Meteen naar de inhoud
Home » Waarom Creatieve Pakketten?

Waarom Creatieve Pakketten?

Jij en ik zijn creatief. Offline en volledig gefocust op je projectje vergeet je de wereld om je heen. Lekker in je eigen bubbel aan de slag met bijvoorbeeld een miniatuur bouwpakket, LEGO-set en meer. Het creatieve proces is de mindfulness die je de nodige voldoening geeft. Het resultaat is verbluffend. Als je ademhaling vertraagd én je leert nieuwe creatieve skills, dan tovert dat een glimlach op je gezicht en verovert het je hart.

Je bent creatief!

Creativiteit zit in je. Ook al twijfel je daar misschien aan of geloof je van niet. Zie creativiteit wat breder. Eigenlijk alles om je heen is gemaakt in een creatief proces; je computer, een boek of de apps op je telefoon. Creativiteit is niet beperkt tot de creatieve geesten in een kunstacademie of conservatorium. Vergeet wat anderen tegen je zeggen en vergeet je eigen kritische gedachten. Als je denkt dat je niet creatief bent, dan komt dat door een gebrek aan zelfvertrouwen en eigenwaarde. Het is dus een onterecht zelfbeeld. Geloof in jezelf, jij bent creatief. Maar hoe maak je die creativiteit in je wakker?

Meer rust, minder stress

Rust is het sleutelwoord. Creativiteit komt tot leven als je even rust voor jezelf neemt. Je hersenpan verwerkt dagelijks een enorme hoeveelheid prikkels. Op je smartphone, radio, televisie en computer staat het vol met uitingen die allemaal om je aandacht vragen. Negatief nieuws, de mailtjes van het werk, appjes van vrienden en belletjes van collega’s. Pfff. Een uitgerust brein zorgt voor nieuwe ideeën en daarmee creativiteit. Een geweldig idee komt dan ook op de momenten dat je onder de douche staat of als je net in bed ligt. Ga dus rustig voor je creatieve project zitten en dan volgt de rest vanzelf.

Train geduld en concentratie

Snel en efficiënt, we zijn eraan gewend (of verwend?) geraakt. Iedere dag moeten we kiezen tussen nu of later en dan wint vaak het nu. Terwijl het ook prima later kan en mag. Denk bijvoorbeeld aan een onverwachte gebeurtenis in huis terwijl je aan het werk bent. Je concentratie en geduld worden op de proef gesteld. Of denk aan de lange lijst met groenten die je nog moet snijden terwijl je vorige week met voorgesneden groenten veel sneller klaar was met koken. Ongeduld noemen we in één adem met frustratie, irritatie en woede. Allemaal emoties die jouw stressniveau verhogen.

Dit helpt: relativeer, herpak je zelfbeheersing en start een geduldige activiteit door te puzzelen, te lezen, te koken, te bewegen of met iets creatiefs bezig te zijn. Zo train je jouw geduld en concentratievermogen. Het geeft je rust en daarbij is het natuurlijk prettig als je die creatieve activiteit op een laagdrempelige manier kunt starten. Start makkelijk met één van de creatieve pakketten.

Makkelijk

Je weet nu dat je creatiever bent dan je denkt en rust nemen essentieel is voor het opwekken van je creativiteit en een gezond leven. Het is tijd om er nu laagdrempelig mee aan de slag te gaan. Op een gemakkelijke manier dus. Waar je namelijk niet op zit te wachten is de keuzestress over welke hobbyschaar je nodig hebt, hoe je een miniatuur huis in elkaar zet of welk papier geschikt is voor origami. Ik help je met duidelijke uitleg, reviews en scherpe vergelijkingen. Met de creatieve pakketten zoals de bouw- en knutselpakketten kun je meteen aan de slag en weet je wat het gaat worden.

Zoek wat leuks uit en alvast veel plezier!