Meteen naar de inhoud
Home » Washimals van Crayola – Kawaii Dieren Kleuren en Wassen

Washimals van Crayola – Kawaii Dieren Kleuren en Wassen

 • 8 min read

Washimals van Crayola. Wat zijn Washimals? Deze schattige kawaii dieren (kawaii = schattig in Japans) duiken steeds vaker op in online video’s, speelgoedwinkels en op televisie. Ik van PakketGeluk zoek het voor je uit, zodat jij dat niet hoeft te doen. En als je goed naar de naam kijkt… weet je het misschien al een beetje. Dus wat zijn Washimals?

Wat zijn Washimals?

Dit zijn Washimals! Het zijn fluweelachtig aanvoelende kunststof (fantasie) dieren die je kunt inkleuren met viltstiften die afwasbare kleurstof bevatten. Keer op keer, over and over again kunnen de dieren na het inkleuren weer schoon geschrobd worden met het water in de werkende douche-bad-combinatie uit het knutselpakket. Even pompen en er komt water uit de douche. De Washimal wordt nat en met de borstel kan de schone en uitwasbare inkt er vanaf geboend worden met de miniatuur borstel.

Hoe Werkt Washimals
Hoe werkt Washimals?

Dit alles maakt de Washimals een bijzonder stuk creatief speelgoed en geeft deze kawaii dieren een unieke eigenschap. Je kleine moet steeds weer creatieve manieren bedenken om het kawaii dier nog mooier te maken dan de vorige versie. De beste versie mag natuurlijk zo blijven. Gelukkig zijn er dan nog meer dieren om te versieren!

Washimals Schoonmaken

Washimals Schoonmaken
Washimals Schoonmaken

Het zit al in de naam: Wash. Want natuurlijk belandt er een keer stift op de kleren of spettert er water uit het badje. De kleren was je zo weer schoon omdat de Washimals met uitwasbare inkt worden gekleurd. En voor bescherming tegen het spetteren uit het badje is een plastic tafelkleed een uitkomst. Waar hoe maak je de Washimals zelf schoon?

Schoonmaaktips om Washimals schoon te maken

 1. Hoe verser de inkt nog op de Washimal is hoe gemakkelijker je Washimal schoon te maken is.
 2. Verse kleuring of vlekken vereisen meestal een spoeling onder de kraan.
 3. Bij intensievere kleuring kan het nodig zijn om heftiger te schrobben onder een (volwassen) kraan.
 4. Washimals die gekleurd zijn en al voor meerdere dagen opgedroogd zijn is het nodig om deze eerst minimaal 20 minuten onder te dompelen in water. Na het weken kan de kleur eraf geschrobd worden. Lukt het niet? Laat ze dan een nacht weken.
 5. Kleuren op (nog) vochtige Washimals kan zorgen dat de de inkt onder de vezels doorlekt. Wil je niet.
 6. Als de kleur nog vers is zorg dan dat je jouw huisdier binnen 1 uur weekt en wast om de kleur eruit te krijgen.
 7. Gebruik de schrobborstel om de inkt van de kleine vezels los te maken.
 8. Voor het beste resultaat: schrob of scrub je huisdieren na het spelen onder stromend water en laat ze eerst opdrogen voordat je ze opbergt.

Populaire Washimals opsnuffelen

De populaire en leukste Washimals heb ik voor je opgesnuffeld. Dat was nog even een werkje want Washimals ruiken eigenlijk alleen maar naar bloemetjes; ze zitten de halve dag in bad!

Washimals Huisdieren in de Doos

Washimals Huisdieren

De huisdieren van Crayola hebben een kleurtje nodig. De hondjes en poesjes kun je met de 6 afwasbare viltstiften van kleur voorzien. Vervolgens mogen ze één voor één in bad om ze schoon te schrobben met de borstel onder de werkende douche. Als ze weer droog zijn kunnen ze een nieuwe kleur krijgen.

Inhoud Huisdieren

 • Badje met douche
 • 4 Washimals
 • 6 Afwasbare viltstiften
 • Schoonmaakborsteltje

Review Huisdieren

“kleindochter vindt het super leuk, wordt in December 3 jaar, zit nu in de fase, van alle speelgoed maar heel kort mee spelen ,met Washimals , voor de allereerste keer speelt ze zomaar 2 uur aan èèn stuk door.

kleuren en water , een super combinatie[…]”

Bol.com

“Mijn oudste dochtertje wilde de doos direct openen en meespelen.
Na de gebruiksaanwijzing te lezen, zijn we direct begonnen met de diertjes in te kleuren.
Bij het wassen merkte ik wel op dat de knop voor de douche niet makkelijk in te drukken is voor kleine handjes. Ook met het kleine borsteltje moest mama helpen.

De kleuren gaan er niet volledig af, je moet precies direct het diertje wassen na het in te kleuren en niet wachten tot je alle diertjes hebt ingekleurd.[…]”

Bol.com

Tattoo Studio

Er zijn nieuwe huisdieren in aantocht en dat is goed nieuws voor jouw nieuwe Tattoo Studio! Zet Lola de Chihuahua of Winston de Bulldog in de draaibare tattoo stoel. Pak je uitwasbare stempelstiften erbij en geef je favoriete huisdieren hun eigen tattoos. Daarna kun je ze wassen in het badje. De Tattoo Studio is een inklapbaar knutselpakket die je als koffertje mee op pad kunt nemen.

Inhoud Tattoo Studio

 • Tattoo winkel
 • 2 Washimals: Bulldog en Chihuahua
 • 3 Afwasbare stempelstiften
 • 1 Schoonmaakbadje
 • 1 Schoonmaakborsteltje

Washimals Safari Knutselpakket met uitwasbare inkt

Washimals Safari

In de tropische oase kunnen deze Afrikaanse dieren hun bad nemen. De sterren zijn een aapje, giraffe, leeuw en olifant. Kleur de dieren met de uitwasbare inkt in de stiften en speel met de dieren onder de palmbomen en snel van de waterglijbaan. Maak je dieren nat, schrob ze schoon, spoel ze na, even drogen en weer opnieuw beginnen. Kortom Washimals Safari staat garant voor uren creatief speelplezier voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar.

Inhoud Safari

 • 4 fluweelachtige dieren: aap, giraffe, leeuw en olifant
 • 6 afwasbare stiften in tropische kleuren
 • Oase
 • Schoonmaakbadje
 • Schoonmaakborsteltje
Unboxing Washimals Safari

Review Washimals Safari

“[…] Het enige wat ik moet doen is haar wat water geven en ze is vertrokken. Diertjes kleuren, wassen, drogen en opnieuw kleuren. Je dept de diertjes gewoon even droog met een keukenpapiertje en je kan dadelijk opnieuw aan de slag. De stiftjes zijn trouwens heel veilig voor je kledij. Alles gaat er mooi weer uit in de wasmachine. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen hier al perfect mee spelen onder toezicht. Er zijn geen te kleine of gevaarlijke onderdelen in de pakketjes aanwezig. Ik kan dit zeker aanraden! Een goede tip voor het verlanglijstje in december.”

Bol.com

“[…] Ik had de doos in de huiskamer gezet en mijn dochter (10 jaar) werd er gelijk naar toe getrokken en vroeg gelijk of ze er mee mocht spelen. Ze vond het echt heel leuk om de dieren te kleuren maar het wassen vond ze nog leuker. We hebben de washimals een week en ze speelt regelmatig ermee. Ze heeft zelf ook een recensie gemaakt!

Recensie Eliza:

De Wachimals zijn leuke diertjes ze zien er leuk uit en dat maakt ze aantrekkelijk. het ziet eruit voor kleine kinderen, maar het is soms moeilijk om het schoon te krijgen en te kleuren. Omdat ik zelf niet de beste tekenaar ben is het nog een stukje moeilijker. Het is wel een leuke uitdaging. Als je ze voor kleinere kinderen gebruikt zal een volwassenen misschien kunnen helpen om ze schoon te maken. Het kleuren is dan geen probleem voor jongeren. […]”

Bol.com

Meer Washimal Knutselpakketten

Washimals op Bol.com

Alle producten van Washimals op Amazon.nl

Zoals de wat oudere Schoonheidssalon en Dierenartspraktijk

Als Amazon.nl Associate / Partner verdien ik een kleine commissie voor in aanmerking komende aankopen. Lees hier meer over op PakketGeluk en Partners.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *