Meteen naar de inhoud
Nieuwe Poppenhuisjes met LED verlichting Robotime in 2020
Home » Nieuwe Poppenhuisjes met LED verlichting – Robotime

Nieuwe Poppenhuisjes met LED verlichting – Robotime

  • 13 min read

Yes, daar zijn ze dan: de nieuwe poppenhuisjes met LED verlichting op schaal 1:24 om zelf DIY in elkaar te knutselen. Het populaire en internationale Robotime breidt zijn collectie rap uit met nieuwe designs. Zo zijn er deze nieuwe versies van de bekende poppenhuisjes en winkeltjes uit de ROLIFE-serie. De zelf te installeren LED verlichting maakt het echt af. Zeker ’s avonds of tijdens donkere dagen geven deze poppenhuisjes of diorama’s – met de LED lampjes aan – sfeer in huis. En dat is meer dan welkom als je de laatste tijd wat vaker knus thuis zit.

Kwaliteit, een duidelijke handleiding in Engels en een schappelijke prijs zijn drie van de kenmerken van de poppenhuisjes van Robotime. Om een idee te krijgen lees je mijn uitgebreide review van het huisje Cathy’s Flower House – een plantenkas of serre vol bloemen en planten. Welke nieuwe miniatuur poppenhuisjes zou je vanaf nu aan je verzameling kunnen toevoegen?

Click & Go naar de omschrijving

Klik en spring naar de omschrijving verderop deze pagina.

Wat is nieuw? Details en kenmerken

Wat is er specifiek nieuw aan de designs van deze poppenhuisjes? Natuurlijk in vergelijking met de eerder door Robotime uitgebrachte miniatuur DIY bouwpakketten. Om te beginnen bij de nieuwe designs van de enigszins ‘klassiek-maar-toch-modern’ ogende miniatuur poppenhuisjes:

Miniatuur Poppenhuisje Parijs bij Nacht Paris Midnight Robotime
Locus's Sitting Room bouwpakket Robotime Rolife

Klassiek-modern poppenhuisje

Klassiek? Modern. Wat is het? Deze miniatuur huisjes of kamers hebben een plafond, klassieke zuilen en geven de illusie van geborgenheid. Nog net iets meer knusheid dan de te bouwen diorama’s van de eerdere poppenhuisjes. De wat oudere huisjes hebben als achtergrond twee wandjes met ramen en deuren en af en toe een half plafonnetje.

Hoewel de zuilen klassiek Grieks of Romeins aandoen, zijn de andere opvallende details: frisse moderne accessoires die nog niet eerder in de andere poppenhuisjes gebruikt zijn. Je hebt dus genoeg nieuwe miniatuur projecten te maken om ze daarna in het interieur te stoppen. Volg je het nog? Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Check zelf het verschil:

Een voordeel van het nieuwe design (in het bijzonder het plafond en zuilen) is de stapelbaarheid. Als je de poppenhuisjes in elkaar hebt gezet zet je ze eventueel daarna zo op elkaar in een kast of op een plank. Met een beetje fantasie loop je zo de trap naar een andere poppenhuiskamer op. Lichtje aan en genieten maar!

Paris Midnight

Sfeerbeeld van Robotime's Paris Midnight poppenhuisje

De klassieke inrichting met een flinke Franse slag is super om naar te kijken en nog leuker om te maken. De romantiek van het design is een aanwinst voor bij je thuis. Paris Midnight heeft sierlijke vormen in de schilderijlijsten, het bed en de trapleuning. Het LED lampje in de vorm van een kroonluchter hangt prominent in het midden aan het plafond. Dit miniatuur bouwpakketje heeft nog twee varianten zoals Party Time.

Miniatuur Poppenhuisje Parijs bij Nacht Paris Midnight Robotime

Party Time

Feest in huis Poppenhuisje Robotime Party Time miniatuur bouwpakket

Robotime pakt uit: het is Party Time, feest in de tent. Dit moderne poppenhuisje met lichte en vrolijke kleuren staat vol van de chaos die hoort bij een feest wat nog moet beginnen of net afgelopen is. Keep Cozy staat op het bordje, een radio en keyboardje liggen rechts op en om de lange eettafel. Verschillende soorten stoelen maken het speels en geven je een uitdaging in de uitdaging om dit poppenhuisje stap voor stap af te maken. De Engelse handleiding met duidelijke afbeeldingen helpt je op weg.

Sweet Patio

Poppenhuisje Sweet Patio van Robotime miniatuur huisje bouwpakket meisjes

De kleuren maken dit poppenhuisje erg geschikt als creatief cadeau voor vrouwen vanaf 14 jaar of misschien iets jonger. Het is namelijk wel even een precies klusje – maar met veel voldoening – met veel kleine onderdelen om in elkaar te zetten. De sierlijke bloemen, de gele bank en de roze reling maken het design schattig of in het Japans: kawaii. Of je Sweet Patio onderop of bovenop één van de bovenstaande poppenhuis-soortgenoten zet is aan jou.

Wat zit in het bouwpakketje?

Inhoud van miniatuur bouwpakket Robotime Rolife miniatuur huisjes

Bijna alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan met de poppenhuisjes zit in de doos: een pincet, verfkwast, verf en lijm. Soms is je eigen – overig standaard hobbygereedschap – zoals een schaar, potlood, klemmetje of tang nodig. Maar dat zie je vanzelf in de handleiding.

Thuiswinkelen in miniatuur winkels

Er zijn al wat bouwpakketjes waarbij je een miniatuur winkel kunt maken: Simon’s Coffee, Dessert-Icecream Shop en Kevin’s Studio. De ROLIFE-serie met poppenhuisjes krijgt versterking van Emily’s Flower Shop, Carl’s Fruitshop en Nancy’s Bakeshop.

Net als Cathy’s Flower House hebben deze kleurrijke miniatuur bouwpakketten een gesloten ontwerp en zijn volledig voorzien van schappen, vitrines, etalage, producten, uithangbord, wanden en plafonds. Het is compleet en het design voelt af.

Je kunt de miniatuur winkels naast elkaar zetten en er nog allerlei extra’s bij verzinnen zoals een boom of straat met verlichting. Maak je eigen verlichte winkelstraat bij je thuis. Erg leuk voor op de vensterbank 😉

Het verschil met de eerder uitgebrachte winkeltjes zijn de overvloed aan kleuren en een halfopen design waarbij je door de etalage alle details kunt bekijken of beter als foute woordgrap: minia-turen door de ramen.

Carl’s Fruit Shop

Carl's Fruit Shop miniatuur huisje of poppenhuisje als miniatuur bouwpakket groentenboer

De fruit- en groentewinkel van Carl de groenteboer nodigt uit tot kopen. Verse groenten en fruit liggen uitgestald voor de winkel. Binnen is het niet veel anders. Veel ruimte is er niet maar voor de groenteboer op de hoek is het voldoende om je van de broodnodige vitaminen te voorzien. Tot in de kleinste details is dit ontwerp uitgewerkt. Er is gebruik gemaakt van verschillende milieuvriendelijke materialen, zoals de manden van touw, papieren tassen en houten frames. Dankzij het lampje boven de entree kun je het winkeltje ook in het donker vinden. Het beginpunt van een duurzame wereld en thuishaven van natuurlijk vers: Carl’s Fruit Shop.

Verse groenten en fruit in miniatuur huisje of poppenhuisje van ROLIFE Robotime Carl's Fruit Shop
Zijkant Carl's Fruit Shop poppenhuisje Robotime miniatuur bouwpakket

Nancy’s Bake Shop

Poppenhuisje Nancy's Bake Shop miniatuur huisje miniatuur bakkerij

In de vroege ochtend staat ze op, het is nog donker buiten en het licht in de kleine bakkerij brandt. Iedereen weet dat ze er is: bakker Nancy van Nancy’s Bake Shop. Ze heeft een Italiaanse steenoven, gewoon omdat ze dat lekker bakken vindt. Plat op de hete steen. Op het terras kun relaxt je koffie met gebak nemen. Bagels, brood; Nancy is van alle markten thuis. Alleen heeft Nancy een probleem. Haar winkel zie je nu op een afbeelding maar moet eigenlijk nog in elkaar. Bij jou thuis. Help haar op weg en denk daar de lucht van vers gebakken brood bij. Hmm lekker, tast toe en veel knutselplezier gegarandeerd.

Miniatuur Brood en Bagels in dit poppenhuisje van Robotime's Rolife serie
Miniatuur poppenhuisje Nancy's Bake Shop - Robotime Rolife

Emily’s Flower Shop

Emily's Flower Shop Miniatuur Bloemenwinkel

Cathy richtte haar plantenkas in maar alleen met de bloemen en planten van haar favoriete bloemist Emily. Niet zo gek want haar bloemenwinkel ziet er fantastisch uit. De variatie van planten, groot, klein, subtropisch en de bloemen zijn speels verdeeld over haar winkeltje. De serre laat het benodigde zonlicht binnen. Vazen, potten, een houten stoel aan een werkblad. Een schepje en een broodrooster die een tweede leven als pot heeft gekregen. Ieder met een eigen kleur en textuur; super. Tot hier, aan de slag want hoe laat is het? Juist, tijd om de bloemetjes buiten te gaan zetten!

Broodrooster Poppenhuisje Emily's Flower Shop miniatuur bloemenwinkel
Poppenhuisje Close-up bloemen snijtafel Emily's Flower Shop

Poppenhuisjes als creatief cadeau

Omdat het maken veel voldoening geeft en het resultaat gedetailleerd en sfeervol is het een geschikt creatief cadeau voor iemand die van knutselen houdt of even wat tijd voor zichzelf nodig heeft. De focus die nodig is om de miniatuur meubels en accessoires in elkaar te zetten laat je de wereld om je heen even vergeten. Lekker aan de eettafel of je hobbybureau, kop thee erbij, misschien een muziekje op en van start.

Thuiswerken en klein leven

De rode draad in de volgende poppenhuisjes of miniatuur kamers is creativiteit. Kijk eens op de groene wandkast van Jimmy’s Studio. Geweldig; een miniatuur-miniatuur versie van een zijn eigen slaapkamer? En in haar miniatuur keuken zoekt mevrouw Charlie creatieve oplossingen om te blijven koken en bakken. Je kunt je een boek vol inspiratie en instructies lezen om zelf je eigen miniaturen te maken of je bouwt de onderstaande design als bouwpakket. Allebei leuk maar een bouwpakketje is een stuk makkelijker en je weet zeker wat het resultaat wordt. Licht uit, lampje aan. LED’s go!

Jimmy’s Studio

Jimmy's Studio Rolife Robotime diy bouwpakket

De vintage thuiswerkplek van Jimmy is er echt één om even voor te gaan zitten. Jouw hulp is nodig om Jimmy zijn werkplek vorm te geven. De cactus, het kartonnen huis op zijn bureau, de vintage kast. Tja, eigenlijk moet alles in elkaar. En dat is heel leuk om te doen! Zie je een accessoire in Jimmy’s Studio liever op een andere plek? Het is geheel aan jou.

Robotime close-up Jimmy's Studio vintage thuiswerkplek

Mrs Charlie’s Dining Room

Miniatuur eetkamer bouwpakket DIY Mrs Charlie's Dining Room Robotime

De buitenkeuken van mevrouw Charlie is wat rommelig. Maar wel gezellig rommelig! De koffie met gebak staat klaar, wat hyacinten en lavendel staan naast een klein aanrecht. Life is good in dit miniatuur bouwpakketje van Robotime. De zoete geur van gebak, de pannenkoekenplant… zie je jezelf al aanschuiven? Zet dit DIY pakket in elkaar en geniet ervan!

Anne’s Bedroom

Anne's Bedroom DIY miniatuur bouwpakket ROLIFE Robotime

Anne’s Bedroom is een miniatuur slaapkamer als poppenhuisje waar het gezellig vol en knus is met allerlei frutsels en accessoires. Een miniatuur wereldkaart, miniatuur laptop en controller liggen op een poppig dekbed. Een mooi bouwpakket als creatief cadeau voor meisjes vanaf 10 jaar en vrouwen. Anne is een creatief persoon die graag met haar ijskoffie aan haar mini bullet journal werkt. Ga lekker aan de slag en geef Anne haar kamer terug!

Anne's Bedroom close-up DIY miniatuur bouwpakket Robotime

Joy’s Peninsula – vakantiegevoel

Joy's Peninsula in het donker miniatuur DIY bouwpakket

Of Joy er stiekem woont of het met het ‘geluk’ van het maken van dit bouwpakketje te maken heeft is aan jou. Dit Mediterraanse zomerhuis zou in Spanje, Zuid-Italië of Griekenland niet misstaan. De lichtblauwe trap met uitgedoofde kaarsen, een openhaardje en een oude televisie geven je het vakantiegevoel waar je misschien al even naar snakt. Als je nog niet weg kan of weg wilt, haal dan dit bouwpakketje in huis. Een geweldig tijdverdrijf waarbij je lekker DIY of doe-het-zelf aan de slag kunt met het in elkaar puzzelen van deze driedimensionale ansichtkaart uit het warme zuiden.

Joy's Peninsula vakantie bouwpakket Robotime

Waar zijn de poppenhuisjes te koop?

De bouwpakketjes zijn van Robotime, een gewaardeerd Chinees merk wat verkocht wordt op Bol.com en Amazon.nl Ook via de eigen webshops en Robotime-shop op AliExpress kun je Robotime-producten kopen. Het laatst genoemde AliExpress heeft alleen niet altijd een even goede naam, vaak door kleine soms onbetrouwbare verkopers, een niet altijd even handig retourbeleid en lange levertijden. Als je vier weken geduld wilt hebben kun je het product gerust in de Robotime-shop op AliExpress kopen.

Ik raad je aan om jezelf verzendkosten, invoerbelasting en het wachten te besparen door het product voor iets meer op Bol.com of Amazon.nl te kopen. Dan heb je het de volgende dag of binnen een paar dagen in huis en hoef je geen rekening te houden met bijkomende kosten. Meer over dit onderwerp op de pagina van Robotime.

Robotime

In een rap tempo verovert Robotime de wereld met betaalbare en aantrekkelijke DIY producten zoals bouwpakketten, puzzels en educatief speelgoed. Waaronder deze poppenhuisjes. Robotime heette eerst het Noahrobot Research Center in Beijing in 2004 en vanaf 2007 wordt de naam Robotime gebruikt. Het designteam bestaat uit 60 designers en ingenieurs en op het hoofdkantoor in Suzhou werken 400 medewerkers. De producten zijn veilig en getest in internationale laboratoria. Pas natuurlijk wel op voor de kleine onderdelen als je kinderen in de buurt van je bouwsel hebt. De producten dagen uit, zijn milieuvriendelijk en geven je waardering voor de kleine dingen om je heen. De aanbevolen leeftijd voor de ROLIFE-serie is 14 jaar en ouder.

Vond je dit artikel nuttig? Laat een reactie achter! Alvast veel knutselplezier en pakketgeluk want het begint klein 😉


Gerelateerd artikel: 20 toffe miniatuur DIY bouwpakketten met LED-lampje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *