Meteen naar de inhoud
Close up van review MINISO bouwpakket 3D puzzel
Home » MINISO Nederland 3D puzzel unboxing en review

MINISO Nederland 3D puzzel unboxing en review

  • 8 min read

MINISO is in Nederland, het is tijd om hun 3D puzzel te ‘unboxen’ (in goed Nederlands: uit te pakken) en te reviewen! PakketGeluk ging voor deze 3D Puzzel review op bezoek in de MINISO-winkel in Hoog Catharijne – Utrecht. Ik kocht drie 3D puzzels of bouwpakketjes voor kinderen met een leeftijdsaanduiding van 3+. In dit artikel alles over de Scene Puzzle – Engineering Vehicle (Graafmachine) van MINISO. Maar ook: wat is MINISO voor een soort winkel? En hoe zit het met de prijs en kwaliteit van Nederlandse MINISO-producten? Voor alle MINISO-producten moet je echt naar een MINISO-winkel (aanrader!) of kijk alvast op een buitenlandse MINISO-webshop voor een indruk.

Logo MINISO PakketGeluk

MINISO Nederland 3D Puzzel – Graafmachine

Unboxing / uitpakken en uitgebreide review van de 3D Scene Puzzle met graafmachine

Heb je een zoon? Of ga je bij een jongen op verjaardag? Of knutselende meiden die van graafmachines houden? Dan is dit een mooi cadeau, ook voor Sinterklaas of kerst. De kleine kan dan na het uitpakken zelf deze 3D-puzzel makkelijk in elkaar zetten. Als je het een bouwpakket of diorama wilt noemen kan dat natuurlijk ook. Samen bouwen is leuk en soms ook de enige veilige optie (er zijn veel kleine onderdelen). De bouwinstructies in de handleiding zijn goed te volgen aan de hand van de afbeeldingen. En de enkele regel Engelse tekst kunnen zijn ouders snel vertalen.

MINISO Nederland 3D bouwpakket 3D puzzel graafmachine

3D MINISO bouwplaats en graafmachine bouwen

Het bouwen of puzzelen begint met de bodemplaat en de scenery / omgeving. De hijskraan moet op zijn plek, de bergen op zijn plaats en een eenzame bouwvakker moet nog positie kiezen. Een vrij makkelijke puzzelklus. Door de cijfers kan de jonge bouwer de stukjes snel naar de juiste plek navigeren.

Daarna komt het iets lastigere bouwen van de graafmachine. Er zijn vier verschillende onderdelenplaatjes waar de onderdelen uitgedrukt moeten worden. De letter- en cijfercombinaties kunnen even zoeken zijn maar dat is ‘half of the fun’ en ook belangrijk: leerzaam.

Tot slot zijn het onderstel en bovendeel in elkaar te klikken en moet alleen de grijpbak nog in elkaar. In het onderstel is een draaiknopje zichtbaar voor een extra toevoeging.

Review graafmachine 3D puzzel bouwpakket MINISO voor jongens

Opwindbaar motortje

Een extra toevoeging aan de MINISO 3D Puzzel is een zogenaamd opwindbaar – ‘pull back’ motortje wat je vast kent van speelgoedautootjes. Het motortje zit in het onderstel van de MINISO graafmachine. Het is een extra feature die deze 3D puzzel – na het bouwen -net iets minder statisch maakt dan waar het op het eerste gezicht op lijkt.

Kwaliteit

Oké, over de kwaliteit van deze ‘MINISO Nederland 3D puzzel’. Omdat alle onderdelen van de graafmachine van plastic zijn breekt er niets. Het plastic is zelfs zo flexibel dat de rupsbanden en grijpbak vloeiend in elkaar te puzzelen zijn. En de onderdelen blijven goed in elkaar zitten. Ze zijn stevig. Alleen van de scenery-onderdelen kan misschien iets breken omdat ze gemaakt zijn van geplastificeerd papier.

MINISO product 3D Scene Puzzle Graafmachine

Niveau

De leeftijdsaanduiding is 3+. Het niveau is makkelijk. Ja, de onderdelen zijn klein dus bouwen onder ouderlijk toezicht is belangrijk. Een enkele Engelse tekstregel en het vinden van de juiste onderdelen zullen eerder voor jongere dan oudere kinderen als lastig ervaren kunnen worden.

Prijs

Heel voordelig: € 4,50 (!)

+ Pluspunten

  • Lage prijs
  • Goede kwaliteit en daarmee de;
  • Prijs-kwaliteit verhouding. Een cool budget-cadeau.
  • Graafmachine kan door opwindbaar motortje bewegen.

– Minpunten

  • Simpel 2D-design van de scenery / omgeving rondom de graafmachine.
  • De arm van de graafmachine blijft niet in de lucht hangen.
  • 3+ is de leeftijdsaanduiding maar met kleine onderdelen blijft het opletten. Samen bouwen is dan een veilig een gezellig alternatief!

Meer MINISO puzzels / bouwpakketjes

Bovenkant MINISO 3D puzzel en bouwpakket
MINISO-winkel Utrecht

Zoals je op de foto uit de winkel in Utrecht kunt zien zijn er ook kinderpuzzels van Marvel met rollen voor Spider Man en Iron Man. Ook is er nog een Scene Puzzle (vergelijkbaar met deze review) van een straaljager op een vliegbasis. Dan zijn er nog MINISO Nederland 3D Puzzel Auto’s (Cars) die bestaan uit 23 stukjes, waaronder een shovel, jeep en racewagen.

Schap MINISO Utrecht winkel 3D puzzel bouwpakket
MINISO-winkel Utrecht

En tot slot zijn er nog op LEGO lijkende sets voor jongens en meisjes: een schommelschip en een ziekenhuis. Dit en veel meer kun je zelf zien en aanschaffen in de MINISO-winkels in Utrecht en Eindhoven.

Wat is MINISO voor soort winkel?

MINISO Banner Internationaal
Bron: MINISO.com

MINISO is een Chinese winkelgigant die veel verschillende, kwalitatief hoogwaardige, knap vormgegeven maar vooral goedkope producten verkoopt zoals cosmetica, stationery, speelgoed en keukengerei. Een MINISO-winkel houdt het midden tussen een Flying Tiger en Action. Met meer dan 4800 winkels in Azië, Europa, Oceanië, Afrika, Noord-Amerika en Zuid-Amerika kun je MINISO gerust een grote succesvolle jongen noemen. De eerste winkel opende in 2013 in China.

Is MINISO Japans of Chinees?

Is MINISO Japans of Chinees? En maakt het eigenlijk wat uit? Wat PakketGeluk betreft niet! MINISO doet zich in zijn complete marketing Japans voor maar het is toch écht een Chinees bedrijf opgericht door Ye Guofu en door de Japanse vormgever Miyake Junya. De producten zijn veelal kawaii (schattig) en hebben een Japans design (erg gewaardeerd door consumenten in China). De MINISO-producten lijken op het aanbod van Japanse winkels Uniqlo en Muji. MINISO heeft met succes naar Japanse verkoopformules gekeken, de Japanse stijl zich eigen gemaakt en zet nu wereldwijd een omzet van 9 miljard dollar om.

MINISO shoppingbag tas
Is MINISO Japans of Chinees?

Samenwerking met o.a. Coca Cola, Marvel, Hello Kitty en Disney

Banner Marvel x MINISO
Bron: MINISO.com

Sinds de oprichting werkt MINISO samen met internationale merken zoals Coca Cola, Marvel, Hello Kitty, Sesam Straat, Mickey en Minnie, Pink Panther en We Bare Bears. Hierdoor hebben ze speelbare producten voor de Hulk, Spiderman en Captain America geproduceerd die enorm populair zijn bij jongeren.

MINISO x We Bare Bears banner
Bron: MINISO.com

Ashley Langeveld, verantwoordelijk voor de inkoop van MINISO Nederland vertelde tegen ED.nl dat er een deal door het MINISO-hoofdkantoor met Disney gesloten is om ook Disney-producten te verkopen. In Eindhoven is er een hele Marvel-kelder ingericht.

Design MINISO-producten wint internationale design awards

Ronde opvouwbare lamp MINISO
Bron: ifworlddesignguide.com

Het merk heeft haar eigen MINISO Original Design Institute (MOD) opgericht waarin designers samenwerken met de beste designers uit onder andere Finland, Denemarken, Noorwegen, Spanje en Zuid-Korea. De producten zijn zowel praktisch als creatief en meer dan 20 producten hebben interationale design awards zoals de iF, Red Dot en A’ Design Awards gewonnen. Waaronder een paar verschillende awards voor de ronde opvouwbare bureaulamp. In 2019 won MINISO voor vijf originele producten prijzen en eervolle vermeldingen in het kader van de European Product Design Awards (EPDA).

Blokker en MINISO – dikke vrienden?

Daar lijkt het wel op! Michiel Witteveen de eigenaar van het voormalige Blokker-concern (nu: Mirage Retail Group) wat ook Big Bazar en Intertoys omvat heeft de rechten voor het openen van MINISO-winkels in Nederland gekocht. De eerste winkels zijn inmiddels geopend in Utrecht en Eindhoven.

MINISO Nederland in Utrecht, Amsterdam en Eindhoven?

MINISO winkel Nederland

Waar vindt je MINISO in Nederland? Momenteel in Eindhoven (Demer 13) en Utrecht (Hoog Catharijnepassage 17). Wie weet is het een succes en openen meer MINISO-winkels in Nederland, zoals in downtown Amsterdam. In Duitsland vind je MINISO (onder een andere naam) op meerdere plekken in Berlijn.

Een MINISO webshop in Nederland?

Een MINISO-webshop in Nederland is er (voorlopig) niet. Om een indruk van de MINISO-producten te krijgen kun je op de Amerikaanse MINISO webshop, Canadese MINISO webshop of Australische MINISO webshop kijken. Kopen wordt wat lastiger aangezien het nationale webshops zijn.

Voor iets minder productinfo (maar wel Nederlands) snuffel je rond op de Nederlandse MINISO website of Instagram-account. In de laatste twee gevallen is de kans natuurlijk het grootst dat je de producten écht in de winkels in Eindhoven en Utrecht kan kopen. Een aanrader!

Ik hoop dat je dit artikel over de MINISO Nederland 3D Puzzel voor kinderen én MINISO interessant vond. Zo ja, reageer of deel deze blog. PakketGeluk en have fun!


Gerelateerd artikel: 20 toffe miniatuur DIY bouwpakketten met LED-lampje


MINISO is (nog) geen partner van PakketGeluk.nl. Deze video bevat om die reden geen betaalde productplaatsing, andere promoties en het product is niet met korting gekocht. Lees meer over PakketGeluk en Partners.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *