Meteen naar de inhoud
Miniatuur Bouwpakketten voor Volwassenen
Home » 6 Miniatuur Bouwpakketten voor Volwassenen om te maken

6 Miniatuur Bouwpakketten voor Volwassenen om te maken

  • 8 min read

Miniatuur bouwpakketten voor volwassenen zijn heel leuk om te maken én nog beter; om te relaxen en opnieuw je focus te vinden. Je herkent het wel: na een lange dag op het werk, een stressvolle week met veel geregel of een moment van verveling… dan heb je even tijd voor jezelf nodig en wil je iets relaxts doen. Alle prikkels van het nieuws en Instagram updates ben je zat. Even kun je geen scherm meer zien en je wilt je even offline ontspannen. Niets is fijner om dan makkelijk iets met je handen te maken. Je hersenen gaan in de Alfa-stand, je focus komt terug en je komt tot rust.

Stop met lezen als je stoere miniatuur bouwpakketten zoals LEGO Technic of modelbouw zoekt.

Creatief relaxen

Laagdrempelig beginnen en zo creatief te relaxen door bijvoorbeeld een miniatuur bouwpakket te maken werkt echt. Fijn is dat alle benodigdheden in het miniatuur bouwpakket zitten. Zelf heb ik tot de dag van vandaag er nog profijt van, een paar keer per week voor een paar uur een miniatuur bouwpakket voor volwassenen maken. Probeer het eens uit, het werkt vast ook voor jou 😉 Maar waar moet je beginnen?

Wat is een miniatuur bouwpakket voor volwassenen?

Er is zoveel keus dat ik je wat op weg help met een overzicht van de meest populaire miniatuur bouwpakketten voor volwassenen. Van verschillende fabrikanten en ieder met zijn eigen unieke eigenschappen. Kenmerk voor deze bouwpakketten is dat ze geschikt zijn voor 14 jaar of ouder (beter 18 jaar en ouder), vaak feminine designs hebben en dat ze vaak bestaan uit veel kleine onderdelen die nog in elkaar geknutseld moeten worden. Je kunt de miniatuur bouwpakketten voor volwassenen gerust miniatuur poppenhuisjes noemen of miniatuur interieurdesign. Net even een slag anders dan traditionele modelbouw of LEGO-sets van treinen en modelauto’s.

Waar kun je allemaal uit kiezen? Een greep van verschillende miniatuur bouwpakketten voor volwassenen van verschillende fabrikanten, opgedeeld in de thema’s Zomer en Kerst.

Zonnige Miniatuur Bouwpakketten voor Volwassenen

Trek je zwembroek of bikini maar aan voor deze leuke zomerse miniatuur bouwpakketten voor volwassenen. Als het kwik stijgt en je buiten in de tuin of op vakantie nét even iets anders wilt doen dan lezen en Zweedse raadsels maken. Of haal op een koude herfst- of winterdag de zomer in huis! Je kunt bijvoorbeeld een miniatuur caravan, vakantievilla met zwembad of een Mediterraans vakantiehuisje maken. Hoe cool is dat?

Vakantievilla met Zwembad

Een modern ingerichte vakantievilla met zwembad. Zoveel luxe bij elkaar maakt dit zonnige tafereeltje vol detail heel fijn om te maken en om van te genieten. Met recht een miniatuur bouwpakket voor volwassenen omdat het wel even duurt voordat je deze geweldige vakantievilla in elkaar hebt (20-30 uur). Neem er de tijd voor, doseer en enjoy! Fijn om te weten: je krijgt er LED-verlichting bij en – niet onbelangrijk – eerdere bouwers van deze strakke vakantievilla zijn erg positief over dit zonnige miniatuur poppenhuis. Veel plezier!

PakketGeluk is partner van Amazon.nl

Vergelijkbaar alternatief: speelse en kleurrijke strandhuis met strand

Miniatuur Caravan

De caravan is sinds de coronapandemie weer mateloos populair. En terecht! Met alles bij de hand kun je als vakantieganger gaan en staan waar je wilt. Deze miniatuur caravan (met lampje!) is één van de weinige populaire caravans die je zelf in elkaar kunt zetten. De vrolijke kleuren en poppige details geven dit model een charme waar het menig volwassen caravan nog aan ontbreekt. Kortom een tof miniatuur bouwpakket voor volwassenen waar ook nog een alternatief voor verkrijgbaar is. De keuze is aan jou!

Omdat je mag én kan kiezen, de miniatuur caravan van Robotime als tweede optie.

Mediterraans Zomerhuisje

Joy is de gelukkige bewoonster van dit Mediterraanse zomerhuisje ‘Joy’s Peninsula’ van Robotime. Alle accessoires en details bij elkaar ademen de Méditerranée. Een miniatuur bouwpakket met LED-lampje om zelf DIY in elkaar te zetten. De trap met kaarsen, een openhaardje en een oude televisie geven je het vakantiegevoel waar je misschien al even naar snakt. Een fijne 3D-ansichtkaart uit het warme zuiden om zelf in elkaar te knutselen, iets voor jou?

Of bekijk hier alle miniatuur winkeltjes

Kerst Miniatuur Bouwpakketten voor Volwassenen

“In the Bleak Midwinter..,” kan een knus en gezellig wintertafereeltje je opwarmen en je die kerststemming geven wat je een jaar hebt moeten missen. Buiten is het koud, regent het of valt er met een beetje mazzel een bak sneeuw die verloren sneeuwjaren in één klap goed moet maken. Binnen zit je warm met een grote kop thee aan de eettafel te knutselen. Is het een miniatuur bouwpakket voor kerst? Stukje bij beetje maak je iets prachtigs, opgeslokt door de kleine details, waan je je even in de wereld die je aan het maken bent. Het verhaal ligt in jouw handen, met welke start jij?

Wintertafereeltje in afsluitbaar blik

Je krijgt dit afsluitbare blik bij je thuis. Open het en je ziet de verschillende zakjes met onderdelen. Zet alle onderdelen d.m.v. knippen, lijmen en stofferen in elkaar, het lege blik vult zich – met jouw hulp – tot één wintertafereeltje waar twee konijntjes de hoofdrol in krijgen. Een besneeuwd landschap met dennentakken vol kerstballen en een knus hostel met inrichting. Dit miniatuur bouwpakket voor volwassenen sluit je weer makkelijk af, om het mee te nemen of tegen bijvoorbeeld huisstof. Sfeervoller kan bijna niet, een leuk creatief cadeau voor kerst of jezelf. Er zijn ook

Kersthuisje met Kerstman in miniatuur

Een sfeervol kersthuisje met de kerstman waarbij een muziekmodule meegeleverd is, de details zijn fantastisch! De muziek maakt de sfeer compleet. De kleuren, details en de LED-lampjes maken dit miniatuur bouwpakket voor volwassenen een lust voor het oog. Geduldig bouw je aan dit kersthuisje met muziek en lampjes, geef het een plek in je versierde huis. Een leuk creatief kerstcadeau voor jezelf of familie en vrienden.

Miniatuur Kerstinterieur in de Sneeuw

De details van dit miniatuur kerstinterieur in de sneeuw helpt je om alvast in de kerststemming te komen. Laat de lampjes branden in het donker en bescherm alles met de meegeleverde stofkap. Je zou deze losse meubels natuurlijk ook in je eigen poppenhuis een plek kunnen geven.

Tot slot

Geniet! Dat is wat ik je nog wil meegeven. Leg je projectje even weg als je er even het geduld niet meer voor op kunt brengen. Het is oké, het komt sowieso af. En het resultaat is geweldig om nog lang van te genieten. Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren met deze miniatuur bouwpakketten voor volwassenen [< check ze allemaal]. LEGO heeft ook toffe sets voor volwassenen, kortom er is genoeg. PakketGeluk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *