegenzit. Een stukje creatieve mindfulness in een onzekere tijd waarin de druk op je schouders alleen maar lijkt toe te nemen. Gelukkig voor jou heb ik een mini vakantie in dit artikel heel letterlijk genomen. Want met een kleiner leven, versimpelen en vertragen is niks mis. Ik ben voor je op zoek gegaan naar miniatuur (bouw)pakketjes met een zomers thema zie je zelf in elkaar kunt zetten of borduren. Gewoon wat ideeën wat je misschien leuk vindt. Een zomerse-miniatuur-pakketten-mix dus. Zo haal je creatief de zomer in huis!

Boomhut / boomhuis voor in je plant

Heb je al een kamerplant in huis? Zo ja, dan kun je in die kamerplant een boomhut bevestigen. Een mooie plantenaccessoire om je urban jungle mee te verrijken. Hoe vet is dat! Stiekem droom je er vast wel eens van om in je eigen gebouwde boomhut (of groter: een boomhuis) te slapen. Beeld je dat is in. Maar dan in het klein. In je kamerplant.

The Amazing Plant House

De creatieve Rotterdamse ontwerper Maarten Kok bedacht drie boomhutjes om je Urban Jungle te pimpen of gewoon één kamerplant op te fleuren. Er is een boomhuis, boomhut en boomschuur. Het kraaiennest is een mooie toevoeging. De bouwpakketjes zijn gemaakt van balsahout en zijn daardoor super licht om in je plant te hangen. Het blanke hout mag je zelf een kleur geven. Even verf/beits halen en afmaken maar. Meer weten? Check mijn uitgebreide review van The Amazing Plant House.

Cottage Town

Deze vierdelige set van eigenzinnige gekleurde huisjes zijn een kleurrijke toevoeging aan je kamerplant. De huisjes Jasmin, Lily, Olive en Rosie zijn van de hand van het Nederlandse Ontwerpduo (Tineke Beunders en Nathan Wierink) voor het merk Assembli. De boomhutjes zijn gemaakt uit waterbestendig papier en hebben eigenwijs speelse vormen.

Boomhutjes kamerplant papier CottageTown van Ontwerpduo
Foto en ontwerp: Ontwerpduo.nl

Botanopia

Dit is een boomhut gemaakt van messing, afgewerkt met een beschermende laag. Je kunt zelf bepalen of je het huisje ophangt of op pootjes in de grond zet. De messing kan naar verloop van tijd een mooie patina (kleur) krijgen. Maar vind je dat niks? Na even polijsten heb je de glans weer terug.

Ik wil bij Botanopia.com bestellenFingerboard / vinger skateboard

Fingerboards of vingerboards zijn skateboards op schaal om met twee vingers heel veel tricks te oefenen. Voor coole dudes en chicks of als je jezelf zo voelt. Gewoon oefenen dus op je bureau of het nachtkastje van je lover na een nacht…, ja dat. Wanneer je zin hebt en je met andere bezigheden even klaar bent.

Met de Tech Deck Starter Kit kun je vele uren plezier beleven. Deze 90’s klassieker heeft o.a. een skateramp en opzetstukjes voor een kickstart. Het merk Tech Deck gaat terug daar die nineties en daarmee krijg je van dit gevestigde merk kwaliteit voor een schappelijke prijs. Maak je vingers maar los voor je eerste Kickflip of de Sex Change.

Ben je benieuwd naar alle tricks?

Houten poppenhuis tuintje

Ze zon Ieder poppenhuis kan een tuin gebruiken. Goki heeft dit houten poppenhuis tuintje met accessoires bedacht. De kleine onderdelen zien er top en fleurig uit. Alleen geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en volwassenen.

Goki poppenhuis accessoires mini tuin

Miniatuur borduurpakket

Zomer miniatuur borduurpakket vlinders bloemen
3-delige set

Met deze vrolijke zomerse miniatuur borduurset kun je vlot een drieluik van mooie tafereeltjes borduren. Of je nu het liefst van bloemen, stoelen, vlinders of vogels houdt. Lijstje erom en klaar. De miniatuur 3-delige borduurkits (of de solo varianten) zijn van het merk Versaco. De afmetingen: 8 x 12 cm. Borduren doe je aan de hand van een (vergroot) telpatroon. Zowel de garen als borduurstof zijn van 100% katoen. Inclusief 7 steken/cm, garenkaartje en naald. Een relaxte manier om van jouw mini vakantie met deze zomer knutsels te genieten.

Zomer knutsel miniatuur borduurpakket Vervaco
1x

Ik wil bij Bol.com bestellen

Vlammen en varen met LEGO Technic

Geen vriendelijke bouwpakketten voor jou. Dit is echte werk wat bijna ruikt naar Ducati-motorolie. Een LEGO Ducati Panigale die jij in elkaar gaat zetten. Maar ook een LEGO Catamaran die blijft drijven en je vervolgens omtovert tot speedboot (2-in-1). Leef je uit op het bouwen van deze ‘starterspakketten’ van LEGO Technic. Yes, LEGO Technic is terug van… eigenlijk nooit weggeweest. Deze bouwpakketten zijn niet te lastig en zijn voor een mooie prijs te koop. Dat geeft jou de kans om kennis te maken met de bouwwijze van stoer technisch LEGO. Of je nu nét of al heel lang 10+ bent; bouwen blijft leuk en verleer je nooit.

Ik wil bij Bol.com bestellen

Zomer LEGO voor meisjes van LEGO Friends

Hier maak je ‘kleine’ meiden blij mee. Het is zomer en LEGO Friends pakt groots uit met dit LEGO Friends Waterpretpark. De vier meiden zoeven over eindeloze glijblanen én er is zelfs ruimte voor een ijswagen. Een mooi (en groot!) cadeau voor een verjaardag van een jonge dame (8+). Het kleinere en goedkopere alternatief is de LEGO Friends Heartlake Surfshop.

LEGO Friends bouwpakket voor meisjes waterpretpark
Waterpretpark
Zomers knutselen met Heartlake Surfshop van LEGO Friends
HeartLake Surfshop

Zomerse DIY ‘poppenhuis’ bouwpakketten

Een Mediterraans zomerhuis, een plantenkas, een gezellige tuin. Een blije caravan, een ijszaak en een balkon om op weg te dromen. Allemaal stralen ze zomer, vrolijkheid en warmte uit. De Rolife-serie van Robotime is een aanrader als je vele uurtjes lekker wilt puzzelen en de wereld om je heen wilt vergeten.

Bestel bij Bol.com door op de productnamen te klikken.

Conclusie

Je vakantie vieren én verlengen met deze ‘mini vakantie zomer knutsels’ is geweldig toch? Gefocust en creatief bezig zijn en ondertussen wegdromen bij iedere accessoire die je maakt. Het verlangen naar voorbije zonvakanties. Mindfulness. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten. En één van de vele alternatieve bouwpakketten uitkiezen omdat het zomerse thema je niet echt ligt is natuurlijk ook een optie. Weet je… PakketGeluk en dan komt de rest vanzelf. Welke van pakketten is jouw favoriet?

Gerelateerd artikel: LEGO Fiat 500 [Review] – zonnig, klein, La Dolce Vita!


Over PakketGeluk en Partners

[Terug naar de top]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *