Meteen naar de inhoud
Zelf Poppenhuis Miniaturen en Miniatuur Meubels maken
Home » Zelf Poppenhuis Miniaturen en Miniatuur Meubels Maken

Zelf Poppenhuis Miniaturen en Miniatuur Meubels Maken

  • 9 min read

[Updated]

Zelf poppenhuis miniaturen en miniatuur meubels maken? Hoe doe je dat? Voor jou als beginner of ervaren miniatuurmaker en poppenhuisliefhebber. De beste boeken over hoe je zelf poppenhuis miniaturen en miniatuur meubels kunt maken vind je in dit artikel. Een geüpdatet overzicht met nieuwe boeken die ik voor jou heb uitgezocht. Miniaturen maken is een hobby en soms kun je het met recht een vak noemen. De veelzijdige technieken (zoals schilderen, haken, kleien) waarmee je in het ‘groot’ fantastische creaties kunt maken zou je ook in het ‘klein’ kunnen toepassen.

Even waan je jezelf in een kleine wereld, het brengt je focus terug en laat je fantaseren over alles wat in het groot bijna onmogelijk lijkt. Zelf poppenhuisminiaturen en miniatuur meubels maken hoeft niet moeilijk te zijn, zeker niet met deze boeken boordevol hulp, tips en inspiratie! En anders kun je altijd met één van de kant-en-klare miniatuur bouwpakketten aan de slag.

Stap voor stap miniaturen maken

In deze boekencategorie de beste boeken met uitleg en stapsgewijze instructies. Een ultieme lijst – op willekeurige volgorde – van met reviews / recensies overladen boeken. Geschreven door ervaren miniaturisten en miniatuur experts. De boeken beschrijven niet hoe je een poppenhuis (het gebouw zelf) bouwt of miniatuur huisje maakt. Vrijwel alle boeken zijn in het Engels, met uitzondering van één. Hoe je zelf poppenhuis miniaturen en miniatuur meubels maakt? Ik licht er drie opvallende boeken uit.

Opvallende boeken

Eline’s Poppenhuis

Mini-homedecoraties om zelf te maken (schaal 1:10)

Eline Pellinkhof | 2014

Let op: dit ebook is NIET geschikt voor zwart-wit e-readers. Gebruik een kleuren e-reader of tablet.

Het enige Nederlandstalige boek in deze lijst
(tot nu toe). Maak zelf homedecoraties voor je poppenhuis of letterbak! ‘Handmade Diva’ Eline Pellinkhof heeft 25 mini-homedecoraties samengesteld om zelf te maken met o.a. restjes garen, textiel, papier en kurk. Handig, want zo raak je van al je restjes af! Voor elke poppenhuiskamer heeft Eline heel veel leuke ideeën om te vouwen, kleien en te naaien of haken. Heel veel DIY mini-homedecoraties om je poppenhuis of letterbak aan te kleden.

Ik wil bij Bol.com bestellen

PakketGeluk is partner van Bol.com

Het Grote Boek van een Miniatuur Huis

Maak en decoreer een miniatuur huis, kamer voor kamer

Christine-Lea Frisoni | 2014

Dit Engelstalige boek legt op weergaloze wijze uit hoe je een mooie miniatuurversie van een Frans plattelands huis maakt. Christine-Lea legt uit hoe je wandpanelen maakt en meubels en toebehoren in Franse stijl maakt. Het ene Franse poppenhuis waar ze je in meeneemt heeft een elegante stijl van gedateerde grandeur. Maak naast het huis ook de meubels, toebehoren, bloemen en stoelen, kamerscherm, lampen, openhaarden, raambekleding tot en met de gootsteen in de keuken. Je kunt aan het eind van het boek een fotoreeks van poppenhuizen bekijken om je te inspireren.

Ik wil bij Bol.com bestellen

PakketGeluk is partner van Bol.com

Collectively Speaking: mijn passie voor miniaturen

Deel 2 (2019) of Deel 1 (2017)

Kaye Browning | 2019

Je ziet een klein bed en een openhaard in verbluffend detail. Schrijfster Kaye vervolgt haar streven naar miniaturen met deze tweede editie van haar boek Collectively Speaking. Een persoonlijke verzameling van handgemaakte miniaturen op kleine schaal over de 40 jaar van haar leven. Of het nu gaat om de geschiedenis, kunst, architectuur, interieurdesign of simpelweg je fascinatie voor het kleine. Ook jij zal versteld staan van de kleine kamers, werkende accessoires, speelgoed, kunst en nagemaakte zeldzame meubels en replica’s van ’s werelds beste historische gebouwen.

Niemand brengt ze meer tot leven dan de vrouw die haar leven gewijd heeft aan het delen van haar kennis over deze oude kunstvorm van miniaturen maken. Overweeg ook Collectively Speaking – Deel 1 (2017)

Ik wil bij Amazon.nl bestellen

PakketGeluk is partner van Amazon.nl

Poppenhuis Boek over Miniaturen Maken van Polymeerklei (klei, bijv. fimoklei)

Sieradendoosjes en snuisterijendoosjes

Darlene A. Gregory | 2019

Een vrij nieuw boek! Maak je eigen sieraden- en snuisterijendoosjes zo groot als poppen- en sprookjesfiguren! Gemakkelijk te volgen – stap voor stap – instructies voor het maken van je eigen polymeerklei (bijv. fimoklei) snuisterijen en sieradendoosjes als poppenhuis miniaturen.

De kleurenfoto’s laten elke stap zien wat het maken van je eigen doosjes van polymeerklei eenvoudig en leuk maakt. De sieraden- en snuisterijendoosjes kun je in elke maat maken zodat ze bij elke poppenhuisschaal passen. Je kunt de doosjes open of dicht doen.

Ik wil bij Bol.com bestellen

Ik wil bij Amazon.nl bestellen

PakketGeluk is partner van Amazon.nl en Bol.com

Poppenhuis Meubel Projecten

Stap voor stap projecten op schaal 1:12

Julie Warren | 2015

Een prachtig geïllustreerd boek met 27 makkelijk te volgen projecten die je laten zien hoe je realistische meubels kunt maken voor jouw poppenhuis op schaal 1:12. Een lijst met alle gereedschappen en materialen die nodig zijn om alle projecten te voltooien is bijgevoegd.

Ook bevat het boek informatie over houtsoorten en wordt er advies gegeven over het zagen en bewerken van hout en het maken van sierlijsten. De vele inspirerende foto’s en stijlideeën voor elke kamer maakt dit boek een must voor elke poppenhuisliefhebber.

Ik wil bij Amazon.nl bestellen

PakketGeluk is partner van Amazon.nl

Miniatuur Gordijnen: 25 stapsgewijze instructies

25 stap voor stap instructies om miniatuur raambekleding te maken

Sue Heaser | 2004

Ga er maar even goed voor zitten! Allerlei soorten raambekleding (en daarmee miniatuur gordijnen) kun je straks zelf maken met dit boek van Sue Heaser. Stap voor stap uitgelegd voor ieder van de 25 verschillende soorten raambekleding. De duidelijke uitleg en voordelige prijs maken het een aanrader.

Ik wil bij Amazon.nl bestellen

PakketGeluk is partner van Amazon.nl

De Wereld van Miniaturen

Van simpele huizen tot sierlijke paleizen

Sarah Walkley | 2018

Schrijfster Sarah Walkley laat in haar Engelstalige en 192 pagina’s tellende boek zien dat er meer is dan poppenhuizen gebouwd in een bepaalde tijdsperiode. Andere stijlen van het bouwen van allerlei soorten miniatuur huizen door enthousiastelingen komen stuk voor stuk aan bod. Zoals knusse cottages, moderne appartementen, kerken, tuinhuisjes, vuurtorens en windmolens.

Elk van de 12 hoofdstukken bevat tips met hoofdtechnieken die nodig zijn om een bepaalde stijl of soort huis te maken. Denk dan bijvoorbeeld aan het leggen van een houten vloeren of het gieten van mallen. Een boek met genoeg lovende reviews van lezers die je voorgingen!

Ik wil bij Amazon.nl bestellen

PakketGeluk is partner van Amazon.nl

Finishing Touches – Puntjes op de i

Stap voor stap instructies voor meer dan 70 miniatuur meubels

Jane Harrop | 2004

Van tafels, stoelen en planken tot brievenrekken, spiegels en kapstokken, alles wat je nodig hebt om van je poppenhuis een thuis te maken, zit in dit boek. Gedetailleerde, stapsgewijze geïllustreerde projecten laten zien hoe je verschillende decoratieve poppenhuis accessoires kunt maken.

Ik wil bij Amazon.nl bestellen

PakketGeluk is partner van Amazon.nl

Poppenhuis Bloemenwinkel

Bloemen en planten van fimoklei alias polymeerklei met hulp van sjablonen

Angie Scarr | 2019

Scarr is een ervaren miniaturist, zeker als het om fimoklei gaat. Miniatuur bloemen en planten worden traditioneel gemaakt van drie basismaterialen: papier, koud porselein en polymeerklei (fimoklei). Om van deze materialen genoeg bloemen en planten te maken voor een miniatuur bloemenwinkel kost veel tijd. Angie Scarr geeft je in dit boek haar sjablonen zodat jezelf doeltreffend de planten en bloemen kunt maken met vaste én vloeibare fimoklei. Met tips voor kleur, weerbaar tegen vocht en zonder ze te hoeven schilderen.

Ik wil bij Amazon.nl bestellen

PakketGeluk is partner van Amazon.nl

Poppenhuis miniaturen en miniatuur meubels zijn natuurlijk heel leuk om te maken. Hopelijk heb je echt wat aan één van de bovenstaande boeken om zo serieus een kleine wereld vol details en klein geluk voor je open te laten gaan. Wil je niet vanaf nul met een nieuw miniatuur project beginnen of wil je een vriend(in) enthousiasmeren met jouw miniatuur hobby? Bekijk dan één van de miniatuur bouwpakketten, erg leuk als creatief cadeau. Ook voor jezelf,

PakketGeluk!

Anderen bekeken ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *