Meteen naar de inhoud
IJsmachine in bedrijf Drizzy Ice Cream
Home » Play-Doh Boetseerklei voor Kinderen – de Toppers

Play-Doh Boetseerklei voor Kinderen – de Toppers

 • 12 min read

Speeldeeg, Play-Doh. Alle toppers van dit boetseerklei – kinderklei merk in een bondig overzicht. Je hebt geluk, want dit is een lekker artikel. Vooral om te bekijken en niet om op te eten. Play-Doh is een bekende kinderklei of speelklei in veel verschillende kleuren en geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. De knutselpakketten van Play-Doh bevatten plastic hulpmiddelen zoals machines en ander gereedschap om de klei in allerlei creatieve vormen te boetseren. De kinderklei van Play-Doh stimuleert de creativiteit van kinderen en is niet giftig. Welke Play-Doh knutselpakketten zijn nu favoriet? De toppers van dit jaar!

Play-Doh Kinderklei in het kort

Play-Doh is een kinderklei, speelklei of boetseerklei. Net hoe je het wilt noemen. Oorspronkelijk werd het in 1930 gemaakt in Cincinnati (Ohio in de VS) als een schoonmaakmiddel voor behang. Twintig jaar later, in 1950, werd het recept aangepast en geschikt gemaakt om veilig mee te kleien. In 1956 werd het populair door diverse promoties. Nu zijn er vooral veel ‘klei-ondernemingen’ te koop, zoals een Snoepfabriek, Pizza Maker, Scheersalon of Burger Barbeque. Je spreekt Play-Doh uit als Play-Dough, zoals het toilet (Plee) en de zangeres (Do).

Play-Doh inhoud van de Snoepfabriek doos
Play-Doh Snoepfabriek

Snoepfabriek

3 – 7 jaar | 5 potjes klei

Met de Play-Doh Snoepfabriek kunnen je kleien kinderen de gekste snoepjes maken. Grappige gummibeertjes, nepchocoladerepen en namaakpindakaascups toveren ze zo uit de plastic snoepmachine. Vul de bovenkant van de machine met één of meer kleuren boetseerklei uit de 5 potjes, draai aan de hendel en zie hoe de kleurrijke Play-Doh-snoepjes eruit komen. Vervolgens kunnen de kinderen de snoepjes in de gereedstaande snoepbekers scheppen om uit te delen.

Inhoud van de Play-Doh Snoepfabriek

De Snoepfabriek van Play-Doh is een knutselpakket, van alle gemakken voorzien om heel veel oogverblindend snoep te maken. Wat zit er in de doos?

 • 5 potjes kinderklei in blauw, groen, rood en bruin (chocolade)
 • 3 snoepbekers in roze, blauw en zeegroen
 • 1 snoepsnijder / snoeppers in lichtblauw
 • 1 snoepvorm met twee posities in grijs-paars
 • 1 plastic onscherp mesje in roze
 • 1 snoepschep in metaalkleur
 • 1 machtige snoepmachine met voorraadhouder en twee ingangen en een draaihendel

Reviews Snoepfabriek Play-Doh

Wat vinden andere kopers ervan? De ervaringen en meningen van eerdere kopers vertellen hoe hun kleine snoeperts het spelen met Play-Doh Kinderklei ervaren.

Inkijkje – Review (Engels) van de Play-Doh Snoepfabriek

“[…] Na het uitpakken hadden ze mama nodig om het in elkaar te zetten en met een duidelijke gebruiksaanwijzing was het zo gepiept.

In de potjes zitten heerlijke chocolade kleuren en 3 snoepjes kleuren die van mij nog wat meer kleurrijker mochten zijn vanwege het feit dat het een snoepfabriek is. Maar het mocht de pret niet drukken er werd heel erg leuk mee gespeeld en vele snoepjes en repen kwamen er met gemak uit.”

Bol.com

“Mijn kinderen waren ontzettend blij met de klei set! Eindelijk weer eens een nieuwe set van de klei! De snoepmachine ziet er super aantrekkelijk uit, zelfs als volwassene kan je niet wachten om te gaan beginnen met spelen 😉

Voor onze kinderen van 6 en 9 heeft deze snoepmachine alweer voor uren speel plezier gezorgd, zo veel dat ik alweer nieuwe klei voor erbij heb moeten aanschaffen. […]”

Bol.com

Inhoud Drizzy Ice Cream IJsmaker
Drizzy Ice Cream – IJsmaker

Drizzy Ice Cream – IJsmaker

3 – 6 jaar | 6 potjes klei

Heb je al zin in ijs? Zomer of niet, met deze Drizzy IJsmaker van Play-Doh zitten je kids goed. Het kinderklei-knutselpakket bevat Play-Doh Drizzle klei. Dat is een nepsiroop die verandert in een knapperige zoete topping als je het op de standaard Play-Doh klei sprenkelt. Het ziet er bijna uit als echte chocolade- of aardbeiensaus maar het is alleen om naar te kijken, niet om op te eten!

De Play-Doh softijsmachine is makkelijke te gebruiken: je kids kunnen het met Play-Doh klei vullen en vervolgens op de hendel drukken om kleurrijke Play-Doh softijsjes en hoorntjes te maken. Daarna knijpen ze met de 2 flessen Play-Doh Drizzle er wat saus overheen en kunnen ze het afmaken door over de ijsjes wat Play-Doh snoepjes te sprenkelen.

Dit softijsspeelgoed is een geweldig geschenk voor kinderen vanaf 3 jaar of kan gebruikt worden voor een leuke knutselactiviteit!

Heel groot Play-Doh Kinderklei IJsje
Het grootste kinderklei ijsje ooit!

Inhoud van de Drizzy IJsmaker

 • 1 ijsjesmaker
 • 5 ijscoupe bekertjes
 • 2 lepels
 • 1 discobolletjesmaker
 • 2 flesjes met Drizzy saus
 • 6 potjes met boetseerklei: wit, roze, blauw, geel, groen en oranje

Unboxing Drizzy Ice Cream IJsmaker

De Play-Doh Drizzy Ice Cream Maker is behoorlijk nieuw en heeft nog niet zoveel Nederlandse reviews. Maar deze Engelse Play-Doh Unboxed Video geeft je alvast een goede indruk!

Uitpakken en Spelen met deze twee Play-Doh ijsliefhebbers!

Samen spelen met Play-Doh Kinderklei Schaap Scheren
Schaapje Scheren – Play-Doh Animal Crew

Schaapje Scheren

Play-Doh Animal Crew | 3 – 7 jaar | 4 potjes klei

Wat een knettergek maar leuk schaap! Sherrie heet ze en ze maakt je kleine kiddo al snel aan het lachen. Als je schapenhoudertje zin heeft om Sherrie te scheren, dan plaatst hij of zij gewoon wat klei in Sherrie en draait aan haar staart. Sherrie begint dan hilarisch te blaten, ze draait met haar kop, trekt een grappig gezicht en steekt haar tong uit!

De wol van Sherrie groeit en groeit… het is tijd voor een scheerbeurt! Met de plastic schaar kan de wol afgeknipt worden. En van wol maak je een? Juist; trui! Het trui-vormpje helpt om van de wol een trui te maken.

Wat doet dat lammetje daar nou? Het kindje van Sherrie kan ook wol laten groeien. Een beetje wol, kleine wol. Play-Doh Schaapje Scheren is een knettergekke en creatieve speelset met klei voor uren speelplezier.

Inhoud van Schaapje Scheren

 • Sherrie met lammetje
 • 4 potjes klei in geel, groen, roze en wit
 • 1 vormpje voor wollen trui
 • 1 wolschaar

Uitpakken van het Play-Doh Schaap – Animal Crew

Wat je allemaal van het Play-Doh Schaap (Schaapje Scheren) kan verwachten zie je in een YouTube-video van een populaire Nederlandse speelgoedfanaat.

Dat is leuk! Uitpakken met de Nederlandse Family Toys Collector

“Mijn dochter van 2,5 vindt deze echt ge-weldig! De ‘haren’ komen wel zo lang niet als op sommige reclame foto’s, maar dat stoort ons niet. Het klinkt ook soms een beetje goedkoop. Ik ben heel benieuwd hoe lang dit mee zal gaan. Het maakt direct een klikkend geluid als je iets te ver draait…. Wat met een klein kind wel al eens gebeurd natuurlijk.”

Bol.com

Inhoud Wheels Voorlader
Play-Doh Wheels Voorlader

Voorlader

Play-Doh Wheels | 3 – 7 jaar | 2 potjes klei | 1 potje zand

Play-Doh Wheels rijdt de Voorlader voor. De Voorlader is een stoere speelgoedtruck die tot de verbeelding spreekt. Met de grijper kunnen de kinderen de klei oppakken en in de truck laden. Als ze vervolgens aan de hendel draaien komt er Play-Doh zand uit de voorkant van de Voorlader.

Er zit een steenvorm bij om stenen te maken van de klei of het zand. Jep, deze Voorlader-truck is klaar voor het zware fantasiewerk.

Play-Doh Wheels – Voorlader

Inhoud Voorlader – Play Doh Wheels

 • 2 potjes klei
 • 1 potje zand
 • 1 stoere Voorlader met grijper en grondbak
 • 1 steenvorm

Reviews Voorlader

“[…] De voorlader voelt heel stevig aan – en kan zeker tegen een stootje. Eerlijk gezegd wordt de klei die er bij geleverd is, niet gebruikt. Voor ons een fijne bijkomstigheid, want de fijn gemalen klei zorgt voor flinke rommel in huis.

De voorlader wordt daarentegen wel gebruikt om 101 andere dingen op te pakken en lijkt me daarmee ook erg goed voor de ontwikkeling van de kinderen.

De voorlader wordt overigens zowel binnen als buiten gebruikt en lijkt daar prima tegen te kunnen. Deze veelzijdigheid is een goede plus van het product.”

Bol.com

“De postbode kwam aan met een grote doos en ik vertelde mijn zoontje dat het voor hem is. Eenmaal de doos uitgepakt kwam er een grote smile op zijn gezicht en werd hij super enthousiast. Hij wilde er meteen mee spelen. Hij vond de kleuren erg mooi en herkenbaar zoals in het echte leven en ging meteen grijpen. Toen ontdekte hij het zand en toen ging het helemaal los. Hij vond het echt geweldig! Het is ook echt een fijn lekker groot ding om mee te spelen.[…]”

Bol.com

Kassa Onderdelen Kinderklei
Play-Doh Kassa

Kassa

3 – 7 jaar | 4 potjes klei

Speelgoedkassa’s zijn populair en klassiek speelgoed. De Play-Doh Kassa heeft een ingebouwde scanner die pieptoongeluidjes maakt, een handscanner die streepjescodes scant en een geldlade die opent met een druk op de knop. Met het bekende ‘ka-tsjing’-geluid. De meegeleverde 5 uitsteekvormpjes helpen je kleine om producten te maken zodat er supermarktje gespeeld kan worden. Alles in de mand en winkeltas? Weer een klant blij!

De portemonnee maakt de munten en biljetten voor in de kassa. Er is zelfs een vormpje voor creditcards. Een bonnetje uit de kassa? Ook daar is aan gedacht!

Inhoud Play-Doh Kassa

 • Kassa met Scanner en Geluiden
 • Portemonnee om geld te maken
 • Boodschappentas
 • Boodschappenmand
 • 4 potjes klei
 • Vormpjes voor boodschappen

Reviews Kassa

De Nederlandse Family Toys Collector maakte op zijn karakteristieke wijze een review voor zijn YouTube-kanaal. Pak met hem uit:

Nederlandse Review Play-Doh Kassa

“Mijn dochter van 3 jaar is erg enthousiast over dit product! Ze is sowieso dol op Plah Doh klei!

Dit kassa is eigenlijk gelijk klaar voor gebruik. Enigste nadeel is dat de batterijen er niet standaard bijgeleverd worden. De kassa heeft namelijk een aantal leuke geluidsfuncties zoals scannen. Maar ook zonder geluid/batterijen zou je de kassa dus kunnen gebruiken.

Wat mijn dochter bijvoorbeeld erg leuk vind is dat je er een kassabon van klei uit kunt laten rollen.[…]”

Bol.com

“[…] Mijn zoon haalt de doos nu steeds uit de kast, dat zegt genoeg over zijn enthousiasme. De kwaliteit is goed en stevig.

De geluiden hadden wel iets minder aanwezig mogen zijn, eerst deden we het zonder batterijen / geluid en ook dat werd leuk ontvangen.”

Bol.com

Play-Doh cementwagen betonmixer Wheels
Play-Doh Wheels Cementwagen

Cementwagen

Play-Doh Wheels | 3 – 6 jaar | 4 potjes klei

De stoere cementwagen van Play-Doh Wheels heeft alles in zich voor bouwers om iets groots te bouwen. Check hoe de kinderklei in de cementtrommel beweegt als je de trommel draait en hoe het er aan de achterkant uitkomt.

De bouwklei heeft een cementkleur en daarnaast zijn er nog 3 extra kleuren kinderklei meegeleverd. Met de kruiwagen, drilboor(stempel) en het wegelement kan er echt aan de weg of fundering getimmerd worden.

Inhoud Play-Doh Cementwagen

 • 1 cementwagen, betonmixer
 • 1 kruiwagen cq. roller
 • 1 drilboor(stempel)
 • 1 wegelement(vorm)
 • 4 potjes kinderklei waaronder 1 met cementkleur

Reviews Cementwagen

Kijk even mee met Toys”R”Us en ttpm om een indruk te krijgen van de Play-Doh Wheels Cementwagen.

Engelstalige review van Toys”R”Us
Engelstalige review van ttpm

Conclusie

Soms staat de conclusie al snel vast omdat er eigenlijk niets meer met het product mis is of kan gaan. Play-Doh is solide speelgoed van ervaren speelgoedmakers die de wildste fantasieën van kinderen doet uitkomen. De klei is kleurrijk en niet giftig (gelukkig maar!). Maar de tijd van alleen maar klei in de Play-Doh knutselpakketten met kinderklei is voorbij: Drizzy-nepsiroop en Play-Doh zand en cement voegen nog meer realiteit en speelplezier toe. Play-Doh is een veilig en tof stuk speelgoed voor kinderen vanaf 3 jaar tot zo’n 7 jaar. Een mooi cadeau!

Anderen bekeken ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *